CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tragikus kettős gyilkosság, zaklatott végkifejlet a jogerős ítélet előtt

2013. február 06. 11:15 - csú

Justicia-2.jpgTöbb mint négy éve történt a tragikus csepeli kettős gyilkosság, és több mint négy éve tart a büntető eljárás. Többszörös időpont-módosítás után április 18-án és 24-én tartják meg a csepeli kettős gyilkosság ügyében a másodfokú tárgyalást a Fővárosi Ítélőtábla Markó utca 16. szám alatti épületében – közölte a csepel.hu - val Lukács Zsuzsanna, a Fővárosi Ítélőtábla elnöke. A Csepel újság ehhez hozzáteszi: először 2013. decemberére tűzték ki a fellbbviteli tárgyalást. Néhány nappal később már az első félév végét jelölték meg a tárgyalás kezdetének, és most áprilisra került a másodfokú eljárás. (ELŐZMÉNYEK) Összefoglaló a folytatásban:

A 2009. január 7-én történt kettős gyilkosság miatt Kun Tamást és Deme Gábort tavaly júniusban ítélte életfogytiglani szabadságvesztésre a Fővárosi Törvényszék azzal, hogy Kun 40, Deme 32 év múlva szabadulhat leghamarabb. Az elsőfokú döntés ellen az ügyészség súlyosításért, Kun esetében tényleges életfogytiglanért, a vádlottak és védőik viszont felmentéséért fellebbeztek, így került a büntetőper másodfokon a Fővárosi Ítélőtáblára.

Az eljárás adatai szerint az alapítványi Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában elkövetett kettős gyilkosság hátterében az áll, hogy az egyik áldozat, Takács József rájött Deme Gábor iskolaigazgató sokmilliós pénzügyi visszaéléseire, és ezért vizsgálatot indított, majd ezzel összefüggésben felmerült, hogy Demét eltávolítja az iskolából és a rendőrséghez fordul. Ekkor Deme, hogy a sikkasztás napvilágra kerülését megelőzze, az iskola gondnokával, Kun Tamással elhatározta, hogy megöli az alapítványi vezetőt. Az elsőfokú bíróság minden kétséget kizáróan csak annyit látott bizonyíthatónak, hogy Deme bűnsegédje volt a kettős gyilkosságnak.

Korábbi információk ITT

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr515065425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása