CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hétfőn ismét a csepeli SZTK-ról kell dönteni a képviselőknek

2013. február 10. 06:59 - csú

SZTK-OK-kérdős_1.pngMeggyógyulnak a csepeli fideszes városatyák és városanyák?

Hétfőn, február 11-én reggel fél nyolctól Németh Szilárd fideszes polgármester javaslata alapján ugyanarról fognak dönteni a képviselők mint amiről már február 4-én is dönthettek volna. Nem hiába beszélt, érvelt, tiltakozott, szórólapozott a csepeli baloldal. A Fidesz most tényleg ugyanazt javasolja, mint amit a szocialisták követeltek: a csepeli SZTK a csatolt részeivel együtt maradjon a csepelieké. Ámen! 

Hír a hivatalos helyi szócsőből: „Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. február 11-én (hétfőn) 07.30 órai kezdettel rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melynek helyszíne a polgármesteri hivatal nagytanácsterme (1211 Budapest, Szent Imre tér 10. földszint 5.).”

Napirend: Javaslat a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat által ellátott járóbeteg – szakellátási feladatokkal kapcsolatos döntések meghozatalára. (CSU-megjegyzés: Csepelen mindenki SZTK-ként ismeri, amiről szó van.)

Miként egy hete írtuk, betegek, nagyon betegek és elfoglaltak voltak a csepeli önkormányzat fideszes képviselői.

A csepeli SZTK megtartásáról kellett volna dönteniük akkor is Dobák István szocialista frakcióvezető-helyettes javaslata alapján.  Ennek ellenére szembe szálltak a tanácskozást összehívó saját fideszes polgármesterükkel. Távollétükkel tüntették ki Németh Szilárdot. Távollétük  magáért, valamint a Fideszért, a Fideszről és a Fidesz csepeliekhez való viszonyáról beszélt. A fideszes városatyák és városanyák egytől egyig a polgármesternek beteget jelentettek vagy azt, hogy munkahelyi elfoglaltságuk van. A döntés elmaradt, ez lett a sorsa a baloldali kezdeményezésnek. Szegény Németh Szilárd mit tehetett mást, mindjárt ott helyben újra összehívta a képviselőket KEDDRE (február 8-ra), ugyanezzel a napirenddel, ezt írja elő a törvény. Mivel erről egy sor sem jelent meg a hivatalos szócsőben vagy a lakájmédiában gyanítani lehetett, valamire készül a falkaforradalmi együttes. Úgy is lett. Megelőző csapást eszeltek ki. Rájöttek, hogy tulajdonképpen ők is meg akarják tartatni az SZTK-t de nem a múlt csütörtökön vagy jövő kedden, hanem jövő hétfőn. Önök értik ezt, tudják még követni? A fideszes hatalmi gőg, a politikai akarnokság, szűklátókörűség és tehetségtelenség mire képes? Felülír minden józan megfontolást!

Mindegy. A lényeg hétfőn, február 11-én reggel fél nyolctól a fideszes polgármester javaslata alapján fognak ugyanarról dönteni a képviselők mint már dönthettek volna február 4-én. És lássanak csodát: nem hiába beszélt, érvelt, tiltakozott, szórólapozott a csepeli baloldal. A Fidesz tényleg ugyanazt javasolja, amit a szocialisták követeltek: a csepeli SZTK a csatolt részeivel együtt maradjon a csepelieké. Ámen! – mondhatnánk boldogan, ha nem aggódnánk egy kicsit. Bízunk benne, hogy Németh szilárd hívószavára meggyógyulnak a helyi mamelukok, a fideszes városatyák és városanyák is. Egy kicsit korán kell kelniük, de aki itt dolgozott Csepelen – és vagyunk néhány tízezren ilyenek – az fel tud kelni. Márpedig a közmondás szerint: aki korán kel, aranyat lel. Mint például február 11-én reggel:  megőrizheti a csepelieknek az aranyat érő csepeli SZTK-t…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr925070786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása