CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lehazudják még a csillagot is...

2013. február 20. 05:59 - csú

ELÉG VOLT-121.png"A mai manipuláció is ara irányul, hogy a szerény teljesítményt, óriási sikerré duzzassza. A valóság pedig az, hogy az életkörülmények romlanak, a társadalom eredményessége csökken a kilátástalanság nő és fiataljaink egy része itthon forrong, más része meg a világ, különböző szegletében keresi a boldogulását. A kormányzati és önkormányzati propaganda közben sikerekről trombitál! Nincs olyan fideszes sajtótermék most Csepelen, amelyekben a mai korifeusok, a megmondó ember alantas bölcsességével ítélkezéseivel ne találkoznánk. Ítéleteiket pedig kizárólag hibás és eredménytelen működésük elfedésére alkalmazzák. Felesleges, jogtalan és egyoldalú megközelítésekkel rontanak rá, az előző vezetés idejében a lakosság által megszenvedett és megépített eredményekre. El akarják törölni a múltat! Sajnos, nem eredményesebb és sikeresebb munkával, hanem átkereszteléssel, a régiek által teremtettek lenyúlásával, megsemmisítésével és elpusztításával. Lehazudják még a csillagot is (nem csak a történelmi valóságból) az égről is. Pedig ők is mindannyian a Kádár köpenyéből bújtak ám elő!" - Horváth Gyula, Csepel korábbi szocialista alpolgármesterének  MIHEZ KÉPEST  című írásából idéztünk egy kiragadott részletet az előzőekben. A következőkben  a teljes cikket közöljük:

Mihez képest?

Az elmúlt napokban sok információt öntöttek az emberek nyakába Magyarországon. A nyilvánosság előtt az egymást követő magabiztos politikusok és elemzők ömlesztették az adatokat a hallgatóság nyakába. A következtetés viszont mindig más volt. A kormányzó erőkhöz tartozók a számokkal azt bizonygatták, hogy milyen jó az irány, míg ugyanezen számokkal az ellenzékiek arra figyelmeztettek, hogy a szakadék felé szaladunk.
Az emberek, pedig csak kapkodják a fejüket.
Rájöttek arra, hogy jó a tömegkommunikáció, de a legjobb, ha figyelmen kívül hagyják, ugyanis nem a tájékoztatás, hanem a manipuláció eszközeként szerepel. Úgy, mint évtizedekkel ezelőtt. Az idősebbek még emlékezhetnek az ML egyetemi tanulmányaikból azokra a módszerekre, amiket a mai (azaz országos és a helyi hatalmasságok szája íze szerint összeeszkábált) tömegkommunikáció sugall és szajkóz. Azt hitték, hogy azt a korszakot régen lezárhatták, és a korszerű tájékoztatás, a tények bemutatásából, az ismeretanyag bővítéséből és a valóság mind teljesebb megismertetéséből áll.
Megtapasztalhatták, hogy mennyire tévedtek!

A Fidesz politika is a régi elméletre épülve a lenini fejlődési spirál eszméjét alkalmazza. Eszerint a társadalomban fejlődési logikája mindig ugyanazon a körön mozog, csak mindig egy-egy árnyalattal magasabb szinten. Az ő értelmezésükben a kádári korszak korlátozott demokráciájában és az emberi elmék célirányos manipulációjának időszakában vagyunk. Ebből adódóan nem az számít, hogy amit leírnak, mondanak, sugallnak, mennyiben fedi az igazságot, hanem az, hogy mennyire szolgálja manipulációs céljaikat. Ezért aztán gátlástalanokká váltak.
Most már ott tartunk, hogy a mértéket is elveszítették. Soha nem látott személyi kultuszt építettek és rákosista stílusú újságokat, kiadványokat készítenek Csepelen is. A feudális hangzást sejtető "Csepeli hírmondó", meg a diktatúrára hajazó "Vörös Csepel" nem irónia nálunk, hanem a kőkemény valóság. A valóságnak az a része, amely már a hatvanas évektől a haladó értelmiségi körökben zsenántnak minősült, és az akkor kormányzó erők is meghaladni szerettek volna. A mai manipuláció is ara irányul, hogy a nemzetközi életben mért szerény teljesítményt, óriási sikerré duzzassza. A valóság pedig az, hogy az életkörülmények romlanak, a társadalom eredményessége csökken a kilátástalanság nő és fiataljaink egy része itthon forrong, más része meg a világ, különböző szegletében keresi a boldogulását. Miközben a vezérek; Köszönik, jól vannak.
A propaganda sikerekről trombitál!
Nincs olyan sajtótermék Csepelen, amelyekben a mai korifeusok, a megmondó ember alantas bölcsességével ítélkezéseivel ne találkoznánk. Ítéleteiket pedig kizárólag hibás és eredménytelen működésük elfedésére alkalmazzák. Felesleges, jogtalan és egyoldalú megközelítésekkel rontanak rá, az előző vezetés idejében a lakosság által megszenvedett és megépített eredményekre. El akarják törölni a múltat! Sajnos nem eredményesebb és sikeresebb munkával, hanem átkereszteléssel, a régiek által teremtettek lenyúlásával, megsemmisítésével és elpusztításával. Lehazudják még a csillagot is (nem csak a történelmi valóságból) az égről is. Pedig ők is mindannyian a Kádár köpenyéből bújtak ám elő!

Lehet arról jól megfizetett firkászok szolgálatait igénybe véve szólamokat harsogni, hogy az elődök mennyit kerestek, úgy hogy elhallgatják azt, hogy az akkor az országban, többségben lévő Fideszes önkormányzati vezetők ennek többszörösét vették fel fizetésben, jutalomban és szolgáltatásokban egyaránt. Azt is el lehet hallgatni, hogy a kerületünkben megvalósult, ma is működő produktumok az alapjai a jutalmaknak. Az meg már senkit nem érdekel, hogy az akkori progresszív adózás miatt "csupán" 45-48%-át vehették fel a kipellengérezettek a jelzett összegnek. Érthető viszont, hogy hallgatnak arról, hogy a mostani vezetők kocsi használata és egyéb kedvtelése és úri huncutsága, milyen irdatlan összegeket von el a lakosságtól. Tisztán látszik a különbség, ha az előző vezetők által menedzselt gyermekorvosi rendelő lakossági hasznosságát összevetjük, mondjuk a Szent Imre téri revíziós emlékművel, meg az angyalos molinóval. Az előző vezetés alatt a köztisztviselők és közalkalmazottak fizetése (ha nem is az elvárások szerint, de) nőtt! A rászorultak, szegények és gyerekek emelkedő szolgáltatást kaphattak Csepelen. Ma mindezt megnyirbálják, hogy egyes kedvenc egyházi vezetők támogatásra, meg erdélyiek juttatására, utaztatására fordíthassák. A közelmúltban egyéni elbeszélgetéseket követően (ami fenyegetést és megfélemlítést jelentett a kirúgás kilátásba helyezésével) rövidítettek meg kispénzű hivatalnokokat és alkalmazottakat azért, hogy a számtalan familiárisnak párt komiszárnak és havernek a kiemelt bérét biztosítsák.

Lehet arról is beszélni, hogy Tóth Mihály polgármester keveset volt a munkahelyén akkor, amikor a valóság az, hogy reggel hattól nem ritkán este hatig (meg még tovább) dolgozott, és a hétvégeket is munkával töltötte. Persze ő ezzel soha nem dicsekedett, mert szolgálatnak tartotta. Szolgálatnak, amihez soha nem igényelt (sőt határozottan visszautasított bármilyen) luxust. Negyven négyzetméteres lakásban élt negyed magával mikor megválasztották és apránként (sokszor az élet kényszere hatására /szülők öregsége, betegsége/) jutott csak el egy átlagos, többgenerációs családi házhoz. Ő volt az egyetlen polgármester Budapesten, aki hivatali idejében Trabanttal közlekedett. Később (noszogatásunkra) "előlépett" és egy húsz év körüli Toyotával furikázott évekig. Közel tízévi polgármesterség után vett csak új kocsit, ami szerintem azért volt már feláras, mert kiszereltette belőle az alap-szolgáltatásnak számító "luxust" is. Ezt a lelkiismeretes puritán embert csépelni, már több mint arcátlanság. Ez már csupán a maiak irigysége és tehetetlen dühe, ami arra szolgál, hogy gonoszságukat és tehetségtelenségüket leplezzék.
Sokkal jobb lenne mindenkinek, ha elvégezné a vállalt feladatát. A vezetők pedig azt a szerény gőzt, amit előállítanak, nem a sípra, hanem a hengerekre irányítanák!

Forrás: HORVÁTH GYULA BLOGJA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1005091415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása