CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Veszélyben a csepeli Burattino iskola

2013. február 23. 14:04 - csú

Burattino-2.jpgTiltakozik a Demokratikus Koalíció az ellen, hogy a kormány bezáratja a Csepelen több mint húsz éve működő nemzetközileg elismert Burattino iskolát. A Burattinoban többszörösen hátrányos helyzetben lévő gyermekek tanulnak, akik számára az iskola biztosítja az általános iskola elvégzését, illetve szakképzést nyújt.

A gyermekotthonban árva, illetve nehéz családi körülmények között élő gyerekek találtak új otthonra.

Mint fogalmaznak, a kormány szégyenletes oktatáspolitikájának köszönhetően az iskola nem kapja meg az eddigi állami támogatást. Ez pedig azzal fenyeget, hogy az iskola és a gyermekotthon nem tudja tovább eltartani magát. Ha be kell zárni a Burattinót, az itt tanuló 400 diáknak, a gyermekotthonban élő 52 gyermeknek nincs hová mennie, életük reménytelenné és kilátástalanná válik – teszik hozzá közleményükben.

A Demokratikus Koalíció felszólítja az oktatási kormányzatot azonnal vizsgálja felül korábbi döntését. Követeljük, hogy a Nemzetstratégiai Intézetnek, a Magyar Művészeti Akadémiának adott, a hittanoktatás támogatására fordított milliárdok helyett a kormányzat azokat a felzárkóztatási, esélyegyenlőség megteremtését célzó programokat, iskolákat és intézményeket támogassa, amelyek a társadalom peremére szorult, szegénységben élő gyermekek tanításával, gondozásával foglalkoznak. Egyben felhívjuk a demokratikus ellenzéki pártokat, a közvéleményt, hogy minden rendelkezésükre álló eszközzel tiltakozzanak a kormány szégyenletes szegényellenes oktatáspolitikája ellen. (Klubrádió)

A kormányreagálás itt olvasható

A 21. kerületi hírhatár részletes írása ITT OLVASHATÓ

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr805100165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása