CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Garázdálkodott Orbán tanácsadója

2013. február 28. 03:33 - csú

Habony Árpád-Orbán tanácsadó.jpgHabony Árpádot (képünkön), Orbán Viktor személyes tanácsadóját két éve garázdaság vétsége miatt jogerősen elítélte a Fővárosi Bíróság – derül ki a Magyar Narancs legfrissebb számából.

„(...) a vádlott volt az, aki a gépkocsijából kiszállt, és a sértettek után ment, garázda magatartást tanúsított, és fizikailag bántalmazta a sértetteket” – állapította meg a Fővárosi Bíróság (mint másodfokú bíróság). A vádlott pedig nem más, mint Habony Árpád (portrécikkünk itt olvasható), Orbán Viktor személyes tanácsadója, akit a Fővárosi Bíróság 2011-ben garázdaság vétsége miatt jogerősen két év próbaidőre bocsátott – derül ki Rényi Pál Dániel Idegbe jött című cikkéből, amely a Magyar Narancs csütörtökön megjelenő friss számában lesz olvasható.

A február 28-án piacra kerülő lapszámból részletesen kiderül, miként bántalmazott az utcán a kendóbajnok Habony egy ötvenes évei közepén járó házaspárt, miként az is, hogy milyen hatással volt a jogerős ítélet a tanácsadó formális pozícióira. (Magyar Narancs - mancs.hu)

Busch Béla, Habony Árpád jogi képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményben reagált a hetilap csütörtök megjelenő számának beharangozójára. Az ügyvéd azt írta: a lap által említett ügyben az elsőfokú bíróság 2010. április 9-én, a másodfokú bíróság 2011. május 4-én hozott jogerős ítéletet. Kiemelte: a bíróság testi sértést nem állapított meg, hanem csupán garázdaság vétségét és nem alkalmazott büntetést, hanem csupán intézkedést.
    "Az intézkedés 2 év próbára bocsátás volt, amely hamarosan lejár, de a bíróság még pénzbüntetést sem rótt ki és így természetesen Habony Árpádnak nincs priusza" - közölte az ügyvéd.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr985109194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása