CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel nagy átvágója Királymajorban nem akar szalagot vágni

2013. március 21. 04:44 - csú

006-Ollókezű-kisebb felirattal.pngEz az ígéret is csak átverés volt a fideszes polgármestertől! Miért nem akar  rendőrségi körzeti megbízotti irodát létrehozni a királymajoriaknak Németh Szilárd? 

Rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezték a csepeli önkormányzat ellenzéki képviselői 2013. február 28-án azért, hogy a Királymajorban –a polgármester ígéretének megfelelően!- rendőrségi körzeti megbízotti iroda nyílhasson. A kiváltó ok a 2012. októberében elhangzott újabb teljesítetlen polgármesteri ígéreten túl azok a kétségbeesetten segítséget kérő nyílt levelek, amelyek válaszolatlanul maradtak, és bejárták a világhálót is.

A királymajori lakótelep problémái nem lehetnek ismeretlenek a csepeli városvezetők előtt. Számos levél, panasz és személyes megkeresés hívta fel a figyelmüket arra, hogy a csepeli közbiztonság nem mindenhol van úgy biztosítva, mint például a Szent Imre téren, a polgármester ablaka előtt, ahol 24 órás közterület-felügyeleti szolgálat vigyáz az újonnan épített országzászlóra.

2012. októberében, amikor nyílt fórumon szembesítették a panaszokkal az avatási szalagok átvágásába lassan beleszédülő városvezetőt, Németh Szilárd a jelenlévők előtt tett ígéretet arra, hogy a királymajori lakótelepen 2013. februárjáig rendőrségi körzeti megbízotti irodát fognak nyitni. Szó sem volt arról, hogy „a rendőrség működési struktúrájának kialakítása nem tartozik az önkormányzat feladatkörébe”, sem arról nem volt szó, hogy „ne kívánjunk (mármint a politikusok - SzJ) eljárni Csepel rendőrkapitánya helyében”. Annál is inkább nem, hiszen a hivatkozott fórumon részt vett Csepel rendőrkapitánya is, aki megerősítette, hogy a „KMB” irodák megnyitását ő maga is támogatja.

Németh Szilárd mindezek ellenére nem hogy nem tartja meg ezt az ígéretét sem, de még kioktató levelet is ír a javító és segítő szándékú ellenzéki képviselőknek. Még most sem a királymajoriakhoz szól, hogy az elnézésüket kérje, amiért felelőtlen ígéretet tett, hanem álságos hangvételben azt kommunikálja, hogy „elkötelezett a közrend és a közbiztonság megszilárdításában” és hogy minden támogatást meg fog adni a helyi rendőrségnek a jövőben is.

Nos, bizonyára ennek az elkötelezettségnek a példája az, hogy az „elmúlt nyóc évben” kialakított csepeli térfigyelő rendszer több mint egy éve nem működik?! Polgármester úr! Nem a kreált feljelentésekkel kellene pózolni a fényképeken, hanem valódi és szakmai alapon nyugvó, kölcsönös együttműködésre kellene törekedni a rendőrséggel. És nem az ellenzéki képviselők kioktatásával kellene takargatni az inkompetenciáját – ennek a stílusnak ugyanis a csepeliek látják a kárát.

Forrás: SZENTECZKY JÁNOS WEBLAPJA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr165157204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása