CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mit tettek Németh Szilárddal?

2013. március 24. 05:59 - csú

Kérdőjeles-2_4.jpgNem fogadta el a nem létező Munkásőr utca átnevezésére vonatkozó csepeli fideszes képviselő-testületi döntést Budapest  főpolgármester-helyettese.

Pedig maga Németh Szilárd polgármester volt a helyi előterjesztője a csepeli fülkeforradalmi többség által simán megszavazott javaslatnak.

Felháborító! Skandalum! Hazaárulás!

Csepel éjjel-nappal, fáradhatatlanul dolgozó polgármesterét, országgyűlési képviselőjét, a fővárosi közgyűlés tagját, kulturális és turisztikai tanácsnokát, a parlament által létrehozott ún. rezsi-kommandós csoport vezetőjét, a jobboldali sajtó naponta megszólaltatott, dédelgetett hősét, az energia-szolgáltatók ellen ádáz küzdelmet, napi csatákat folytató élcsapat alparancsnokát, a Kedves Vezető leghűbb követőjét, egyszerűen dehonesztálták. Azt az embert, aki frakciótársai szerint megérdemli a Csepel Hőse kitüntetést, s lehet, hogy ezért nyolcadszor is módosítják majd a nyolchónapos helyi kitüntetési rendeletet.  Ezt az embert járatják le? És éppen párttársa jár ebben elől, akivel együtt ülnek a parlamentben és a fővárosi közgyűlésben?!  Önök értik ezt? Mi történhetett a színfalak mögött? Miért nem írt erről a helyi hivatalos szócső, a csepel.hu, vagy a hivatásos fülkeforradalmárok által fel nem vállalt, de minden kommunistázásban élenjáró, jól értesült csepel.info? Miért nem mozgósítják a Békehadtest csepeli tagjait, miért nem folyik már a tiltakozó aláírások gyűjtése?  

A Fővárosi Közgyűlés március 27-i ülésének tervezett napirendjeit olvasva, fedeztem fel a be-vezetőben említett, polgármesterünket megalázó javaslatot. Előterjesztője, Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes, aki a csepeli négy közterületi átnevezési határozatból csak három közterület átnevezésében kér döntést a III. 27-i fővárosi közgyűléstől. Rögtön megnéztem kedvenc fórumomat, a csepelujsag.blog.hu-t is. A szerkesztőség – többek között –, március 4-én is foglalkozott a témával, a „Kamu-konzultáció, átverés, mellébeszélés, hamisítás” c. írásban. A cikk a február 25-i csepeli képviselő-testületi ülésen hozott közterület átnevezésekkel kapcsolatos döntésekhez fűz, néhány egyértelmű idézetet, megjegyzést, magyarul kritikát.  A testület ugyanis Németh Szilárd javaslatára, a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjára időzítette – nagy titokban –, négy csepeli közterület /közte a nem létező Munkásőr utca/ átnevezését. Pedig voltak jelek, amelyeken el kellett volna gondolkodni az előterjesztőnek, és támogatóinak is. A legfontosabbat a csepelujsag.blog.hu is idézi. A Fidesz-frakció 2011. március 11-én(!), Németh Szilárd javaslatára(!) határozatban mondta ki: márpedig Csepelen nincs Munkásőr utca! Azonban. Idén, 2013. február 25-én, a kommunistázásban jártas polgármestert és társait már saját korábbi határozatuk sem érdekelte. Annyira, hogy a február 25-i jegyzőkönyv szerint /11. oldal/, a polgármester bár elismeri, hogy Csepelen nincs Munkásőr utca, mégis a következőket mondja: „…javasolják, hogy Csepelen nincs Munkásőr utca /sic!/ és javasolja, hogy a kérdéses, útként használt területrészt (!) Hengerdomb utcának nevezzék el”.  Ezek után a hallgatag fideszes többség jelenlévő tagjai a következőt döntötték: „…felkérik a Fővárosi közgyűlést, hogy vizsgálják meg a nem létező Munkásőr utca Hengerdomb utcára való átnevezésének lehetőségét”/46/2013.(II.25.) Kt. sz. határozat/.

Bravó! Ha egyszer a Kedves Vezető kiadja helyi vazallusának és csapatának, hogy a kommunizmus áldozataira emlékezve négy közterületet át kell nevezni, akkor négyet neveznek át. Semmi sem drága, a jogszerűség, az igazság, meg a tények, már rég nem számítanak. Csak egy icike-picike bibi csúszott a helyiek számításába. Nem gondolták, hogy egy nem létező utca /„útként használt területrész”(!)/, valóságban nem létező nevének átnevezése nem megy át a fővárosi vezetésen. Hogy miért nem?! Én sem értem. Hiszen a Főváros vezetői is nyakra-főre neveznek át – az ott lakók véleménye ellenére –, közterületeket. Lehet persze, hogy Németh Szilárd esetében, nagyon kilógott a lóláb. Sőt állítólag ez már nem is a ló lába volt. A főpolgármester-helyettes emberei valószínűleg arra gondoltak, hogy azért, mert csepeli elvtársaik hülyeséget csinálnak, nem feltétlenül kellene őket követni. Ezek szerint már a párttársakkal sem lehet mindent megetetni. Még Németh Szilárdnak sem. Polgármesterünk most kapott tőlük egy taslit. És aki helybe megy egy pofonért, az megérdemli.

Egyébként a másik három közterület - Bordás utca, Gombos tér, Láng Kálmán utca - ma még hivatalos nevének  már semmi köze nem volt a kommunizmushoz. Az pedig, hogy a Németh Szilárdnak, 23 évvel a rendszerváltás után, a közterületek jelenlegi neveiről kik jutnak  eszébe, az valószínűleg hidegen hagyja az érintett utcák lakóit. Akiket meg sem kérdeztek utcájuk átnevezéséről.

Ezek után kíváncsian várom, hogyan tájékoztatják Németh Szilárd  nyakleveséről a csepelieket a lakájmédiájukban és a hivatalos szócsöveikben.

V O X

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr855164041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hope2 2013.03.24. 16:45:23

Ilyen az, ha valaki a saját piszkába beletenyerel. Annak idején a szocik bosszantására bányászta ki a Fidesz valami régi térképről a Munkásőr utca elnevezést, de utca már nem volt a területen. Most közröhej lett a dologból, megszívták!

hope2 2013.04.04. 15:21:45

@őr: Köszönet a dicséretért. Megkérlek, hogy ne énekeljél mozgalmi dalokat,elavult,nem divat. Akármilyen szigorúan is neveltek a Gombos téren, az orosz szót nem kell nagybetűvel írni.Az oroszok hazamentek, szabadok vagyunk. Szinte európaiak, Orbán Viktor szerint fél-ázsiaiak. De mégse baltások barbár barátai...

hope2 2013.04.04. 20:51:06

"Az idővágányon tolatás történik. Kérem vigyázzanak" Könnyen baj lehet, ha rossz a váltó. Néhány apró "úgy is mindegy"-re hívnám fel a figyelmet:
A/8 évesen nem tanultunk oroszt! Ötödikben kezdődött, akkor meg már 10 évesek voltunk.
B/Itt nincsenek jó komonisták, mert azok a Fideszben vannak, itt demokraták vannak.
C/ Gyurcsány híres táncát a tükör előtt lejtette, ha jól emlékszem, nekem nem is tetszett. Medveczky Ilonka, ő igen, én inkább reá emlékeznék, ha szabad.
süti beállítások módosítása