CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Sárdagasztás, letagadott ünnep, ismételgetett hazugságok

2013. április 02. 04:44 - csú

Kisbíró-kicsi_3.pngAmi a Csepeli Hírmondóból kimaradt, mi közzétesszük

Rovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Döntsön az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó, március 28-án megjelent 6. számából:

1) A cikk címe: Már lehet pályázni az önkormányzat rákötési pályázatára

A cikk szerzője a szennyvízcsatorna hálózatra való rákötés támogatására megszületett önkormányzati pályázatról kérdezi Németh Szilárd polgármestert. A következő mondat utóbbi fél évben többször is leírásra került már a lapban, hol hasonló riportban, hol pedig az újságírók által szerkesztett tájékoztatókban: „…a csepeliek teljesen ingyen kapnak csatornát, pedig sok kerületben…közműfejlesztési hozzájárulást kell fizetni az utcai vezeték… …kiépítésért”. Minden alkalommal, tényekkel cáfoltuk a polgármester állítását, most csak két szóval: NEM IGAZ! Ennek ellenére tudjuk, hogy a projekt befejezéséig, sőt 2014-ig fogjuk még olvasni a Csepeli Hírmondóban a fent idézett hazugságot. A nagyobb gond, hogy az esős idő beköszöntével a csatornázott utcák nagy része vízben áll, folyik a sárdagasztás, a lakók nagy része meg szidja az önkormányzatot, a sikertörténetnek beállított beruházást. Van olyan utca, ahol a szilárd burkolat visszaállítását ismét fel kellett törni, új burkolattal kellett ellátni az útszakaszt, azonban a csatornaszemeknél megint fel kell bontani. Hol vannak a Csepeli Vagyongazda Zrt. útellenőrei? – kérdezik olvasóink.

2) A cikk címe: Csepeli konzultáció: meghosszabbítva!

A riporter Borbély Lénárd alpolgármester mondatait idézi. Két megjegyzés a polgármester által elmondottakhoz:

> folyik a Csepeli Konzultáció, személyesen keresik fel a csepelieket az ominózus kérdés kapcsán: uszoda vagy szilárd útburkolat. Borbély úr a következőkkel folytatja: „Mivel a Fidesz a rezsicsökkentés támogatására országos aláírásgyűjtésbe kezdett, ennek támogatására is van lehetőség a nálunk levő íveken” Az önkormányzat összevonta saját kérdőívének kitöltésére szervezett akciót, a Fidesz pártpolitikai kérdőívére való aláírások gyűjtésével. Szerintünk ez tisztességtelen. A Csepeli Hírmondó erre rá sem kérdez. Vajon miért nem?;

> az írás végén az alpolgármester utal a 2006-os – az északi pénz felhasználására vonatkozó –kérdőíves közvélemény-kutatás adataira, s a következőket mondja: „Többféle csepeli fejlesztésre lehetett szavazni, de végül nem valósult meg az, amit a legtöbben kértek. Akkor a visszaküldött kérdőívek száma több mint kilencszáz volt, a mostani konzultáción ennek a mennyiségnek már most a többszöröse érkezett meg az önkormányzat címére.” A leírtak két vonatkozásban is sántítanak. Először nem meri kimondani, hogy akkor a legtöbben a csepeli fedett uszodára szavaztak. Valószínűleg azért, mert a Fidesz akkor megígérte, hogy majd ŐK! megcsinálják: „Csepelen lesz fedett uszoda”, s most éppen azért szervezték az aláírási akciót, hogy még se legyen. Másodszor: hazugság az az állítás, hogy 2006-ban a „visszaküldött kérdőívek száma több mint kilencszáz volt”. A 2006. február 10-én megjelent Csepel újság a lap 3. oldalán fényképpel számolt be a beérkezett válaszok felbontásáról. A csepeliek közül akkor 2945-en válaszoltak, s többségük a fedett uszodát támogatta.

3) A cikk címe: Kik és miért támadják a rezsicsökkentést?

A lap Németh Szilárdnak, a „párt rezsicsökkentési öklének", kommandós-parancsnoknak, a  sajtótájékoztatóján elhangzottakról ad tájékoztatást. Van, akinek mindenről a szex, másoknak az anyósa, megint másoknak egy dakota közmondás jut eszébe. Németh Szilárd ennél egyszerűbben gondolkozik. Neki mindenről Gyurcsány és Bajnai kattan be. Mit tegyünk? Ő ilyen. Valószínűleg, csak ezért szeretik a Fideszben. Gusztus dolga. Nekünk meg ilyenkor mindig eszünkbe jut, hogy mi értjük Németh urat, tudjuk, egy politikust mindig felhúznak valamire. Csak a Csepeli Hírmondót nem értjük. Nekik mindig csak a csepeli polgármester jut eszükbe? Arra még nem gondoltak, hogy azokat is megkérdezzék, akik állandóan Németh Úr eszébe jutnak: vajon nekik mi jut eszükbe Németh Szilárd nevét hallva?

Mi most csak arra vállalkozzunk, hogy idézzük a Medián témával való közvélemény-kutatási adatait: „a válaszadók 61 százaléka szerint hatósági energiaár-csökkentés miatt kieső pénzeket végül mindenképpen az emberek fogják megfizetni, és összességében csak a megkérdezettek 33 százaléka gondolta úgy, hogy komoly megtakarítást jelent a rezsicsökkentés”.(MTI/hvg.hu)

4) A cikk címe: A nemzet ünnepén

Az újságíró azs írásából csak a következők maradtak ki:

> a kerületi március 15-i koszorúzási ünnepséget a módosított kezdés előtt negyedórával lefújták, majd mégis megtartották, szűkített programmal;

> a koszorúzás után a csepeli ellenzéki szervezetek (MSZP, Demokratikus Koalíció, Magyar Szolidaritás Mozgalom) tartottak a kerületi Petőfi szobornál külön megemlékezést, s a közös koszorú elhelyezését követően, a részvevők valamennyien elszavalták a költő hallhatatlan versét, a Nemzeti dalt.

5) A cikk címe: Kisajátítanák és lebontanák a Görgey iskolát

A volt iskola helyzetének rendezésével kapcsolatos elképzelésről, a kisajátításról szívesen vettük volna, ha megismerjük a másik fél, a jelenlegi tulajdonos álláspontját, s nem ártott volna egy ingatlanszakértő véleményének ismertetése sem. Így csak kommunikációs trükk az egész, egy tárgyalásképtelen önkormányzati vezetés diktátuma, még akkor is, ha valóban szükséges a vállalhatatlan helyzet mielőbbi rendezése. Ezért felvetjük: nem lehetne – a valószínűleg évekig elhúzódó kisajátítási folyamat helyett –, a kerületnek, a lakosoknak és a tulajdonosoknak is egyaránt elfogadható kompromisszumos megoldásban megegyezni?

6) Kimaradt témák, események:

Március

19. Torlódás volt Csepelen, mert a II. Rákóczi F. útra, egy felső vezeték lógott be a Lámpás utca közelében.

21. Elhunyt Csepeli Szabó Béla, József Attila díjas költő, Csepeli Díszpolgár. A 89 éves költő temetése április 3-án /szerdán/, 14 óra 15 perckor lesz a csepeli temetőben.

23. A Terrorelhárítási Központ csepeli lakásában fogott el egy férfit, aki pár nappal korábban bántalmazta korábbi élettársát és annak édesanyját.

Meghalt egy idős asszony a Katona József utca egyik házában, miután kiugrott vagy kiesett a második emeletről.

Pályázatot írt ki a Fővárosi Közgyűlés Gazdasági Bizottsága 11 csepeli lakás bérleti jogának elnyerésére.

24. A Mesekocsi Színház tartott előadást gyerekeknek, a Radnóti Miklós Művelődési Házban, Az igazságtevő nyúl címmel.

A Turay Ida Színház a Csepeli Munkásotthonban mutatta be az Anconai szerelmesek c. darabját.

25. Kikapott a BNLC-Csepel női labdarugó csapata a Szegedi AK-tól, 2-1-re, a Csepeli Stadionban

26. Az MLSZ versenybizottsága engedélyezte, hogy az FTC II. csapata a Csepeli stadionban játssza bajnoki mérkőzéseit.

Több hírcsatorna közölte, hogy a csepeli Solar Kft. telephelyén fogják szétbontani a bontásra ítélt M-24-es harci helikoptereket.

A Fidesz mellett egyetlen demokratikus ellenzéki párt sem szólalhatott meg a közpénzen készülő, a közpénzen kiadott és közpénzen terjesztett Csepeli Hírmondó 2013. március 28-án megjelent 6. számában.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr155187984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása