CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Orbán megvédi az Élet menetét, a belügyminiszter utasítást kapott

2013. április 09. 02:59 - csú

Az Élet menete-1.PNGOrbán Viktor kormányfő arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy az Élet menete napján ne lehessen olyan típusú politikai természetű rendezvényeket tartani, amelyek sérthetnék a felvonulók emberi méltóságát. A miniszterelnök ezt hétfőn a parlamentben, az azonnali kérdések és válaszok órájában jelentette be.

Orbán Viktor a szocialista Steiner Pál felszólalására reagálva közölte az Élet menetével összefüggő döntését. Az ellenzéki politikus arra a motoros demonstrációra utalt, amely az Élet menete napjára, április 21-re lett meghirdetve Adj gázt! címmel Budapest belvárosába, a Dohány utcai zsinagóga érintésével. Az Élet menetén a holokauszt magyarországi áldozataira emlékeznek a résztvevők.

Steiner Pál azt mondta a motoros felvonulásról, hogy "a vállaltan antiszemita szerveződés" arra készül, hogy otromba módon provokálja, és így meggyalázza az emlékezést több mint 400 ezer magyar zsidó ember meggyilkolására, továbbá hatmillió áldozatra, akiket a haláltáborokban elgázosítottak vagy más módon megöltek.

Az Élet menete az élet győzelmét hirdeti a gonosz felett, az Adj gázt! című felvonulás viszont azt mutatja, hogy az ordas eszmék képviselői újra vitt vannak - fogalmazott az MSZP képviselője.

"Minden magyar demokrata felháborodással és döbbenten értesült arról, hogy a belügyminiszter irányítása alá tartozó Budapesti Rendőr-főkapitányság engedélyezte ezt a provokációt, és rendőri felvezetést biztosít" - mondta Steiner Pál.

Orbán Viktor válaszában közölte: minden eszközzel biztosítani fogják az Élet menetén részt vevők testi épségét, háborítatlan emlékezését és emberi méltóságát. Közölte, egyetért Steiner Pállal abban, hogy nemcsak ízléstelen, hanem mélyen bántó, az alkotmány szellemével is ellentétes minden olyan kísérlet, amely az emberi méltóságot sértve egyes népcsoportok méltóságát, történelmét és önérzetét figyelmen kívül hagyja, sőt szándékosan megsérti. "Minden ilyen magatartást a lehető leghatározottabban visszautasítok" - nyomatékosította.

Abban is egyetértett a szocialista politikussal, hogy az Élet menete az élet győzelméről szól, méghozzá egy olyan közösség esetében, amelynek szenvedése előtt Magyarország polgárai, minden jóérzésű magyar ember a megfelelő pillanatban fejet hajt.

Mindennek szellemében Orbán Viktor utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy az Élet menete napján ne lehessen olyan típusú politikai természetű rendezvényeket tartani, amelyek sérthetnék a felvonulók emberi méltóságát.

Viszonválaszában Steiner Pál azt mondta, köszöni a kormányfő egyenes válaszát és határozott intézkedését, hozzátéve, reméli, a Belügyminisztérium vezetői is "levonják a tapasztalatot". (MTI és nol.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr715212668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása