CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szemtől szembe, kérdőívek nélkül megmondták, miről konzultálnának

2013. április 10. 05:59 - csú

Csepel Címer-JAVÍTVA-121_2.pngA Csepel újság értesülése szerint nagy érdeklődés kísérte kedd este a Csepeli Munkásotthonban az MSZP csepeli szervezetének a fórumát.

Részvevői Szenteczky János elnökkel és Dobák István választókerületi felelőssel arról beszéltek, hogy  miről rendeznének konzultációt a kerületben.

Sem a fórum témaválasztása, sem annak időpontja nem volt véletlen...

Mint ismeretes, a jelenlegi fideszes városvezetés nyolc millió forint közpénz felhasználásával és sok közpénzből fizetett alkalmazott, képviselő bevonásával konzultációnak álcázott kérdőívekkel saját tehetetlenségét szeretné leplezni ezekben a napokban egészen április 14-ig. A meg nem épített fedett uszoda állítólagos egy milliárdos költségét akarják útépítésre felhasználni úgy, hogy ezt kérdőíven – lakcímgyűjtő Kubatov-listák gyártása mellett - a lakosság mondja ki. A fórumon, amelyen Boros Tamás tudományos kutató és Molnár Gyula szocialista politikus, volt újbudai polgármester is felszólalt, gyorsan kiderült, a résztvevők mást tartanak fontosnak mint a párbeszédtől betegesen irtózó  jelenlegi városvezetők

A csepeliek szívesen elmondják, hogy szerintük mi a fontos és megmondják a véleményüket is, és ehhez egy fillér közpénzre sincs szükség. Beszélni kell velük! Így összegezték lapunk számára a tanulságot mindazok, akik részesei voltak a kedd esti beszélgetésnek. Az elhangzottak szerint a legfontosabbnak a munkalehetőségek teremtésének ösztönzését tartják. Dolgozni akarnak, és azt szeretnék, hogy gyerekeik is itt, Csepelen találják meg boldogulásukat. A munkanélküliség veszélyét az újabb munkaalkalmak csökkenthetik és szüntethetik meg. A közpénznek jó helye lenne ott, ahol értelmes munkát tudnak adni.

Az egészségügy fejlesztése volt a másik nagy csomópont. Erről is szívesen konzultálnának a város mindenkori vezetőivel. Nem kérdőíveken, hanem személyesen, élő szóval, szemtől szembe, úgy, ahogy ezt a szocialisták által rendezett fórumon tették. Mivel látják a csepeliek elszegényedését, nagy támogatói lennének egy szociális fórumnak is, amelyen a segítés lehetőségeit vennék számba, és azt, hogy a gondoskodást mikét lehetne szélesíteni, és minél gyorsabban, hatékonyan eljuttatni a rászorulókhoz.

Az önkormányzat által szorgalmazott útépítés szükségességét senki sem cáfolta, de azt elsősorban fővárosi feladatnak tartják, itt legfeljebb az útépítés sorrendjének a kialakításához kell a konzultáció, de a valódi konzultáció és nem a kérdőíves műbalhé. A demokrácia garnciái, a tájékoztatás, a nyilvánosság, a közelgő sok-sok választás mind mind olyan téma, amely foglalkoztatja a csepelieket, és szívesen beszélgetnének, ha úgy tetszik, hát konzultálnának róla azokkal a politikusokkal, akik meghallgatják őket. A szocialisták meghallgatták a fórum részt vevőit, s úgy tudjuk megigérték, hogy az elhangzott konzultációs témajavaslatot eljuttatják a jelenlegi városvezetőkhöz. Az uszoda pedig mind ezek után a hab lehet a fejődő Csepelt jelképező tortán, de előbb a torta kellene...

Újabb információk birtokában folytatjuk a beszámolót a Munkásotthonban megtartott fórumról. (CSÚ)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr265214346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása