CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A mérgezett és elakadt csepeli egér

2013. április 15. 05:59 - csú

Kisbíró-kicsi_4.pngAmi a Csepeli Hírmondóból kimaradt, mi közzétesszük

Rovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Döntsön az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó, április 11-én megjelent 7. számából:

1) A cikk címe: Rendkívüli testületi ülés

Az idei 6. rendkívüli képviselő-testületi ülés alig két nappal az ülés kezdete előtt került összehívásra. Az eredetileg tervezett 8 napirend helyett 13-at tárgyaltak meg a reggel 7.30 órára összehívott ülésen. Ez a negyedik olyan rendkívüli ülése idén a testületnek, amit akkor hívnak össze, amikor a polgármester még ráér, nem kell elhagynia halaszthatatlan, valószínűleg rezsikommandó-parancsnoki ügyei miatt a kerületet. Igaz, hogy ekkor – éppen munkájuk miatt –, nem tudnak részt venni az esetleg érdeklődő csepeliek, de ez senkit nem érdekel. Az pedig teljesen lényegtelen, hogy az előterjesztéseket senkivel nem egyeztetik, és szinte lehetetlen – a rövid idő miatt –, a szakmailag korrekt, körültekintő áttekintésük, a tisztességes felkészülés a testületi vitára. A lényeg annak demonstrálása, hogy itt kérem, dolgoznak, s ha kell, a polgármester azonnal összehívja a testületet – nehogy véletlenül sérüljön a demokrácia. Németh Szilárdnak azonban még a fél nyolcas kezdés is késői volt, mert a vége előtt otthagyta társait: fejezzék be a demokratikus játszadozást. Neki dolgoznia kell.

2) A cikk címe: „A családok helyzetének javítása a célunk”

Jó dolga van a lap újságíróinak. Időnként csak megnézik mit írtak már meg a csepel.hu-n, aztán csak egyszerűen „átemelik”. Vagy szörfözve a világhálón, teljesen véletlenül rátalálnak a Fidesz politikai honlapjára, vagy blogjára /fidesz.hu, csepel.info/ s azokat is forrásként használják. Ebben az esetben például a fidesz.hu-nál akadt el a számítógép egere, s kénytelenek voltak onnan átvenni a rezsicsökkentéssel kapcsolatos Fónagy János és Németh Szilárd féle rezsicsökkentési aktualitásokat, az abszolút pártsemleges, a politikai háttérszándékoktól teljesen mentes  megnyilatkozásaikat. Mindez persze nem új, a lap szerkesztősége korábban sem arról volt híres, hogy igyekezett volna önkormányzati – tehát nem politikai – kiadványként kezelni a Csepel Hírmondót, amihez egyébként több tízmilliót biztosít a helyi Fidesz vezetés. A csepeliek pénzéből. Feltesszük kérdéseinket a szerkesztőknek: nem lehetne időnként megkérdezni a sokat szidott cégeket, hogy ők mit gondolnak a rezsicsökkentésről?

  • nagy gondjuk lenne belőle, ha például megakadna az a bizonyos egér a Medián közvélemény-kutatásának eredményeinél, amelyek szerint a válaszadók 61 %-a gondolja úgy, hogy a rezsicsökkentés „árát” az emberek fogják megfizetni, s csak 33 % -uk tartja komoly megtakarításnak a rezsicsökkentés hatását? (MTI/hvg.hu)

3) A cikk címe: Ingyenes jogi segítség szerdánként

Mivel az emberek sokan és mindenfélét gondolnak az ingyenes jogsegélyszolgálatok munkájáról, az ügyvédnőtől – éppen a szóbeszéd megelőzése érdekében –, megkérdeztük volna: az önkormányzatnak mennyibe kerül az ingyenes szolgáltatás, s előfordult-e hogy a segítséget kérőből később ügyfele lett? Az igazi kérdés azonban az lett volna, ha az újságíró megkérdezi az ügyvédnőt: előfordult már, hogy az önkormányzattól, illetve az intézményektől kirúgott dolgozók egyike fordult hozzá munkajogi keresetének megfogalmazását, megírását kérve? Ha igen, akkor milyen tanácsot adott, vállalta-e az önkormányzattal szembeni munkajogi beadvány megfogalmazását?

4) A cikk címe: Házi szelektív hulladékgyűjtő

A rövid tájékoztató az FKF Zrt. új szolgáltatásáról ad tájékoztatást. Mi meg azt kérjük a szerkesztőségtől, hogy járjon utána: miért nem szállítják el időben a működő szelektív hulladékgyűjtőkben felgyülemlett hulladékot, miért kell megvárni, amíg egy-egy gyűjtőhely környékéből már szeméttelep lesz? /Lásd: pl. a 159-es busz végállomása, TESCO mellett/

5) Kimaradt témák, események:

Március

27. Halálra gázolt a BKV 36-os busza egy idős férfit a Szent Imre téren    

      A kerületi-testület korábban jóváhagyott négy közterületi névváltoztatásából csak három javaslatot fogadott el a Fővárosi Közgyűlés. A döntés szerint új nevet kap a Gombos tér, a Bordás u., és a Láng Kálmán utca. A 2011-ben Fidesz határozattal nem létezőnek minősített Munkásőr utca kerületi javaslatát nem is tárgyalta a közgyűlés.  

      Az Alpiq Csepeli Vállalatcsoport egy 450 MWe villamos teljesítményű kombinált ciklusú gázturbinás erőmű beruházást kíván megvalósítani a Csepeli Ipartelepen.

28. A Csepeli Munkásotthonban forgatta Wes Anderson a Prada Candy reklámfilmjét.

29. Új Reál Prémium üzlet nyílt Csepelen.

31. Húsvéti tojásosztást szervezett az MSZP Csepeli Szervezete a kerület öt játszóterén.

      Egy ötvenéves beteg asszony holttestére bukkantak az Akácfa utcai kiserdőben.

Április

  5. Kigyulladt egy 151-es busz Csepelen.

  7. Hatvannyolc éve jelent meg a Csepel újság elődje, a FOGASKERÉK.

      ifj. Sántha Ferenc Liszt és Kossuth díjas hegedűművész-prímás jubileumi műsort adott a Csepeli Munkásotthonban.

  9. A XX., XXI., és XXIII. kerületi ügyészség bűncselekmény hiányára hivatkozva megszüntette Szenteczky János csepeli MSZP elnök ellen hűtlen kezelés miatt indított nyomozást.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr545221649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása