CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A gyerekszegénység ma súlyosabb, mint bármikor a rendszerváltás óta

2013. április 19. 04:44 - csú

Éhes gyerek-2-2012-02-03-kisebb kép.pngNemrég megtudtuk, milyen a gyermekeink helyzete most. Immár pontosan tudjuk azt is, milyen volt három évvel ezelőtt. „Az elmúlt nyolc év" végén. Röviden: drámai volt, és még sokkal drámaibb lett. A gyerekszegénység ma súlyosabb, mint bármikor a rendszerváltás óta.

Az UNICEF Magyar Bizottsága a Tárkival közösen tavaly november és idén január között mérte föl a magyarországi állapotokat, és februárban tette közzé a kutatások eredményét. Erről mi is beszámoltunk (Minden második gyerek nélkülöz). Most, április elején jelent meg az UNICEF által felállított Kutatási Központ 2009–2010-es adatokra épülő nemzetközi kutatásának átfogó beszámolója, amely lehetőséget ad rá, hogy a magyarországi adatokat elhelyezzük térben és időben. Az utóbbi három évben sokat tettek nálunk azért, hogy leverekedjük magunkat alulról legalulra. A (fenti értelemben) nélkülözők aránya a gyerekek harmadáról a felére, 51 százalékára nőtt! Részletek ITT

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr515233399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása