CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

ÉL ÉS ÉLJEN MÁJUS 1.!

2013. május 01. 05:59 - csú

Majus 1_1.jpgÜNNEP ÉS TILTAKOZÁS:

Közös demonstrációra hívja a munkavállalókat május elsején több szakszervezeti konföderáció, tisztességes munkát és bért követelve. A hagyományos, városligeti majálison tucatnyi érdekképviselet és civil szervezet mutatkozik be a Napozóréten, míg a Nagyrétre az MSZP települ ki. Az ATV 10 óra 45 perctől 13 óráig helyszíni tudósítást ad a városligeti programokról. A nap eseményei ITT KÖVETHETŐK.

Az idén is több tízezer emberre számítanak a szervezők május elsején a Városligetben, a munka ünnepén. Ám nem feltétlenül ünnepelni, mert az érdekképviseletek szerint az Orbán-kormány ma nem a munkahelyek megőrzéséért harcol, hanem a munkavállalók ellen. Ezért is hívja közös demonstrációra a dolgozókat három szakszervezeti konföderáció - az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma -, tisztességes munkát és bért követelve. Ettől még nem marad viszont el a hagyományos ligeti majális, a Napozóréten tucatnyi érdekképviselet és civil szervezet mutatkozik be holnap.

Május1-térkép.PNGA szomszédos Nagyrétre az MSZP települ ki: a párt országos és budapesti vezetői, országgyűlési- és önkormányzati képviselői várják a szimpatizánsokat. Délelőtt 11 és délután 1 óra között beszédet mond Mesterházy Attila pártelnök, Horváth Csaba alelnök, fővárosi frakcióvezető valamint Vécsi István, a Közmunkás Szakszervezet elnöke is. Külön sátorral és programokkal készülnek a budapesti szocialisták: Horváth Csaba Budapest jövőjéről, Hiller István és Kunhalmi Ágnes az oktatás helyzetéről és megújításáról, Szanyi Tibor és Gúr Roland pedig az EU-ban zajló folyamatokról, Európa jövőjéről tart fórumot.

Nem csak a Városligetben, hanem Budapest-szerte több helyszínen is találkozhatnak holnap az emberek a szocialistákkal: a XVI. kerületben az Erzsébert Ligetben várják a helyi MSZP-sek a majálisozókat, a XXII. kerületben a Campona parkolójában állít sátrat a párt. A Nagyrét további helyszínein egészségügyi szűrés, véradás is lesz, továbbá színes programokat kínál egész nap az ifjúsági-, a roma-, a környezetvédelmi és a médiasátor. Saját sátrat állít a Népszava is: "élőszobor" osztja majd az lapunkat, de kedvezményes előfizetői akciókkal is készülünk, lapunk karikaturistája, Pápai Gábor pedig új kötetét dedikálja.

A Népszava különszámát ITT olvashatja el.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr605257953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása