CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hazudni nem érdemes!

2013. május 15. 05:59 - csú

A Négyes bruttóhoz-névvel-jav_3.png

A XXI. kerület fideszes városvezetése a szócsövében már akkor is hazudik, ha kérdez?

A Csepeli Hírmondótól (CSH) felkérést kaptak a szocialista képviselők:  válaszoljanak egy körkérdésre, melyet a képviselő-testületben helyet foglaló összes párthoz – így az MSZP-hez is – eljuttattak. A kérést a szocialisták teljesítették, de még mielőtt a fideszes városvezetés lapjának szerkesztői válaszunkat megmutatnák a fideszes városvezetésnek,az MSZP az olvasókkal, a csepeliekkel közli elsőként, hogy képviselői mit feleltek a CSH „elfogulatlan”, megalapozatlan vádakkal teletűzdelt kérdésére. 

A csepeli szocialistákhoz eljuttatott kérdés így szólt : „Az önkormányzat vezetése szerint sok milliárdos megtakarítást és gazdasági sikert jelent Csepelen a számonkérés gazdasági hatása. Minden feltárt bűncselekmény-gyanús ügyben megtették a szükséges feljelentéseket, de a nyomozások, ügyészségi-bírósági procedúrák miatt nem születtek még jogerős ítéletek. Ön mit gondol erről?”

A csepeli szocialisták erre a kérdésre a következő választ küldték el a CSH-nak, amely a szerkesztők jelzése szerint a legközelebbi Hírmondóban fog megjelenni:

"Hazudni nem érdemes, mert mint tudjuk, a hazug embert hamarabb utolérik mint a sánta kutyát, még akkor is, ha az illető fideszes városvezető a XXI. kerületben. Ez az első gondolatom. A többi ennek a folytatása.
A Németh-Borbély duó az Ábel-féle szócsövekben, így a Csepeli Hírmondóban is folyamatosan két milliárdos megtakarításról hazudoznak össze-vissza. Úgy látszik, mára elbizonytalanodtak, és ez érthető. Beszélhetnének ugyanis egymilliárdról vagy háromról - sem ezt, sem azt nem tudták bizonyítani. Az viszont tény, hogy a Németh-Borbély kettős másik hazugságát a Fidesz-kormány döntötte romokba. Az önkormányzatok között ugyanis alig voltak olyanok, mint a szocialista vezetésű csepeli helyhatóság, amelyik ilyen minimális tartozást hagyott utódjára. A korábbi és még ma is fideszes önkormányzatoknál csak úgy röpködtek a 20, 30, 40 vagy 50 milliárdok, lásd Debrecen, Hódmezővásárhely vagy Budapest V. kerülete….
 
Az úgynevezett északi pénz MSZP-s elköltéséről talán szólni sem érdemes, hiszen a Fidesz Csepelen még ma is ebből él. Jól él. Ezt viszont az olvasók is leellenőrizhetik, ha a fideszes önkormányzat pénzügyi előterjesztéseit megnézik a csepel.hu-n. A fideszesek önmaguknak csak hisznek?!
 
A hátrafelé mutogatást lassan be kellene fejeznie a csepeli fideszes városvezetésnek. Dolgozni, várost fejleszteni kellene. Abból nem lehet megélni, hogy a szocialisták által megkezdett beruházásokkal hivalkodnak, szalagokat vagdosnak, konzultációnak hazudott Fidesz-Kubatov-listákat gyártanak. A rendőrség, az ügyészség, a bíróság végzi a maga munkáját, a fülkeforradalmárok gyakorlott följelentők. Csak a maguk szennyeséről feledkeznek meg. Azt majd másnak kell kiteregetni? De addig is, legalább havonta adjanak számot arról, hogy a csepeliek közpénzéből mennyit költenek magukra. Németh Szilárd, Borbély Lénárd, Morovik Attila, Ábel Attila, és nem utolsó sorban Werner Péter Városgazda ZRT vezérigazgató Chevroletjének ingyenes és korlátlan gépkocsi-használata az aktuális üzemanyagárakkal, javítási és biztosítási költségekkel mennyibe kerül a csepelieknek? Ugye, ehhez nem kell sem rendőrség, sem ügyészség. Elég az őszinteség és a nyilvánosság. Vagyis a nyilvánosság és a kötelesség teljesítése kellene ahhoz, hogy kiálljanak a csepeliek elé, és elmondják: a kirugdosásokkal hány csepeli család életét tették tönkre, a haverok, rokonok alkalmazására mennyi közpénzt költenek?
 
A Fidesz Csepelen is ellenségnek tekinti elődjeit, a szocialista városvezetőket, kriminalizálni szeretne mindenkit, aki azokban a szobákban dolgozott, mint amelyekben most ők. A szocialistáktól mindezek ellenére távol áll a Fidesz mentalitása. Mi nem bűnözőket látunk Németh Szilárdban, Borbély Lénárdban és társaikban. Mi a tetteiket, a Csepel leépüléséhez, lakói elszegényedéséhez, a kerület sok évtizedes tekintélyének eljátszásához, a múlt értékeinek sutba vágásához vezető intézkedéseiket, szemforgató, álságos gyakorlatukat tartjuk megbocsájthatatlan bűnnek. Tévedés ne essék ez nem rendőrségi kérdés, de lesz vizsgálat. Nem kihallgató szobákban, hanem a csepeliek nyilvánossága előtt kell majd számot adni a kerületi fideszes városvezetőknek. Már csak másfél évet kell erre várni.
 
Az MSZP frakciója nevében:
Szenteczky János
frakcióvezető"
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr35299929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása