CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Új funkciókat a Gyárvárosba!

2013. május 17. 04:44 - csú

3a.PNGA Magyar Szolidaritás Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt azt javasolja az Önkormányzatnak, hogy az ipari funkciók mellett a kulturális és szórakoztató funkciók is markánsan jelenjenek meg a Gyárváros területén.

Csepel Önkormányzata 2013. április 22-én bocsátotta társadalmi vitára a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont Nonprofit Kft. által készített „A Csepeli Gyárváros fejlesztési stratégiája" c. tanulmányt. A Csepel Művek egykori területének fejlesztése közös ügyünk, hiszen az a kerület múltjának fontos része, valamint bizonyos szempontból a város jövőjének a kulcsa is.
Az Ongjert Richárd vezetésével készült tanulmányt alapos munkának tartjuk. A nemzetközi tapasztalatokat is figyelembe véve határozottan támogatjuk a stratégiában is szereplő menedzsment felállítást, mely a jövőben szervezné és koordinálná a Gyárváros fejlesztését. A fejlesztési célok és eszközök kapcsán a következő kiegészítéseket javasoljuk szerepeltetni a stratégiába:
2b.png- A Gyárváros gazdasági profiljának megfelelően kiemelten kell kezelni a fémmegmunkálást és a kerékpárgyártást. Javasoljuk egy csepeli központú kerékpáripari klaszter kialakítását.
- A működő és/vagy ide telepedő vállalkozásokat ösztönözni kell az energiahatékonyság fokozására, a megújuló energiaforrások használatára
- A Gyárváros egykori főbejárathoz közeli részein javasoljuk az új szórakoztató és/vagy kulturális funkciók elhelyezését.
- A felálló menedzsment koordinálásával programot kell indítani az üzemépületek homlokzatának felújítására, ezzel is kiszolgálva a Gyárváros új funkcióit.
- A Gyárváros közterületeinek karbantartásába (pl. a zöldterületek felújításába) be kell vonni a területen működő vállalkozásokat

A tanulmánnyal kapcsolatos részletes véleményünket  megküldtük a társadalmi egyeztetést koordináló Samna Gábor kabinetfőnöknek.

Dr. Szabó Szabolcs
A Magyar Szolidaritás Mozgalom csepeli koordinátora

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr675303001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása