CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Legyen újra acélgyári munkás Csepelen! Kezdődik a hat napos PLACCC Fesztivál

2013. május 30. 05:55 - csú

Csepel Művekről-2.PNGMa kezdődik a PLACCC Csepel Fesztivál. A hatnapos programban május 30. és június 4. között buszos színházi utazás, városismereti sétakvíz, kortárs képzőművészeti kiállítás, biciklis kirándulás és zenés bunkertúra is lesz. A PLACCC Csepel Fesztivál programjai részben  ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Részletek a honlapon és a Facebook-oldalon.

Különleges sétaelőadás ősbemutatójával kezdődik május 30-án, csütörtökön délután a PLACCC Csepel Fesztivál. A holland-magyar Space színházi kollektíva a Volt egyszer egy Csepel Művekcímű új produkciójával az eredeti helyszínen idézi meg az egykor 35 ezer főt számláló acélgyár történetét és lelkét. A vasárnap estig kipróbálható sétaelőadás közönsége táblagéppel, fejhallgatóval indul el a Színesfém utcában, a modern eszközök pedig hangjáték, animáció, archív felvételek és interjúk segítségével repítik vissza őket az 1970-es évekbe.

Az Artus társulat és a Stereo Akt is rendhagyó programmal készül, szokatlan színházi utazásra viszi a közönséget. A Promenád című előadás nézői sorsturistákká válnak, miközben egy mozgó buszból nézik az eseményeket, a díszlet pedig Budapest.

A fesztiválra különleges köztéri építészeti installációt készít a csepeli lakótelepen a Studio Nomad építészcsapat, az egykori Csepeli Csőgyárban pedig május 31-én 19 órakor nyílik meg a Rejtett víziók című kiállítás, amelyet a Magyar Képzőművészeti Egyetem végzős kurátor hallgatói rendeznek, fiatal kortárs alkotók munkáiból. A hétvégén családok és nagyobb gyerekek is be tudnak kapcsolódni a Budapest Barangoló nevű interaktív városismereti kvízbe.

A PLACCC Csepel Fesztivál alatt ezen kívül lehetőség nyílik közelebbről is megismerkedni a XXI. kerülettel, hiszen az „Ez is Csepel” című összeállításban helyiek mutatják be tágabb értelemben vett otthonukat az érdeklődőknek. A Csepeli kortyok című tematikus séta során csütörtökön 20 órától a felnőttek szó szerint is kóstolót kaphatnak a környék nagy múltú kocsmakultúrájából, míg szombaton 17 órától a kerékpárosokat várják a csepeli Víztoronynál egy közös kirándulásra a Kis-Dunához.

A Csepel Művek területén tizenegy bunker található, amelyek a II. világháború bombázásai alatt több ezer ember életét védték meg. A hermetiku­san zárt betonkockákban jelenleg zenekari próba- és stúdióhelyiségek működnek. A PLACCC Csepel Fesztivál látogatói június 2-án, vasárnap 20 órától zenés bunkertúrára indulhatnak Hangyássy László „Hangya”, a Csepel Zene­művek vezetője, a Sing Sing és a Zorall együttesek basszusgitárosának szervezésében.

A fesztivál vendégei hétfőn 18 órától vezetett sétán nézhetik meg az 1920-ban épült Csepeli Munkásotthon gyönyörű szecessziós szín­háztermét, kedden 16 órától pedig több tonnás prések között sétálhatnak egy kovácsüzem-látogatáson. A PLACCC Csepel Fesztivál programjai részben viszont ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Részletek a honlapon és a Facebook-oldalon.

Forrás: INDEX

További Információk a programsorozatról:

www.placcc.hu

www.facebook.com/placccfesztival

http://promenadprojekt.hu/

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr895332876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása