CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rekordárvíz lehet a Dunán

2013. június 03. 10:42 - csú

Árvíz-1.PNGLehetséges vészhelyzet miatti kiköltöztetés Budapesten: Tarlós összehívta a vízügyeseket Részletek ITT

A 2002-es rekordárvíz szintjén, esetleg annál is magasabban tetőzhet a Duna a mostani árhullám során – mondta Bakondi György országos katasztrófavédelmi igazgató hétfő reggel Győrben.

Időarányosan a Győr-Moson-Sopron megyei védekezésben részt vevő szervek minden feladatot teljesítettek, jelenleg mintegy négyszáz ember dolgozik a gátakon – közölte Bakondi György.

Németh József regionális vízügyi igazgató tájékoztatása szerint a Szigetköznél várhatóan pénteken, szombaton tetőzhet a folyó. Az ár az alsó-ausztriai Kienstocknál kedden tetőzik, ezt követően tudnak majd pontosabb előrejelzést adni a várható hazai folyamatokra – tette hozzá.

Az árvízhelyzettel kapcsolatban délelőtt 11-kor Giró-Szász András kormányszóvivő is sajtótájékoztatót tart Molnár Bélával, az Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetőjével.

Kövesse az árvízi fejleményeket percről percre a hvg.hu-val!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr875341446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása