CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kit ültetett a csepeliek nyakára a Fidesz és Németh Szilárd?

2013. június 16. 05:55 - csú

Werner Péter-kockásban.PNGLeleplezett Fidesz-manipuláció Csepelen: haverok, rokonok zsebeinek tömködése közpénzzel címmel adtunk hírt arról, hogy Németh Szilárdot, a XXI. kerület fideszes polgármesterét és Werner Pétert, a Csevak-utódként kreált Csepeli Városgazda Zrt vezérigazgatóját,  gyanús ügyleteiket leleplező írás látott napvilágot a Magyar Narancs június 13-i számában Vári György tollából. Szóltunk arról is, hogy a szövevényes ügyek nem maradtak Csepel határain belül, van azoknak pestlőrinci vonatkozása is bőséggel Werner Péternek, a Csepeli Városgazda Zrt vezérigazgatójának jóvoltából. Wernernek korábban és még most is a XVIII. kerületi Városgazda 18 cégnél is volt és van érdekeltsége. Pályázat nélkül ott fedezte fel magának a Fidesz titkos jolly jokerét, Wernert  Német Szilárd, és felfedezettjét a csepeliek nyakára ültette 2010-ben. A vezérigazgató a csepeliek közpénzéből vásárolt és fenntartott Chevrolettel ingyen és bérmentve a szomszédos, kies Badacsonyból jár a XXI. kerületbe, hogy Csepel és -  busás prémiumokkal honorált - saját üdvét szolgálja. Hamarosan megtudjuk majd, hogy Wernwenk és a csepeli fideszes városvezetésnek mi köze van Badacsonyhoz, de előtte meg kell válaszolni egy kérdést:

A botrányos visszaélésekben Csepel vagy Pestlőrinc fideszes városvezetői lesznek a győztesek?

Bevalljuk: nem tudjuk. Nyílt és éles  a verseny a két  garnitúra között. Egyelőre. Lapunk - már csak a lokálpatriotizmus miatt is - Németh Szilárd XXI. kerületi polgármesterért, alpolgármestereiért és persze Csepel több milliárdos vagyonának őréért, Werner Péterért, a helyi Városgazda Zrt vezérigazgatójáért szurkol. Most  azonban még a XVIII. kerületi fideszes városgazdák állnak jobban, mert ékesszóló bizonyítékokat prezentáltak velük szemben a lőrinci ellenzékiek. Úgy tudjuk, hamarosan a csepeli fiókok mélyéről is befúj a forró szél egy-két számlát, miegymást a helyi közéletbe. Addig is bemutatjuk a csepeli Fidesz-botrány pestlőrinci szálát. Olvasóink ne lepődjenek meg, ha a történetben több ismerőssel találkoznak:

A Lőrinci Magazin írja: Közel egy milliárdos veszteség okozásával, évi több tízmilliós vezetői fizetések érdemtelen kifizetésével, valamint arcpirítóan látványos mutyizással és évtizedes ivócimborák „feltőkésítésével” vádolja Pestlőrinc önkormányzati vezetését a pestlőrinci MSZP szervezet. A helyi szocialisták a Magyar Narancs június 13-i számában „A Csepel-Szentlőrinc-tengely” címmel megjelent leleplező-tényfeltáró cikk nyomán a helyi vagyonkezelő teljes menedzsmentjének távozását követelik.

Több kerületi érdekeltségű médium után ezúttal már az országos sajtó is foglalkozott azokkal a dél-kelet pesti furcsa összefonódásokkal, amelyek révén egyre inkább egyfajta kétes hírű „családi vállalkozássá” silányítják a XVIII kerületi önkormányzat közfeladatokat ellátó céghálózatát. A tényfeltárás eredményeként, minden titkolózás ellenére egyre valószínűbb, hogy egyes XVIII.-, illetve XXI. kerületi városvezetők sikeresen építettek ki és működtetnek egy olyan rendszert, amely kölcsönös szívességnyújtás alapján folyamatos és zsíros bevételt eredményez helyi politikusok rokonainak és barátainak. A nemrég napvilágot látott információk alapján keresztbefoglalkoztatások és keresztmegbízások egyaránt jellemzik a csepeli és pestlőrinci önkormányzati cégek viszonyrendszerét, a kérdés csupán az, hogy mindez mennyi ideje zajlik és milyen méreteket ölt. Mindemellett a XVIII. kerületi önkormányzati cégek közel egy milliárd forint veszteséget termeltek, az érintett  vezetők pedig átlagosan évi több tízmilliós fizetéseket tettek zsebre.

A legújabb botrány főszereplője ezúttal a XVIII. kerületi vagyongazdálkodó és városüzemeltető cégek, emblematikus figurái pedig Csomó Tamás pestlőrinci alpolgármester, Banyár László szintén a lőrinci vállalat első embere, illetve Wermer Péter, aki a kerületi polgármester bizalmasaként a csepeli Városgazda (CSEVAK) vezérigazgatójaként, illetve ezzel párhuzamosan a Banyár vezette lőrinci cég igazgatósági elnökeként is tevékenykedik - jelentős juttatásokért. A napokban kibogozott legfrissebb szál lényege, hogy a XVIII. kerületi önkormányzat nagyjából 8 millió forint értékű megbízást adott egy olyan aprócska kisvállalkozásnak, amelynek tulajdonosa, Horváth Péter Csomó Tamás KDNP-s kerületi alpolgármester sógora, majd nem sokkal később a csepeli Városgazda is fantáziát látott ugyanebben a várpalotai illetőségű cégben és havi bő félmilliós megbízásokkal látta el nem kevesebb, mint hat hónapon keresztül. A csepeli önkormányzat emellett Wermer feleségének cégét is rendszeres megrendelésekkel látja el, továbbá jó ideje foglalkoztatja Dámsa József lőrinci fideszes képviselő hitvesét is.  Hab a tortán, hogy Banyár és Wermer munkakapcsolata sem a közelmúltban kezdődött, hiszen a 90-es évek közepééig résztulajdonosai voltak ugyanannak a vállalkozásnak.

A felháborító összefonódásokat látva az MSZP XVIII. kerületi frakciója megdöbbenését fejezi ki és a következő képviselő testületi ülésen követelni fogja a Városgazda 18 teljes menedzsmentjének távozását. A párt önkormányzati képviselői ugyanakkor leszögezik, hogy választói felhatalmazás esetén újra a kerületi vállalkozások boldogulását szeretnék elősegíteni. „A történtekből egyértelműen látszik, hogy nincs gazdája a kerületünknek.” – reagált a hírre Simon Gábor országgyűlési képviselő, és hozzátette: „Mivel a jelenlegi országgyűlési képviselők és a polgármester alig tartózkodnak a kerületünkben, nem csoda ha a munkatársak is lazán értelmezik a szabályokat és úgy végeznek vérlázító tevékenységet, hogy még a látszatra sem utalnak.”

„Felháborítónak tartom, hogy miközben az évek óta húzódó gazdasági válság, illetve a kormány dilettáns kríziskezelő tevékenysége miatt a helyi vállalatok borzasztó nehézségekkel küzdenek és sorra bezárnak, az önkormányzat más településeken működő vállalatokat hoz helyzetbe és a haverokat pénzeli ahelyett, hogy minden erejével a helyi gazdasági szereplőket erősítené. Jövőre a választásokat követően az egyik legfontosabb feladatunk lesz, hogy minden törvényes eszközzel levegőhöz juttassuk és megmentsük a helyi vállalkozásokat.” – tette hozzá Szaniszló Sándor, korábbi szocialista alpolgármester.

Werner Péter családi cégétől vásárolt bort a XVIII. kerületi fideszes városvezetés - RÉSZLETEK ITT

Forrás: LŐRINCI MAGAZIN

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr645363173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör 2013.06.16. 18:29:38

Miért kell ezen csodálkozni? Németh iskola-és egyéb gyilkos, valamint pártpénz leny.. akarom mondani megőrző. Ábel prostikhoz jár Erdélyben, Borbély akaratnélküli báb, Morovik sortszellem nélküli testnevelő tanár..
Ceterum censeo: ha a fideszes kinyújtja a kezét lop, ha kinyitja a száját, hazudik...
süti beállítások módosítása