CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Palcsó Tamás a csepeli trafikjaihoz pályázat nélkül kap két helyiséget?

2013. június 20. 05:59 - csú

Trafikosok.PNGA csepeli hírportál, a HÍRKOMP írja: Mint ismeretes, Palcsó Tamás kormánypárthoz közeli, annak támogatását élvező énekes a maximálisan elnyerhető öt koncesszió birtokosa a mutyiként elhíresült trafikpályázaton. Nyithat egy trafikot Budapest XIV. és négyet a XXI. kerületében. Zuglóban az önkormányzat ehhez helyiséget is biztosít neki.

Élve a gyanúval, hogy Csepelen sem fog ez másként történni, Szenteczky János, a csepeli MSZP elnöke személyesen tette fel a kérdést a csepeli vagyonkezelő vezérigazgatójának:  „ … a nem lakás célú helyiségekkel kapcsolatban tervez-e bármiféle hasznosítást nemzeti dohánybolt címén?”

Werner Péter, a csepeli vagyonkezelő vezérigazgatója válaszában azt nyilatkozta: „…természetesen tárgyalunk olyan partnerekkel, akik bérbe szeretnék venni a helyiségeket, az, hogy most adott esetben valamelyik ezek közül trafikként lesz használatba véve, erről nem tudok”.

A Hírkomp szerkesztősége azonban úgy értesült, hogy a nemzet dalnoka két helyiséget is kap pályáztatás nélkül az önkormányzati vagyonkezelőtől. Az egyik – ahogy a képen is látható – kb. 20 méterre található a Fidesz csepeli irodájától, a Kossuth Lajos u. 67–69. szám alatt.

Az időközben napvilágra került mutyikkal teli trafikpályázat már több szinten is botrányt kavart, és nemtetszést váltott ki a jóérzésű jobboldali szavazókból is. Nem elég, hogy utólag többször is bővítették a termékkört, többszörösére emelték a haszonkulcsot, botrányosan előre nyertek meg a bérköltségek fedezésére állami támogatást, még önkormányzati helyiséget is biztosítanak a koncessziót nyert, kormánypárthoz hű barátoknak, rokonoknak vagy ismerősöknek, akik lehetnek orvosok, épp most érettségiző hölgyek vagy akár énekesek is. Mindez húsz évre garantál megélhetést a kegyelteknek, miközben a szakmát űző dolgozók és vállalkozók elveszítik megélhetésüket.

Werner Péter – aki a Magyar Narancs tényfeltáró cikke szerint Pestlőrinc–Pestszentimre önkormányzatával együttműködve, rokonsági vagy szívességi alapon gazdasági hálózatot működtet – a hangfelvétellel és fényképpel is igazolhatóan nem mondott igazat. A fentiek tükrében mekkora lehet a valóságtartalma a tényfeltáró újságcikknek?
- mse -

Forrás: HÍRKOMP

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr305368115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása