CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kihozták a béketűrésből Orbánék a VOSZ főtitkárát is

2013. július 21. 04:24 - csú

Dávid ferenc.PNGDávid Ferencet évtizedek óta az érdekegyeztetés higgadt szereplőjeként ismerhetjük. Orbán Viktornak és csapatának a takarékszövetkezetek botrányos rekvirálásával sikerült kihozni őt is a béketűrésből. Az ATV Egyenes beszéd című műsorában ennek lehettünk szem- és fültanúi...

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a takarékszövetkezetek ügye túlmutat önmagán: arról van szó, hogy ha az állam megkíván, mondjuk egy biztosítót vagy egy kereskedelmi tévét, akkor azt elveheti magának.

Ha meg kell halni, akkor állva halunk meg mondta – mondta Dávid Ferenc az ATV Egyenes beszéd című műsorában a takarékszövetkezetek államosításával kapcsolatban. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára elmondta: minden törvényi előírást be fognak tartani, de mostanra kiderült, hogy sem a kormány, sem az állam, sem a posta nem barátja már a takarékszövetkezeteknek. A szakember szerint egyértelműen vagyonkijátszás és klientúraépítés a cél. Hozzátette: a takarékszövetkezetek ügye túlmutat önmagán: arról van szó, hogy ha az állam megkíván, mondjuk egy biztosítót vagy egy kereskedelmi tévét, akkor azt elveheti magának. Ránk erőszakolták ezt a törvényt és annyit sem tesznek meg, hogy tisztességesen hajtassák végre a kierőszakolt parancsot – magyarázta. Dávid Ferenc példaként említette, hogy a takarékszövetkezetek átszervezését végző integrációs szervezet elnöke olyan levelet küldött a szövetkezeteknek, amelyen se székhely, se cím, se bélyegző, se hivatalos aláírás nem szerepel. A VOSZ főtitkára szerint ebből nem lesz együttműködés. Kijelentette: hazai és nemzetközi fórumokon is ellenállnak majd. A szakember elmondta: a takarékszövetkezeteknek egy offshore hátterű cég e-mail címére kellene elküldeniük a banktitoknak minősülő adataikat. A legzavaróbb, hogy arra sem vették a fáradtságot, hogy egy normális hátterű cég e-mail címet adják meg – fogalmazott Dávid Ferenc.

Forrás: atv.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr935416635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása