CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hazug, pöffeszkedő és pofátlan a csepeli Fidesz-sajtó

2013. szeptember 05. 05:59 - csú

002-Magukat ünnepeltetik.pngHazugságdömpinggel, rágalmak halmazával támadt  a Csepeli Munkásotthonra a XXI. kerületi fideszes városvezetés és lakájmédiája, miután világossá vált számára, hogy a nagy múltú baloldali szellemiségű intézményt az összes fülkeforradalmi erőfeszítés ellenére sem tudják megkaparintani. Nagy József, a Csepeli Munkásotthon Alapítvány kuratóriumának elnöke megelégelte ezt a folyamatot, és helyreigazítási kérelemmel fordult az egyik hivatalos szócsőhöz, a Csepeli Hírmondóhoz. Nem tettek eleget kérésének. Szeptember 4-én a csepel.info - nak, a helyi Fidesz szócsövének szerkesztőségébe küldtek helyreigazítási kérelmet. Mi most ezt ismertetjük:

HELYREIGAZÍTÁSI KÉRELEM
2013. augusztus 14-én a www.csepelinfo Csepeli hírblogon megjelent „Leváltották Nagy József igazgatót a Munkásotthon éléről" c. írással kapcsolatban az alábbi helyreigazítást kérjük.
Ezt azért tesszük, mert az elmúlt hónapokban több nyilatkozatban, illetve a csepeli sajtóban valótlan állítások (offshore cég az alapítók között, magánosították a Munkásotthont, ismeretleneknek átjátszották az intézményt) hangzottak el, illetve jelentek meg Alapítványunkat illetően.

Ezért már 2012. június 8-án levélben kértünk helyreigazítást a helyi laptól a korábban leírtakkal és elhangzottakkal kapcsolatban, ezt azonban a Csepeli Hírmondó nem jelentette meg.
Alapítványunk nevében az alábbi helyreigazítást tesszük:

A Csepeli Munkásotthon tulajdonát. illetve vagyonát illetően:
- a Csepeli Munkásotthon Alapítvány Alapító Okirata 8. oldal 3. bekezdése az alábbiakat
tartalmazza:
„A közhasznú alapítvány tőkéje 27.018 eFt értékű ingatlan, mely a Budapest, XXI. kerületi
ingatlan-nyilvántartásban a 8886, 888 7 sz. tulajdoni lapon felvett 209294, 209295. hrsz.-ú,
természetben: Budapest XXL, Árpád u. 1-3. és Táncsícs Mihály u. 22. szám alatt elhelyezkedő
ingatlan, amely az alapítók osztatlan közös tulajdonában volt és a közhasznú alapítvány
alapításakor a közhasznú alapítvány tulajdonába adták. "

Tehát a Csepeli Munkásotthon ingó és ingatlan vagyona a Csepeli Munkásotthon Alapítvány tulajdonában van, el nem idegeníthető" és csak az alapítói célt szolgál/tatja. Az eltelt 23 évben a folyamatos épület-felújítás következtében a Csepeli Munkásotthon ingatlana értékesebb lett, ma 1 300 millió Ft-ra van biztosítva.
A Csepeli Munkásotthon Alapítvány alapító jogú vállalatait illetően:
A Fővárosi Bíróság - ma Fővárosi Törvényszék - az elmúlt 23 évben az alapítványi törvény szellemében őrködött az alapítványunk törvényes működése felett. Határozottan kijelentjük, hogy az alapítványi működés során csak és kizárólag az alapító csepeli vállalatok szerepeltek mint alapító jogú cégek a Csepeli Munkásotthon Alapítvány Alapító Okiratán. Mára a tisztelt Kúria döntése értelmében Alapítványunknak egyetlen alapító jogú szervezete van, az pedig a Fővárosi Bíróság.

Nem volt tehát soha ("offshore cég és ma sincs az Alapító Okiratunkon, az alapítványunk Kuratóriuma pedig nem "tárgyalt olyan napirendet, mely bármikor ingatlan átjátszást tartalmazott vagy kezdeményezett volna.
A Csepeli Munkásotthon több mint 90 éves története során soha nem volt önkormányzati (községi, tanácsi) tulajdonban, az intézmény autonómiáját mindvégig megőrizte. 1920-ban történt felavatása óta a kultúra és a közművelődés ügyét szolgálja, működésével elősegítette az itt és az agglomerációban élő lakosok fizikai és lelki szebbítését. A különféle művészeti együtteseink, klubjaink és szakköreink tagjai, a könyvtárunk olvasói, a rendezvények látogatói csepeli lakosok.

A ház dolgozói és vezetői mindig azért dolgoztak, hogy ez a művelődési ház a csepelieké maradjon, az egykori alapító csepeli vállalatok is ezt erősítették és támogatták az alapítvány létrehozatalakor, amiért köszönet illeti őket.

A politikai diszkriminációt illetően:
Megdöbbenéssel olvastuk, hogy az írás politikai diszkriminációt is emleget, mert egy bizonyos párt számlái szerintük ezt támasztja alá. Ezt az állítást határozottan visszautasítjuk. Már korábban is nyílt levélben kijelentettük, hogy a Csepeli Munkásotthonban politikai diszkriminációt soha nem folytattunk. Ha egy politikai szervezet megőrizte a számláit akkor mi jelezzük, hogy itt a Munkásotthonban minden megkötött szerződés birtokában vagyunk, így teljesen kizárható a cikkben megjelent állítás.

A Csepeli Munkásotthon Alapítvány személyi kérdéseit illetően:
A Csepeli Munkásotthon igazgatójának kinevezése és visszahívása a Csepeli Munkásotthon Alapítvány Kuratóriumának hatáskörébe tartozik.
A tisztelt Kuratórium augusztus 6-án ennek szellemében, szakmai anyag alapján döntött, amikor ügyvezető igazgatónak Darvasi Ilonát kinevezte. A korábbi igazgató, Nagy József a Kuratórium elnökeként továbbra is segíti az alapítvány működését.

Ami a Hírkomp lapot illeti:
A Hírkomp lap támogatja a Csepeli Munkásotthont, ugyanis mind a szakmai cikkeinket, mind a
hirdetéseinket anyagi ellenszolgáltatás nélkül közlik. Ezért köszönet illeti az újságot.

Ha a www.csepelinfo - nak más bizonyítékai vannak az együttműködésünket illetően azt hozzák nyilvánosságra.
Ezt a helyreigazítást kérjük a wwwcsepel.info oldalon megjelentetni és egyben jelezzük, hogy a mai napon jelen levelet a Csepeli Munkásotthon honlapján nyilvánosságra hozzuk.

Budapest, 2013. szeptember 04.
Nagy József
a Csepeli Munkásotthon Alapítvány
kuratóriumának elnöke

FORRÁS: CSEPELIMUNKASOTTHON.HU

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr895495570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása