CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Időzített varázslóének

2013. szeptember 21. 04:44 - csú

varazslo simán.pngMár attól féltünk, hogy minden eddiginél bántóbb kakofónia zúdul ránk a korán meglódult választási kampányban, ám a Fidesz eddig csak a varázslóénekek módszerével él. Késnek a képzettebb zenészek, vagy mi, hogy még mindig nem álltak le a közönséget lassan megbolondító főszólam állandó ismételgetésével. A napi életélményekkel szöges ellentétben álló jobban teljesítő országgal, a nagy átverés rezsicsökkentéssel, vagy a karaktergyilkosság kollektívvá fejlesztett változatával, a hatalomba törekvő bukott maffiabaloldal rémével.

Eme dögunalom hátterében persze azért észre kell venni az országos mellett a helyi osztogatás éledező hagyományos dallamait (most éppen a zuglói Papcsák Ferenc fújta meg a harsonát egy százmilliós lakossági ajándékkal), s azért az élesebb szeműek felfigyelhetnek az előző ciklusból ismerős fogásra, a várhatóan a választások napjáig elhúzódó perek beindulására is.

Mert, ha már hiábavaló volt az álmatlan éjszakákat követelő erőlködés, hogy az „elmúlt nyolc év" néhány emblematikus politikusát rács mögé juttassák, hát maradt, ami maradt, néhány pitiáner ügy. A múlt héten hűtlen kezelés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség két egykori szocialista országgyűlési képviselő, Kárpáti Zsuzsanna és Vári Gyula ellen „jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette" miatt. Az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet korábbi főigazgatónője és a volt vadászpilóta ellen az a vád, hogy az előbbi – „fiktív megbízási szerződésekkel" – tanulmányokat rendelt az utóbbitól. El is készült négy dolgozat, ám ezek – az ügyészség szerint – értékelhetetlenek voltak, mégis kifizettek értük nyolcmillió forintot.

A múlt héten jött híre annak is, hogy Hende Csaba miniszter feljelentése nyomán hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség „korábbi minisztériumi szerződések miatt". Tudható, hogy a „célszemély" nem elsősorban Szeredi Péter, a HM volt kabinetfőnöke, aki 2008 és 2010 között több millió forint értékben kötött megbízási szerződéseket kommunikációs cégekkel, hanem Vadai Ágnes akkori államtitkár, akinek a honlapját kellett e cégeknek üzemeltetniük, miközben azt „a minisztérium dolgozói is el tudták volna végezni".

Brechttel kérdezhetnénk: mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest? Mi ez a néhány millió azokhoz a tíz- és százmilliárdokhoz képest, amit ez a kormány elherdált, de Brechtnek nincs teljesen igaza: a kisebb ügyekért is felelni kell. Ám, a hatalomnak érzékelhetően nem ez a fontos, hiszen ezekben az enyhén szólva sem bonyolult ügyekben minimum három és fél évet kivártak a vádemeléssel, hogy a „tanulmányseftelők" majd felfüggesztett börtönt kapjanak, vagy, hogy a kényelmetlenül nagyszájú Vadait várbörtönbe lakatolják senyvedni a honlapja miatt. A Fidesznek elég annyi, ha a kampány végéig a varázslóének főszólamát némi friss ügyeket trillázva színesíteni tudják.

Friss Róbert
Forrás: nol.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr935523437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása