CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli civil kérdés a trükköző fideszes városvezetőkhöz

2013. szeptember 27. 05:59 - csú

Stop221_7.jpgJÖN, SŐT MÁR ITT VAN A CSEPELI CIVIL TANÁCSNOK, DE KI FOG ITT EGYÜTTMŰKÖDNI ÉS KIVEL?

Az elmúlt három évben a kerületi civilek többségére igencsak rá járt a rúd. Legalábbis az ilyen ügyekben jártas informátorunk ezt a véleményét fogalmazta. Csak egy-két példával terhelném a kedves olvasókat.

Volt olyan civil szervezet, amelyiknek a Rákóczi kertben művelgetett kertjét lehetetlenítette el. Nem rendezhették meg a Madarak Fák Napját, mert ehhez se támogatást, se helyet nem biztosított a kerület Képviselő Testülete. Kizárta a Rákóczi kertből a családi napot tartani szándékozó civil társaságot. Összességében pedig az elmúlt három évben a kerületben működő civil szervezeteket a helyi hatalom ott alázta meg, lehetetlenítette el, ahogy és ahol csak tudta.

Ezért is meglepő a civilek iránti iszony ( nem elírás ) varázsütésre történő megváltozása.

Olvasom a szeptember 27-diki Képviselő Testületi ülés előterjesztését, melyek egyikének címe „ Javaslat Együttműködési megállapodás megkötésére.

Elsőre megszólalt bennem a kisördög. Már megint kivel kell együttműködni a Kerület Önkormányzatának. Egy szempillantás alatt elhessentettem a sátánt és pozitív, befogadó lelkületemnek engedtem utat. Mert hát talán szülhetnek itt ezen a sivár vidéken jó dolgokat is a hatalom csúcsai. A hegyek, vagy a sziklák, vagy a gránit.

Az előterjesztés a Századvég Politikai Iskola Alapítvány keretein belül működő Civil Információs Centrummal történő együttműködésről szól.
Amikor idáig jutottam az olvasásban kezdeti lelkesedésem azonnal rükvercbe kapcsolt.

Szóval ki fog itt együttműködni kivel? Hogy a kerületi önkormányzat átadja az illetékességi területén található civil szervezetek adatait, a CIC meg segít könyvelni, szervezni, képezni?
Kiket? Azokat akiket eddig semmibe vett, levegőnek nézett, legjobb esetben is csak szükséges rossznak tekintette.

Vagy csak azt a néhány „ civil" csapatot, akiket a helyi hatalom mostanság nagyon kedvel, és a keblén melengeti. Sőt pénzt paripát fegyvert biztosít részükre!

Az együttműködési megállapodásban az is benne van, hogy „Igény esetén a CIC számára ( az Önkormányzat szerk.megj.) helyet, és egyéb infrastukturális körülményeket biztosít".

Csakhogy az előterjesztés határozati javaslatában e feladathoz rendelten egy peták sincs megjelölve. Lehet, hogy nincs is rá keret, viszont jól mutat ez az egész. Volt ez már más ügyekkel is így.

De valami célja, biztos, hogy van ennek az előterjesztésnek? Ebben a kerületben semmi sem történik csak úgy? Valami van, de az elsőre nem látszik.

Talán a kerületi civileket így akarják az önkormányzat territóriumába beterelni.? Aki nem működik együtt az ne is várjon semmit? Szebben, aki együttműködik ( persze meghatározott feltételek mellett ) az részesülhet egy kis támogatásban? Lehet. Közelednek a választások, kellenek a szavazatok.

Azért ebben van még egy lehetőség!
Az együttműködési megállapodásban előterjesztő képviselő asszony van megjelölve kapcsolattartóként. Lehet, hogy ezt a munkát egyszerű képviselőként már nem lehet elvégezni, ezért a hölgyet ki kell nevezni CIVIL TANÁCSNOKKÁ!

T Ö V I S

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr965533770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása