CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Nagy Honvédő Rezsiháborúzók elvakultsága és országjáró vakítása

2013. október 01. 05:59 - csú

002-NSZ-indián-269_2.pngA 2010-es fülkeforradalom után, 2013-ban, a Nagy Honvédő Rezsiháború első évében, a háborút kirobbantó hadurak arra koncentrálnak, hogy az ellenfelet ellenségnek kikiáltva, úgy mutassák be a 2002-2010 közötti időszakot, mint az általuk indított rezsiháború kiváltó okát. Harcias pankrátorokként, talpig vértben, az ellenfél megfélemlítésében reménykedve, hangosan bizonygatják erejüket, szidalmazzák a másik oldal vezéreit. Kivont szablyával járják az országot, harci gyűléseken üvöltöznek, buzdítják sajátjaikat. Vakítják közönségüket, nagyokat lódítanak, vezéri, vazallusi képességeiket, a háború szükségességét bizonyítandó. Két példa:

>  „Az MSZP és az SZDSZ kormányzásának nyolc éve alatt a gáz ára háromszorosára, az áramé duplájára emelkedett” /Rogán Antal, csepel.hu, 2013. szeptember 21., rezsicsökkentési fórum Királyerdőben/;

> „a szolgáltatók Csepel közel 90 évi költségvetésének megfelelő összeget vittek ki az országból” /Németh Szilárd, csepel.hu, 2013. szeptember 26., rezsicsökkentési fórum Bugacon/.  

A fenti, fülkeforradalom utáni időszakban, valóban jelentősen emelkedtek a háztartási energia költségei. A hadurak kezében lévő Központi Statisztikai Hivatal adatai azonban egy kicsit mást mutatnak. Kimutatásaik szerint 2000-2010 között, tehát tíz év alatt a gáz ára két- és félszeresére, az áram díja majdnem kétszeresére emelkedett. Persze ez sem kevés, majdnem ugyanannyi, mint amit Rogán alvezér úr állított. Csak 10 év alatt

A közben bekövetkezett gazdasági, pénzügyi világválság magyarországi hatása azonban sem Rogán, sem Németh érvelésében nem lelhető fel. A válság eredményeként, például a kőolaj világpiaci ára több mint négyszeresére nőtt. Arról sem beszélnek az urak, hogy a recesszió 2009-2010-ben megindult lassú konszolidálása, enyhülése után is komoly változások következtek be, egyrészt a fogyasztóiár-index alakulásában, másrészt a háztartási energia áraiban. És ez már a Kedves Vezető által irányított kormány bűne is, amiről a vezérkar, illetve a csapatparancsnokok, a tábornokok, közkatonák szívesen elfelejtkeznek. Ezért érdemes néha odafigyelni a KSH által közzétett dokumentumokra, árulkodó számokra is, mert ezekről a rezsiharc papagájkórusa, a háborút kiszolgáló lakájmédia mélyen hallgat.

A hivatal 2013-ban közzétett egy összeállítást, „A fogyasztói árak alakulása 2012-ben” címmel. /www.ksh.hu/ Ebben a következő olvasható:

  • 2010-hez képest 2011-ben 3,9 %-kal, 2012-ben 5,7 %-kal emelkedett a fogyasztóiár-index, azaz két év alatt, összesen 9,6 %-kal nőttek a fogyasztói árak. 2012-ben, az Európai Unióban legnagyobb fogyasztóiár-növekedést hazánk „produkálta”!!
  • Ezen belül a háztartási energia árak növekedése meghaladta a fogyasztóiár-index növekedését: az Orbán-kormány 2011-ben 5,7 %-kal, 2012-ben 6,2 %-kal növelte a háztartások energiakiadásait (szén, olaj, földgáz, hőenergia, tűzifa, villamos energia) A háztartási energia árai két év alatt, összesen 11,9 %-kal nőttek.
  • Csak tavaly, egy év alatt, például, a palackos gáz ára megközelítőleg 12 %-kal, a távfűtés mintegy 8 %-kal, a vezetékes gáz 7 %-kal, az elektromos energia meg 4 %-kal nőtt.

Más számok tanulmányozása sem ártott volna a hadfiaknak. Például 2012-ben a tojásárak 35,9 %-kal, a sertés és marhahúsok 10 % feletti mértékben drágultak, míg a baromfihúsok ára közel 6 %-kal emelkedett. Átlag felett nőtt az üzemanyagok ára is. Míg a fülkeforradalom győzelme előtt 336 Ft volt a 95-ös benzin literenkénti ára, 2013. szeptember 27-én meg 404 Ft, ez 20,2 százalékos növekedés. A fülkeforradalom vesztesei közé kell számítanunk a devizahiteleseket is. A svájci frank például – nem egyszer az alvezérek harciassága, meggondolatlan kijelentései miatt –, a 2010. májusi 189,01 forintról indulva, jelenleg meghaladja a 244 forintot.

A legfőbb hadúr és tábornokai, helyi parancsnokai, a fülkeforradalomra készülve, nem ezt ígérték. ( „2010 az összefogás éve, 2011 a megújulás, 2012 az elrugaszkodás , 2013 a felemelkedés…éve lesz”, Orbán Viktor, 2011. 02.07.) Ráadásul most, szemrebbenés nélkül állítják: „hatalomra jutásukkor befagyasztották a rezsiárakat”. A KSH adatai is cáfolják a kormányfőt és híveit: két év alatt, „4,1 %-kal drágult az áram, 18,3 %-kal a gáz”. Befagyasztás helyett rátettek egy lapáttal, egy szeneslapáttal. A szeneslapátra meg még egyet: megemelték az ÁFÁ-t, 25-ről 27 %-ra.  Erről sem beszélnek. Mint arról sem, hogy a szocialisták a terhek csökkentése érdekében gáz- és távhőár-támogatást vezettek be (a Magyar Villamos Művek Zrt. bevételeinek a terhére), amelyből, rászorultsági elven, és nem egyenlő mértékben, a családok 80 %-a részesült, s amelyet a Fidesz, hatalomra jutása után megszüntetett. Az MVM Zrt. most nyereséges, de „ a családok mintegy harmada a kompenzáció elvesztése miatt 2011-ben(!) 30-40 százalékos gáz- és távhődíj-növekedéssel szembesült”(Népszava, a GKI ügyvezető igazgatójának nyilatkozata, 2013. szeptember 24.) Az ország tehát rosszul teljesített, a fülkeforradalom és az azt követő szabadságharc két évében a lakosság jelentős veszteségeket szenvedett el.

Visszatérve a rezsiháborúhoz. A rezsicsökkenés eddig, a háztartási energia árak két év alatti 11,9 %-os növekedéséből vett vissza 10 %-ot. Közel 2 % terheli még a nagy lódítók lelkét, de a jövő évi választási győzelem érdekében, most ezen is túl akarnak lépni. Ez a harc lesz a végső, mondják: irány az államosítás! A háború árát, mint mindig, ismét a fogyasztó fogja megfizetni. Például a Fővárosi Csatornázási Művek tervezett „közösségi tulajdonba vétele” 70 milliárd forintunkba fog kerülni. Amit, ha valóban sor kerül rá, már a második rezsiháború fontos, győztes csatájának fognak beállítani. Mi meg majd ott állunk, hatalmas harctéri győzelmekkel a hátunk mögött, felhalmozott adósságokkal, és az államosított vagyon terheivel, a lakossági tartozások – rezsicsökkentés ellenére –, bekövetkezett, jelenlegi 150 %-os növekedésével.

Azt pedig, hogy a szolgáltatók, Németh Szilárd rezsicsökkentési kommandós-parancsnok, helyi vazallus szerint, mennyit vittek ki az országból, ugyanúgy hasra ütéses kitaláció, mint másoké. Szerinte Csepel 90 évi költségvetésének megfelelő összeg, (kb. 1537 milliárd Ft., vox) került ki az országból. Rogán Antal meg – bár a Királyerdei Művelődési Házban tartott rezsifórumon agyon dicsérte őt –, azt állítja, hogy 1040 milliárd,16 év alatt (mno, 2013. IX.18.).  Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vezetője, Orbán Fővezér hű csatlósaként viszont úgy véli, hogy 10 év alatt 11.000 milliárd(!) forint (nol.hu, 2011. I. 7.). Miközben például a távhő szolgáltatók nagy része az önkormányzatok kezében van, akik nehezen vihettek ki egy fillért is az országból. Akiket a rezsiköltségek csökkentése miatt eddig 52 milliárddal kárpótolt az állam. Közpénzből. Ezek után már csak Simicska cégei jutottak eszembe. Tavaly és tavalyelőtt 20,6 milliárd forintot vettek ki osztalékként cégeikből. A „szegény” felcsúti polgármester, saját cégéből, 800 milliós osztalékkal fizette ki önmagát. A milliárdos magyar tulajdonosok, Simicska és többiek, vajon mennyit vittek ki ebből az országból? Nem kellene ennek is utána nézni?

Visszatérve a Nagy Honvédő Rezsiháborúra, szerintem a Fidesznek és Orbánnak, Rogánnak és Némethnek semmi sem számít. A jezsuita rend alapítója Loyolai Szent Ignác szerint „A cél szentesíti az eszközöket”. Ez lett a jezsuiták jelmondata, s ma ezt követi Orbán és hithű pártja, és valamennyi követője. A szent cél, megnyerni a jövő évi választást. A haza meg nem számít.

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr305537955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása