CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Javaslat a csókosoknak: az állami beruházásoknál is nullához közelítő haszonnal számoljanak

2013. október 01. 04:04 - csú

Somfai Péter_1.jpgNem szokásom a mások zsebében kotorászni, de nálam is kiverte a biztosítékot az a hír, miszerint a felcsúti polgármester, az egyszerű gázszerelőből lett milliárdos vállalkozó nyolcszáz milliós osztalékot fizetett magának. Ország-világ tudja, hogy jövedelmének zömét a kormányváltás óta elnyert állami megbízatásokból szerezte. Persze nem érdemes sem a Mészáros család, sem a többi, hasonlóan sikert sikerre halmozó újsütetű gazdag ember milliói után irigykedni, legyenek boldogok a pénzükkel. Mi csak reménykedjünk abban, hogy hasznos dolgokra fordítják a jövedelmüket: beruháznak, új munkahelyeket teremtenek, családok ezreinek adnak munkát, s nem a Kajmán-szigetek valamelyik bankjában fialtatják.

A Fidesz rezsiháborújában eddig már minden nehézfegyvert bevetettek, Németh Szilárd, a rezsicsökkentés felelőse egyenesen arról beszél, hogy az volna az ideális állapot, ha törvény írná elő a szolgáltató cégeknek az "ingyenmunkát". Pontosabban azt, hogy szolgáltathatnak villanyáramot, gázt, ivóvizet, semlegesíthetik a szennyvizet, csak éppen ne akarjanak a "magyar nép zsírján" meggazdagodni.

Bizonyos számítások szerint az elkezdett és a még csak tervezett stadion- és sportpálya építések költsége mintegy 120 milliárd forintra rúg. Pontos költségkimutatások nem láttak napvilágot, így azt sem lehet tudni, hogy a megrendelő mekkora nyereséget "engedélyezett" a kivitelezésre jelentkezőknek. Biztosan nem csekély összegekről van szó.

Ezért volna egy törvényjavaslatom. Indítványozza Németh úr párttársainak, hogy az állami beruházások esetében is nullához közelítő haszonnal kelljen számolniuk a kivitelezőknek. Netán bizonyos közérdekű lakossági célok esetében - ilyenek lehetnének a Fradi drukkerek és a magyar labdarúgás többi tisztességes szurkolójának szórakoztatására szolgáló létesítmények - törvény írja elő, hogy akár ráfizetéssel is el kelljen vállalnia győztesnek a munkát. Ráadásul ez egy olyan törvény legyen, amely alól nincsenek kivételek. Vonatkozzon az M&M Kft.-re, O.V. szomszédaira, barátaira egyaránt.

Ha komolyan gondolja a Fidesz, hogy vigyáz minden forintunkra, biztosan megszavazzák ezt a törvényt.

Somfai Péter
Forrás: Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr525539981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása