CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ábel Attila alpolgármester álszent és szemforgató emlékezet-kihagyása

2013. október 25. 05:59 - csú

ÁA-6-Nyerő.PNGEllenzékiek megemlékezése 56-ról: „ma is diktatúra van” címmel írt cikket a Csepeli Hírmondó újságírója, Cs.A., október 22-én, a csepel.hu-n. Írását többször is elolvastam. Véleményemet, felvállalva, hogy mások másképp értelmezik a fenti cikkben leírtakat, az alábbiakban fogalmazom meg:

    

      „A rendezvény azonban bírálói szerint a kirekesztésről és nem Nagy Imre örökségéről szólt: a szervezők ugyanis az ’összefogás jegyében’ kizárólag az MSZP-ből kivált vagy ahhoz kötődő pártokat hívták meg, s nevezték demokratikusnak”.

Lássuk, kik azok a „bírálók”? A cikk szerinti sorrendben:

  

Tenk András, önkormányzati képviselő, annak az LMP-nek a helyi elnöke, amelynek országos elnöke, Schiffer András, október 9-én kijelentette, hogy az LMP nem tüntet együtt a baloldali ellenzékkel október 23-án. Mert az „LMP elkötelezett abban”, mondta, hogy a „Gyurcsány-Bajnai-rendszer főszereplőinek is ajtót lehet mutatni, el lehet takarítani őket a politikai színpadról”. Kedves Tenk András! Hiteles demokratikus magatartás, a másikat, az együttműködést ajánlót, „eltakarítani” a politikai színpadról, majd álszent módon siránkozni, hogy szerintük kétfajta demokrata van?  

     

Pákozdi József, a „szélsőjobboldali” Jobbik önkormányzati képviselője, aki „rablóbanda maffiabaloldalról” beszél, akinek pártja az MSZP és az Együtt2014 szövetségéről azt mondta, hogy „nem választási, hanem bűnszövetség jött létre”. Bár igaz, ami igaz, Pákozdi úr valószínűleg nem várt meghívást a szervezőktől.

    

Ábel Attila alpolgármester azt hangsúlyozza, hogy „Nagy Imre személye nem szétválaszt, hanem összeköt bennünket, bármilyen politikai nézetet is valljunk. Sajnálatos, hogy a nevét viselő társaság ilyen szégyenletesen viselkedett”. Azaz nem hívta meg őket a rendezvényre! Alpolgármester Úr! Miért hívták volna meg Önt és pártját a szervezők? Önök az előző években nem az ország, Csepel összefogását, „összekötését” szolgálták, nem azokat az utakat, módszereket követték, amelyek „bármilyen politikai nézet” ellenére „összekötnek bennünket”, hanem a mindenáron való megosztást választották, politikai, társadalmi és gazdasági értelemben egyaránt.

                              

Ábel Úr, emlékszik még azokra a csepeli önkormányzati ünnepekre, amikor – a Csepel újság akkori tudósításai szerint –, Ön és párttársai, nem fogadták el a szocialista önkormányzati vezetők meghívását és külön koszorúztak, például 2008., 2009. október 23. alkalmából? Vagy éppen 2009. október 6-án, az Aradi Vértanúk napján, ami ugyebár még inkább „összekötne bennünket”? Önök akkor sem vállalták a szocialista önkormányzat által szervezett ünnepségen a koszorúzást. Remélem,  emlékszik arra is alpolgármester úr, hogy a Fidesz csepeli frakciója kizárta a demokratikusan megválasztott szocialista frakció tagjait a képviselő-testület bizottságaiból, megfosztotta az ellenzéket az interpellációktól, a kérdések lehetőségétől, de még attól is, hogy a testületi üléseken egyéb, a kerületi lakosokat érdeklő témákat felvethessenek? Valóban úgy gondolja, hogy a magyar demokratikus átalakulásért küzdő Nagy Imre személye „összeköt bennünket”, miközben Önök – gyakorlatilag megtagadva Nagy Imre örökségét –, minden szinten felszámolták és felszámolják a demokratikus intézményrendszer elemeit, és autokrata hatalmat építenek ki? Ön szerint Nagy Imre szellemiségével összefér például az 1945 előtti bukott rendszer „tisztára mosása”, jelképrendszereinek újraépítése?  Esetleg azt gondolja, hogy Nagy Imre is támogatta volna a Németh Szilárd által indított, antiszemita, nyilas nézeteket valló és fennen hangoztató Nyirő József emlékét ápolni szándékozó Kárpát-medencei irodalmi és műveltségi versenyt? Ön szerint mindezekért tört ki az 1956-os forradalom és szabadságharc, ezért fogtak fegyvert a pesti srácok, ezért halt vértanúhalált Nagy Imre? Nem! Önök már nem vallhatják magukat Nagy Imre örököseinek, sőt korábbi önmaguktól, a liberális elveket valló Fidesztől is messze kerültek.

                                                          

Az „ellenzékiek” mellett az ország nagyobbik része is tudja már ezt. És számon tartják! Ha azonban mégis komolyan gondolta volna az idézett mondatában megfogalmazottakat, amiben én nem hiszek, akkor miért szavazta meg ezeket a helyi döntéseket? Miért tagja még a Fidesznek? Melyik Ábel Attila a hiteles? Aki most felháborodik az ellenzék magatartásán, vagy az, aki mindent megtett, még a hazugságot is vállalta, az ellenzék ellehetetlenítéséért, a demokratikus jogok helyi csorbításáért? Sokunk véleménye szerint az alpolgármester úr nem hiteles személyisége pártjának. Igaz, hol van már a csepeli Fidesz 2010-es választási kampányának frappáns jelszava: „Ésszel, szívvel, tisztességgel!”?! Elvitte a fülkeforradalom, amely felfalta a hatalomtól megrészegedett gyermekeit. Az ország lakosságának, a csepelieknek a többsége már nem hisz a tetteknek ellentmondó szavaknak, jelszavaknak. Változást akar. Olvasva az urak által bírált ellenzéki megemlékezésen elhangzottakat, ezt mondták a szónokok is. Változást, az „összefogás jegyében”!

                                                 

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr355598247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása