CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szabó Szabolcs: Újabb kamukonzultáció Csepelen

2013. november 03. 05:55 - csú

Szabó Szabolcs Együtt2014-333_1.pngNémeth Szilárd újabb teljesen felesleges konzultációt indított Csepelen. A kérdőív összeállítása az első Csepeli Konzultációhoz hasonlóan mellőz mindenféle szakmai megfontolást, az újfent egy közpénzből finanszírozott pártkampánynak minősíthetjük.

 

Talán emlékeznek még rá, hogy idén egyszer már volt Csepeli Konzultáció. Nagy felzúdulás volt abból, hogy milliókat költöttek egy felesleges felmérésre. Ráadásul szakmai szemmel nézve is ezer sebből vérzett az egész, hiszen Németh Szilárdék nem a megkérdezettek véleményére voltak kíváncsiak, mindössze a saját előzetes elképzeléseiket szerették volna megerősíteni olyan módon, hogy az emberek szájába adják a válaszokat. A politikai gátlástalanság csúcsaként pedig még az iskolás gyerekekkel is hazaküldték a szülőkhöz a kérdőívet.

Persze nagy „siker” volt a kérdőíves kampány, mert saját választási ígéreteik megszegéséhez sikerült előállítani a hivatkozási alapot.

Na de mindez már a múlt ködébe vész, mert itt az újabb konzultáció. Persze megint csak közpénzből, és megint teljesen felesleges kérdéseket feltéve. Nézzük sorba a kérdéseket:

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy Csepel Önkormányzata a jövőben is segítsen a hajléktalanokon és ne hagyjon senkit az utcán éhezni vagy megfagyni? Az első kérdés a korábbi konzultációból ismert irányított kérdés. Ki az, aki ezzel nem ért ezzel egyet? A kérdés voltaképpen csak előkészíti a második, immár gyomorforgató kérdést.
  • Támogatja-e Ön, hogy a közrend érdekében a hajléktalanellátás fejlesztése mellett kezdeményezzük az utcán élés rendeletben történő szabályozását, valamint tiltását Csepel fontosabb közterületein? A második kérdés azért álszent, mert az önkormányzat már elfogadta azt a Fővárosi Közgyűlésnek szánt javaslatot, mely arról rendelkezik, hogy mely csepeli közterületekről tiltsák ki a hajléktalanokat. Utólag akarnak lakossági megerősítést a saját döntésükhöz? Ezen kívül kénytelen vagyok megjegyezni, hogy az emberek félelmeire játszani nem tisztességes dolog. A kérdés ugyanis önmaga is azt erősíti az olvasóban, hogy a hajléktalanok a közrend romlásának okai. Tényleg ezt gondolják ezekről a szerencsétlen emberekről?
  • Szeretné-e Ön, hogy Csepel Önkormányzata közterületeink tisztasága és rendje érdekében szabályozott keretek közé terelje a plakátozást és az így keletkező hulladékok eltávolítását? Őszintén szólva több szempontból is zavarban érzem magam ezzel a kérdéssel kapcsolatban. Először is a jelenlegi szabályok szerint plakátokat csak olyan helyen szabad elhelyezni, amit engedélyeztek (pl. az önkormányzat által kitett paravánokon szabadon lehet plakátokat elhelyezni). Az összes többi esetben büntethető a plakát kihelyezője. A politikai pártok pedig kampányidőszakban szoktak csak tömegesen palátokat kihelyezni, amikor a közterületeket szabadon használhatják. Annyi kötelezettségük van, hogy a választásokat követő 30 napon belül el kell távolítani a kihelyezett plakátokat. A félreértések elkerülése végett írom csak le, hogy én magam sem szeretem az összeragasztgatott lámpaoszlopokat, de van bennem némi félelem, hogy az új rendelet bevezetésével párhuzamosan majd eltávolítják a közterületi paravánokat is. Így vagy mindenki felhagy a plakátozással, vagy mindenki szabálysértő lesz. Esetleg azt zavarja a helyi Fideszt, hogy maradt még esetleg némi megjelenési felülete az ellenzéki pártoknak a kampányt megelőző időszakban? Javasolnám megoldásként, hogy a Csepeli Hírmondó múltkori számának közpénzből finanszírozott 8 oldalas pártkampányához hasonló felületet kapjanak az ellenzéki pártok is, valamint szabadon és ingyenesen hirdethessenek a helyi civilek is bármekkora felületen. Ha így működne a dolog, akkor nem kellene plakátokat ragasztgatni. Se a paravánokra, se a villanyoszlopokra.

Összességében megállapíthatjuk, hogy az első Csepeli Konzultációhoz képest is sikerült tovább süllyedni az önkormányzatnak. Úgy látom kénytelenek leszünk újabb Kamukonzultációt indítani, hogy felhívjuk a csepeliek figyelmét Németh Szilárd legújabb akciójának visszáságaira.

 

Szabó Szabolcs

https://www.facebook.com/szaboszabolcs.e2014

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr705609042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása