CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Becsapja olvasóit a közpénzből kiadott Csepeli Hírmondó

2013. november 04. 05:55 - csú

Kisbíró-333_1.pngEGYRE HOSSZABB A LISTA

                                             

A fideszes városvezetők nem hajlandók válaszolni a világos, egyértelmű kérdésre: Mennyit fizetett Csepelen a Fidesz a Királyerdei Művelődési Háznak a Fidesz-hakniért?

                                                                                           

Ami a Csepeli Hírmondóból kimaradt, mi közzé tesszük.

                                                                                                

Rovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat közpénzből megjelentetett Csepeli Hírmondó című lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó október 31-én megjelent 20. számából:

 

1) A cikk címe: Új Csepeli Konzultáció

A cikkel kapcsolatban a csepeliek.blog.hu-n, november 3-án megjelent két írásra hívjuk fel olvasóink figyelmét. Címük: A címzett visszaszólt: Ismét becsapják a csepelieket! Erre van pénz?, illetve Szabó Szabolcs: Újabb kamukonzultáció Csepelen. A két cikken túl mindössze egy megjegyzésünk van polgármester úr küldeményéhez. Németh Szilárd levelének végén írja: „Kérem, támogassa a kerület jövőjét. Mondjon véleményt és vegyen részt Ön is az Új Csepeli Konzultációban!” Nem az a problémánk, hogy a levél többes számban szólítja meg a csepeli polgárokat („Tc. Csepeli Polgárok”), a most idézett kérés meg egyes számban. A kerület jövője nem ettől, a nyelvtanilag, szakmailag hibás, erkölcsi, etikai szempontból erősen megkérdőjelezhető levéltől és „Konzultációs kérdőív” – től, illetve kitöltött visszaküldésétől függ.  Levekkel nem jutunk előre. A jövőt az ország, a főváros és a kerület gazdasági fejlődése határozza meg. Erre kellene Csepelen is koncentrálni.

                                                                           

2) A cikk címe: MSZP-s nem a közterületek rendjére

A lap újságírója, a testület október 25-i ülésén történtekről ad tájékoztatást. Nem ír olyan fontos témákról, mint például:
> a testület úgy döntött, hogy a vízközmű vagyon egy részét a Fővárosi Önkormányzat tulajdonába adja;

> a képviselők elfogadták a polgármester úr javaslatát, miszerint tovább növelik a Polgármesteri Hivatal létszámát.

A szerző vagy a szerkesztő az írás címében azt sugallja, hogy az MSZP nemet mondott a „közterületek rendjére”. Egyrészt: az előterjesztés nem erről szólt, hanem azon közterületek kijelöléséről, „ahol az életvitelszerű lakhatás jogellenesnek minősül”, s a kettő nem teljesen ugyanaz! Másodszor: az MSZP-s nem, illetve az LMP-s tartózkodás okait tudatosan elhallgatja. Vajon miért?

Ugyanakkor fontosnak tarja, hogy a hajléktalanok kitiltását „mentő” elemekre felhívja a figyelmet. Mintha hajléktalanoknak osztanák a tűzifát, a szenet, illetve ismét ír a legutóbbi számban bejelentett közmunkaprogramról. A számok azonban már változtak. A lap október 17-i számának címlapján 477 munkahely „szerepel”, most meg megtudjuk, hogy „2014 áprilisáig 814 fő áll majd munkába kerületszerte”. Melyik az igaz? (Lásd az előző számhoz írt cikkünket, az október 21-én megjelent „Miért nem teljesíti választási ígéreteit Csepelen a Fidesz?” című írást.)

                                                                                                               

3) A cikk címe: Szakmai fórum társasházkezelőknek

A cikk a csepel.hu-n október 25-én megjelent, Antal Zsuzsa által jegyzett írás rövidített változata. Kimaradt belőle, hogy Ábel Attila „Németh Szilárd polgármester, országgyűlési képviselő, üzenetét” is tolmácsolta résztvevőknek. Nem lesz baja ebből a szerkesztőnek? Igaz viszont, hogy ezt ellensúlyozandó, idézi, hogy a közös képviselők „a rezsicsökkentést arányosan érvényesítsék a közös költségben”. Vajon mit szóltak ehhez a közös képviselők? Erre nem kaptunk választ.

                                                                                                

4) A cikk címe: Segített az önkormányzat a csatornára csatlakozóknak

„A csepeli önkormányzat a „szennyvízberuházás óta fontosnak tartotta, hogy segítse a szennyvízcsatornázás gördülékeny lebonyolítását,…” Teljes az értelmi zűrzavar. A szennyvíz-re nem volt beruházás. A szennyvíztisztításra és a szennyvízcsatornára igen. A Budapest Központi Szennyvíztisztító Telep meg 2010. augusztus 2-án került ünnepélyesen átadásra, amihez a jelenlegi fideszes vezetésnek semmi köze nem volt. Vagy nem értik a fogalmak közötti különbséget, vagy tudatos csúsztatásról van szó. Azt akarják elérni, hogy a központi szennyvíztisztító is Fidesz beruházásként menjen át a köztudatba?

                                                                                                             

5) A cikk címe: Új sportlétesítmény a Burattino iskolánál

Örülünk az új létesítménynek, azonban megkérdezzük: az így beépített terület beépítettségi mutatója vajon megfelel-e az országos és kerületi szabályoknak, rendeleteknek? Vagy ez nem érdekes?

                                                                                                              

6) A cikk címe: Ellenzékiek megemlékezése 1956-ról

Az írás korábbi, bővebb változata október 22-én megjelent a csepel.hu-n, „Ellenzékiek megemlékezése 56-ról: „ma is diktatúra van” címmel. Akkor már reagáltunk a szerző írására, ezért csak olvasóink figyelmébe ajánljuk a korábbi írást, amely október 25-én jelent meg blogunkon, „Ábel Attila alpolgármester álszent és szemforgató emlékezet-kihagyása” címmel.

                                                                                                                

7) Kimaradt témák, események:

 

>    a Magyar Narancs június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg

„A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashatunk. Az önkormányzat vezetése, a Csepeli Hírmondó azóta sem reagál az MSZP csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére sem, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a legutóbbi testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott.

>    Július 29-én, a csepelujsag.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra azóta sem érkezett válasz.

>    október 18-án blogunkon kérdést tettünk fel: „Mennyit fizetett Csepelen a Fidesz a Királyerdei Művelődési Háznak, a Fidesz-hakniért?” címmel. A kérdésre azóta sem érkezett válasz.

 

Október:

20.     Születésnapi gálaműsort adott a Csepeli Munkásotthon színháztermében Bokor János népdalénekes.

                     

          A csepeli Astra-Persecutor női labdarugó csapat itthon, 2-1-re verte a Viktória Szombathely csapatát.

                       

21.     Harcsa Zoltán, a Csepeli Box Club sportolója bejutott a negyeddöntőbe, az almatai ökölvívó-világbajnokságon.

                                      

21-26.  Közlekedésbiztonsági roadshowt szervezett a Magyar Autóklub csepeli autósoknak és gyerekeknek a Tesco parkolójában.

                                       

22.     ’56 emlékét idézték a Gróf Széchenyi iskolában. A diákok műsora nagy sikert aratott.

                                      

23.     Az MSZP – és az Együtt2014-PM Csepeli Szervezetei közös faültetési akciót szerveztek a Szent István út és a Béke-tér sarkán, ahol három fát ültettek el.

                                                   

25.     A szigetszentmiklósi római katolikus templom altemplomában vettek búcsút a 79. évében elhunyt dr. Kreisz Károlytól, Csepel Díszpolgárától.

         

          Katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak Csepelen, a MOL bázistelepén.

         

          Busszal ütközött egy személyautó Csepelen, a Kossuth Lajos u.- Szent István út kereszteződésében. Az autó vezetője megsérült.

                                                             

26.     Megjelent a Csepeli Munkásotthon Alapítván felhívása: önkéntesek jelentkezését várják, a színházi programok sikeres lebonyolítása érdekében.

                                                       

27.     Az isztambuli nemzetközi junior szabad- és kötöttfogású Köztársaság-kupa utolsó versenynapján ezüstérmet szerzett Gyurits Gergely, a Csepel Box Club sportolója.

         

          Verhetetlenül menetel a Csepel NB. III-as csapata. A Sportbusz Csepel Diósdon győzött 2-1 arányban.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr935613501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása