CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Botrány és tüntetés a Fővárosi Közgyűlésben

2013. november 14. 10:01 - csú

Fővárosi közgyűlés-hajléktalanokért tüntetés.PNG
Hangos tiltakozással kezdődött a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülése,  a tanácskozást meg sem tudták kezdeni a hajléktalanrendelet elleni demonstrálók miatt. Tarlós már hívta a rendészeket, és kivonult. AZ ÚJABB FEJLEMÉNYEKRŐL - PERCRŐL PERCRE - ITT OLVASHATÓ TUDÓSÍTÁS. A 444.hu helyszíni videófelvételekkel bővített beszámolója ITT LÁTHATÓ. Részletek:

                                               

Hangos tiltakozó akcióval kezdődött a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülése: kora reggel az LMP aktivistái táblákkal várták a politikusokat. Az ökopártiak a készülő hajléktalantervezet ellen kívántak demonstrálni, szerintük a hajléktalanok közterekről való eltávolítása nem oldja meg a szerencsétlen sorsú emberek problémáját. Az épületen kívüli tiltakozás után az ülésteremben folytatódott a demonstráció. Többtucatnyi fiatal élőláncot alkotott a képviselői széksorok körül, nem engedve oda a politikusokat.

                                                                                             

A "Város mindenkié" csoport tiltakozói folyamatosan skandálnak, és azt követelik Tarlós István főpolgármestertől, hogy vonja vissza a tervezetet. A demonstrálók nyakában tiltakozó táblák vannak, ezeken olyan feliratok, mint „Emberség kell!”, „Én kiáltok!”, „Méltóságot mindenkinek”, vagy „A hajléktalanság nem bűn.”

                                              

Az ügyben a fővárosi szocialisták is megszólaltak már: kérve Budapest fideszes városvezetését, hogy vonják vissza a tervezetet, és térjenek vissza a 2008-as szociális intézkedésekhez.

                                  

Időközben a városházi rendészek néhány tiltakozót már kivezettek, Tarlós István főpolgármester – aki egy darabig a pulpitusról követte az eseményeket – felfüggesztette az ülést, és ki is vonult a teremből. A közgyűlést későbbi napszakban kezdik meg. A főpolgármester nem kéri a hatóságok beavatkozását – tudatta a Városháza kommunikációs igazgató.

                                                          

Jelen lévő tudósítónk szerint a fővárosi vezetés egyelőre tanácstalan. Az bizonyos, hogy a vitatott rendeletet egyelőre egyedül a Jobbik kész támogatni az ellenzéki oldalról, az MSZP és a PM nem. 

                                      

A Város Mindenkié csoport képviselője helyszíni tudósítónkkal azt közölte: bármeddig készek demonstrálni, felkészültek arra, hogy hosszú ideig folytassák a tiltakozást. 

                                                      

A Fővárosi Közgyűlés a mai napon többek között azokról a közterületekről döntene, amelyeken megtiltja a jövőben az életvitelszerű tartózkodást. A jogellenes közterületi tartózkodásra vonatkozó rendelettervezet világörökségi területeket, aluljárókat, járdákat, valamint kerületi önkormányzatok által kért területeket tartalmaz.

Szalai Anna

Forrás: nol.hu

                                                    

A botrány fejleményei percről percre az INDEXEN ITT

                                                   

A 444.hu helyszíni videófelvételekkel bővített beszámolója ITT LÁTHATÓ

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr385632620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása