CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rendőrök oszlattak a napirend előtt, Tarlós megnyitotta a zárt ülést

2013. november 14. 13:33 - csú

Feloszlatta A Város Mindenkié tüntetését a rendőrség a Fővárosi Közgyűlésben, a rendőrök folyamatosan vitték el a földön ülő aktivistákat - jelentették az MTI tudósítói a helyszínről csütörtök délben.

Fővárosi közgyűlés-tüntetés.PNGA civil szervezet reggel óta demonstrált az ülésteremben a hajléktalanokat egyes közterületekről kitiltó rendelettervezet miatt. Mivel megakadályozták, hogy a testület elkezdje munkáját, Tarlós István főpolgármester fel is függesztette az ülést.

                                      

Tarlós István röviddel dél előtt azt közölte, zárt üléssel kezdik meg a munkát, ezért előbb a rendészeket, majd a rendőrséget kérte fel munkájuk biztosítására.

                                                                      

Egy rendőr a közgyűlésen azt mondta, hogy a demonstrálók magatartása a közgyűlés működését "súlyosan megzavarja", ezért feloszlatja a demonstrációt. Felszólította őket, hogy a jogsértő magatartásukat fejezzék be, és hagyják el a termet. Mivel ez nem történt meg, a 30-40 demonstrálót a rendőrök egyenként, ölben vitték ki a teremből. A kiürítést mindegy fél óra alatt befejezték, a Fővárosi Közgyűlés zárt üléssel folytatta a munkáját, majd rövid idő után ismét nyilvánosan folytatódott az ülés.

                                                      

Az ORFK később azt közölte: a rendőrség szóbeli figyelmeztetésben részesítette a tüntetőket. (MTI)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr465633471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása