CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ez a dosszié rejti a százmilliádos adócsalásokat

2013. november 28. 17:46 - csú

Horváth adóellenőr.jpgOligarchák és bizonyos politikusok támogatják az ezermilliárdos adócsalásokat.  

                                         

Erről beszélt a parlamentben a volt adóellenőr, Horváth András, aki egy rejtélyes zöld dossziét is felmutatott.

                                   

Horváth mondandójára csak a kormánypártok képviselői nem voltak kíváncsiak: ők bojkottálták az ülést, ezért nem is volt határozatképes a költségvetés-ellenőrzési albizottság.

                                        

Ennek ellenére az adórevizor meghallgatása nem maradt el, ráadásul több olyan képviselő is eljött, aki nem tagja a testületnek, így Ángyán József, a Fideszből kilépett volt vidékfejlesztési államtitkár vagy Mesterházy Attila MSZP-elnök.

                          

 – Rendszerszintű problémákról van szó, a legnagyobb kiskereskedelmi láncok és a legnagyobb exportőrök, hazai és multinacionális cégek egyaránt érintettek a csalásokban. Olyan erős emberekkel állunk szemben, akiket háttérből az említett oligarchák segítik – kezdte mondandóját Horváth András, aki egy zöld dosszié felmutatásával jelezte, hogy nem a levegőbe beszél, konkrét bizonyítékai vannak, nevekkel és cégekkel együtt.

                                     

 – Ebben a dossziéban annak az ellenőrzésnek az adatai vannak, amely után félreállítottak az adóhatóságnál. Gabonakereskedelemi cégek, amelyek ebben az ügyben 29 milliárd forint kárt okoztak az államnak – mondta Horváth. A dossziét azonban nem nyitotta ki, mert nem akar rágalmazási perekbe keveredni. – A nyomozó hatóságoknak fogom átadni, ha kérik – jelentette ki. Annyit elárult, hogy szingapúri vonatkozásai is vannak a csalásoknak, valamint a haszonélvezők között hollandiai és svájci cégek is találhatók.

                                   

Horváth András állítása szerint több NAV-vezetőnek jelezte a visszaéléseket, egyebek között a bűnügyi elnökhelyettesnek, de csak retorzió érte. Ezért a kormányzat figyelmét is fel akarta hívni a visszásságokra. Állította, hogy Révész Máriusz fideszes képviselőn keresztül Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárhoz és Cséfalvay Zoltán gazdasági államtitkárhoz is eljuttatta észrevételeit. Egy kollégája révén pedig Varga Mihály jelenlegi gazdasági miniszter is tudott az eltussolt adócsalásokról, valamint a Fidesz-frakció is foglalkozott 2011 tavaszán a kérdéssel. Bár ezekre nincs bizonyíték.

                                         

Varga Mihályt egyébként elődjével, Matolcsy Györggyel együtt meghívták a meghallgatásra, de egyikük sem jelent meg.

                              

A Fidesz sajtóosztálya tagadta, hogy frakciójuk foglalkozott volna az adócsalások ügyével.  – Nem egy parlamenti bizottság, hanem az ügyészség a megfelelő hely Horváth András állításainak kivizsgálására – indokolta Selmeczi Gabriella pártszóvivő pártja távolmaradását az ülésről.

                           

Blikk-információ                  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr535665980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása