CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mennyit kapnak karácsonyra?

2013. december 20. 05:05 - csú

A Négyes bruttóhoz-névvel-jav_6.pngNémeth Szilárd fideszes polgármester 1.583.574 forintot, vagyis 1 millió 583 ezer  forintot, - Borbély Lénárd fideszes alpolgármester 1.233.828 forintot vagyis 1 millió 233 ezer  forintot, - Ábel Attila fideszes alpolgármester 561.300 forintot - és -  Morovik Attila fideszes alpolgármester szintén 561.300 forintot  kapott 2013. novemberi tevékenysége után decemberben ‑ a rendelkezésre álló adatok szerint. Ez összesen  bruttó 3 millió 940 ezer  forint  az  adófizetői közpénzből . Részletek:

Csepelen megemelték a helyi adókat, drágították az étkezési díjakat a gyermekintézményekben, növelték a lakbért, lezüllesztették a képviselő-testület működését, tájékoztatás helyett félrevezetik az itt élőket; a fővárosban éveken át megemelték az utazási költségeket, drágították a szolgáltatásokat; a Parlamentben megszavazzák a megszorító intézkedéseket, megsértik a saját alaptörvényüket, a fővárosi és a kormányzati fideszes vezetőkkel, képviselőkkel együtt több mint három éve rombolják Magyarország és ezen belül Csepel tekintélyét. Sok embert kirúgtak, mások életét megkeserítették, a félelem légkörét alakították ki maguk körül a XXI. kerület jelenlegi fideszes városvezetői.

Bizonytalan a csepeli iskolák és pedagógusok sorsa, megalázó politikai üzenetek közvetítésére kényszerítik őket, zsúfoltak az óvodák és a bölcsődék, alulfizetett a csepeli közalkalmazottak és köztisztviselők döntő többsége...

Eközben Werner Péternek, a Városgazda (volt Csevak) Zrt vezérigazgatójának fizetését százezer forinttal megemelték, szolgálati Skodáját korlátlan benzinvásárlási lehetőséggel Chevroletre cserélték, a polgármester  kabinetfőnöke felügyelőbizottsági tagságot is kapott. A kirúgók (képünkön) és a nagylelkű közpénzosztogatók minimális bruttó jövedelme 2013 decemberében a következő:

Németh Szilárd polgármester:

a polgármesteri tisztségért:                       567.000 forint

országgyűlési képviselő (ogyk) :                 800.050 forint

Fővárosi Önkormányzat                              216.524 forint

Összesen:            1.583.574 forint vagyis 1 millió 583 ezer  forint

 

Borbély Lénárd alpolgármester:

az alpolgármesteri tisztségért:                    510.300 forint

országgyűlési képviselő                              723.528 forint

Összesen:            1.233.828 forint vagyis 1 millió 233 ezer  forint

 

Ábel Attila alpolgármester:                       561.300 forint

Morovik Attila alpolgármester:                 561.300 forint

Forrás: a csepeli adófizetők pénze, amiből Németh Szilárd Borbély Lénárd, Ábel Attila és Morovik Attila összesen bruttó

3 millió 940 ezer forintot kap 2013. novemberi tevékenysége után decemberben.

Megjegyzés: Szerkesztőségünk kizárólag nyilvánosan hozzáférhető adatokból dolgozik, ezért arról egyelőre nincs információnk, hogy Németh Szilárd, Borbély Lénárd, Ábel Attila és Morovik Attila a fentiekben jelzett minimális bruttó összegű, vagyis a 3 millió 940 ezer forint forint közpénzen kívül vagy amellett kapott-e más készpénz juttatást. 

Azt viszont pontosan tudjuk, hogy 1990. és 2010. között egyetlen csepeli polgármesternek és alpolgármesternek sem volt közpénzből vásárolt szolgálati autója közpénzből fedezett üzemanyag- költségekkel. A fideszes városvezetés, a kétharmados Fidesz-többség viszont

a bruttó 43 millió forintos csepeli közpénzből vásárolt önkormányzati, „kincstári” gépkocsik közül Németh Szilárd polgármester részére egy Skoda Superb Combi 2.TDI, Borbély Lénárd általános alpolgármesternek és Morovik Attila szociális, oktatási ügyekért felelős  alpolgármesternek 1-1 Skoda Octavia Ambient 1,4 TSI  típusú  személygépkocsit, Ábel Attila kommunikációs ügyekért felelős alpolgármesternek Renault Cliót adott kizárólagos használatra. Ugyanez a többség rábólintott arra is, hogy a használat költségeit, a felmerülő adó- és járulékterheket Németh Szilárd esetében kilométer-korlátozás nélkülÁbel AttilaBorbély Lénárd és Morovik Attila esetében évi 30.000, vagyis harmincezer kilométer erejéig  közpénzből Csepel önkormányzata viselje.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr175700073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása