CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Jutalmat fizetnek a csepeli fideszesek a csepeli szociknak?

2013. december 23. 05:59 - csú

Kisbíró-333_2.pngAmi a Csepeli Hírmondóból kimaradt, azt mi közzétesszük:

Németh Szilárd is megszavazta a fővárosban a nincstelenek megalázó utolsó útját - Vidd magad és ásd el a koporsót! - Javaslat: mindenki álljon fel Németh Szilárd előtt és tapsoljon ütemesen! - A polgármester hány milliót vett fel közpénzből az idén? - Mikor teljesíti a csepeli Fidesz Orbán Viktor "ajánlását", mikor kérik vissza csókosaiktól a felvett milliókat? - Elhallgatott tengelytörés - Rá sem bagóznak, nem válaszolnak a csepelieknek... 

Rovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó december 19-én megjelent 23. számából:

1) A cikk címe: A fővárosi közgyűlés támogatja a csepeli városrehabilitációt

A főváros közgyűlése 131 napirendet tárgyalt, ezekből, a csepel.hu-ról átvett írás csak néhány témát emel ki. Ami viszont kimaradt az egész oldalas cikkből:

  • a közgyűlés döntése szerint a csepeli temetőben biztosítanak helyet a szociális temetésre. A javaslatot Németh Szilárd polgármester is megszavazta.
  • a testület nem fogadta el Horváth Csaba javaslatát a fővárosi gazdasági társaságoknál fizetendő prémiumok kifizetésének felfüggesztésére. A javaslatot Pokorni Zoltán támogatta, míg Németh Szilárd elutasította.

 

2) A cikk címe: Rezsicsökkentés: minden családhoz eljut

A cikk kapcsán ismét figyelmükbe ajánljuk október 24-i, 31-i és november 7-i írásainkat.

3) A cikk címe: Idén sem vettek fel jutalmat Csepel választott vezetői

Fantasztikus!  Ők a Szocialista Munka Új Önzetlen Csepeli Hősei! A cím mellé azonnal kapják meg a Kiváló Dolgozó jelvényt, a Narancssárga Koszorúkkal Ékesített Munka Érdemrend Arany fokozata kitüntetést. Menesszünk háromtagú delegációt a parlamentbe, azzal, a testület minden tagja által aláírt követeléssel, hogy maga Orbán Viktor tegyen javaslatot, az egész nemzet nevében, a Szocialista Munka Új Csepeli Hősei-nek Nemzetközi Fair Play Díjjal való kitüntetésére. Javasoljuk a csepeli Fidesz frakciónak, hogy kezdeményezzék a testület Szervezeti és Működési Szabályzatának azonnali módosítását. Tegyék helyi törvénnyé, hogy a testületi ülések kezdetén, amikor Németh Szilárd, a himnusz közepette, a zászlóvivők után bevonul a terembe, mindenki álljon fel, ütemesen tapsoljon és egyszerre, háromszor kiáltsák: Éljen Szilárd! Ezek a felemelő pillanatok kerüljenek megörökítésre a Csepeli Városkép Kft. stábja által készítendő kisfilmekben, majd a testületi ülések jegyzőkönyvében is.

Addig is, előrebocsátva, hogy nem tisztünk megítélni, hogy sok vagy kevés a jutalom egyik vagy másik oldalon, mindössze néhány, tényekre szorítkozó megjegyzésünk van, a leírtakkal kapcsolatban:

3/a ) „2013-ban egyetlen választott önkormányzati vezető és önkormányzati cégvezető sem vett fel – a munkájáért törvényesen járó juttatásokon felül – jutalmat vagy prémiumot Csepelen:”

Ehhez három megjegyzés:

  • Az idézett állítást, maga Németh Szilárd cáfolta meg, a Hír 24 Híradójában, amikor a riporter kérésére nem tagadta, hogy a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatója, Werner Péter több mint 6 millió forint prémiumot vett fel, igaz hozzátette, „szerződése szerint jár neki”, de „legközelebb nem engedélyezi neki”.
  •  Még szerencse, hogy a végül elismert 6 milliós prémiumon, és a korlátlanul, teljesen ingyen használható új személygépkocsin túl, nem fizettek ki Werner úrnak egy fillér jutalmat és további prémiumot sem.
  • Vajon miért nem szólította még fel Németh Szilárd polgármester úr, Orbán Viktorhoz, Tarlós Istvánhoz hasonlóan a csepeli cégvezetőket, Werner Pétert és Vida Istvánt a kifizetett prémiumok 2 millió forint feletti részének visszafizetésére?

 

3/b)  A cikk melletti táblázatban olvasható, hogy a 2002-2013 között a volt csepeli szocialista politikusok összesen 122.109.010 Ft jutalmat, prémiumot és végkielégítést kaptak, míg a Szocialista Munka Új Önzetlen Csepeli Hősei 0 Ft-ot. Néhány észrevételünk ehhez is van:

  • A 2011 októberében a Csepeli Hírmondóban nyilvánosságra hozott, 2002-2010 közötti adatokban, a szocialista vezetőknek még csak 87.318.000 Ft lett összehozva. Lehet, hogy a fideszesek azóta is jutalmakat fizetnek a szociknak?
  • A prémium Németh Szilárd szerint is járt és jár a cégvezetőknek, a végkielégítést pedig a törvény írta, írja elő. Függetlenül attól, hogy kinek mi erről a véleménye, a tájékoztatáshoz ez is hozzátartozik. Mint ahogy azt is le kellett volna írni, hogy a parlamenti fideszes kétharmad ezt a végkielégítést, 2010-ben – törvénytelenül –, 98 %-ban visszafizettette az érintettekkel.

3/c) Az is kimaradt a cikkből, hogy például Németh Szilárd éves keresete 19.002.888 Ft. Naponta több mint 52.000 forintot keres.  Leginkább azonban az a tény hiányzik, hogy az önkormányzat a „törvény szerint neki járó juttatásokon felül” biztosít még számára egy Skoda Superb Combi 2.TDI személygépkocsit, korlátlan használati lehetőséggel, amelynek minden költségét (benzin, adó- és járulékterhek, casco, kötelező biztosítás, szerviz) az önkormányzat fizeti. (Ilyen szintű „béren kívüli juttatás” nem járt az előző polgármesternek.)

4) Kimaradt témák, események:

> A Magyar Narancs június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg

„A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashatunk. Az önkormányzat vezetése, a Csepeli Hírmondó azóta sem reagál az MSZP csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére sem, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a legutóbbi testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott.

> Július 29-én, a csepelujsag.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> Október 18-án blogunkon kérdést tettünk fel: „Mennyit fizetett Csepelen a Fidesz a Királyerdei Művelődési Háznak, a Fidesz-hakniért?” címmel. A kérdésre, azóta sem érkezett válasz.

December:

3.

     Eltűnt a 12 éves, Virág Szabina Ivett, csepeli kislány, aki otthonról elindulva nem érkezett meg iskolájába. A rendőrség közigazgatási hatósági eljárást indított a kislány eltűnése ügyében.

6.

     A Nemzeti Sport Online-nek (NSO) Nyilatkozott Takács Krisztián, a Csepel FC egyik tulajdonosa. Az NB III-ban szereplő együttes eredményeiről szólva, keményen bírálta Csepel polgármesterét, Németh Szilárdot, a Csepel SC, illetve az FC támogatásának 3 éve történt leállítása miatt.

     Az index.hu-nak nyilatkozott Németh Szilárd polgármester. Az „Egyszerű vagyok, de én hiszek ebben” c. riport miatt több támadás érte a polgármestert.

     Mikulás ünnepség volt a Csepel Plázában.

8.

     Nánási Lajos életmű „Deres már a határ, őszül a vén betyár” című gálaműsora nagy sikert aratott a Csepeli Munkásotthonban

11.

     A fővárosi Fogi színház és a budapesti Bulvárszínház tartott előadást a Csepeli Munkásotthonban. A vígjáték címe: „Délután a legjobb” volt.

13.

     Nagy sikere volt a Karácsonyi Gyermek Partynak, a Csepeli Munkásotthonban. A Csepeli Gyermekbarátok Mozgalma, a Csikó Sétányi 4H Klub és a Nagycsaládosok Csepeli Egyesülete közös programján a résztvevő gyerekek adtak műsort.

     LUIGI tartott karácsonyi lemezbemutató koncertet a Csepeli Munkásotthonban.

14.

     Megnyílt a Suzuki Szabó Csepel, a Kossuth Lajos utca 21. sz. alatt.

17.

     80 éves a csepeli református templom. 1933. december 17-én, Kováts J. István a Dunamelléki Református Egyházkerület lelkészi főjegyzője szentelte fel a 420 fős férőhelyes épületet.

     Baleset történt a II. Rákóczi Ferenc úton, egy személyautó nagy sebességgel egy közvilágítási oszlopnak ütközött. az autó vezetője megsérült.

     A Magyar Szociális Fórum közleménye szerint december 15-ig 26-an fagytak meg Magyarországon. Az áldozatok között három nő volt.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr545704831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása