CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Beszámoló a Csepeli Baptista Gyülekezet építkezéséről

2014. január 04. 00:57 - csú

Sinkovicz Sándor tudósítása a Magyayrországi Baptista Egyház weblapján:

Baptista építkezés.JPGGyülekezetünk 2011-ben úgy határozott, hogy építkezésbe fog, leginkább a lelkészlakás korszerűtlensége miatt. 2014-ben szeretnénk folytatni a lakás belső munkáit: villany- víz-, csatorna-, gázszerelés, belső vakolás, gipszkartonozás, burkolás, belső nyílászárók beépítése, festés, mázolás stb. Ehhez kérjük és hálásan fogadjuk a további anyagi támogatását mindazoknak, akiket erre az Úr indít! (Gyülekezetünk számlaszáma: 11720026-20295992-00000000 OTP Bank)

Évek, sőt évtizedek óta szerettük volna megtenni ezt a lépést, de anyagi helyzetünk megakadályozott ebben. Anyagi helyzetünkre tovább se bízhattuk volna ezt a döntést, hisz az előzetes becslés szerint a kb. 30 millió forintos építkezéshez csupán 6,5 millió forintunk volt elkülönítve.

Az építkezés elkezdését gyülekezetünk egységes igennel szavazta meg. Hitből, Isten segítségében bízva indultunk neki. Nem tudtuk pontosan, hogy milyen terheket fog ránk róni, de lélekben is előre felkészültünk. A terveket Czibula Zoltán testvér készítette el. A kivitelezéssel Deák Attila testvért bíztuk meg.

2012-ben fogtunk neki a régi épület bontásának. A gyülekezet minden munkabíró korosztálya nagy lelkesedéssel vett részt a feladatokban. Sok kívülálló, barátkozó is segített. Miután elkészültünk a bontással, az építők először a pincét építették meg. A csepeli homok sok nehézséget okozott, ezért a tervezettnél erősebb – és drágább – alapozás vált szükségessé.

Ősz végére elkészült a pince és a hozzá kapcsolódó alap. A sok munka és beépített anyag ellenére kívülről nem látszott más, mint egy betonfelület és az alap kontúrja.

Gyülekezetünk rendszeresen adakozik az építkezésre, de támogatást nyerhettünk el az Egyháztól, és a Budapesti Missziókerülettől is. Több magánszemély is küldött adományt gyülekezetünk bankszámlájára.

Az év végi elszámoláskor Isten iránti hálával állapítottuk meg, hogy közel annyi pénze volt gyülekezetünknek, mint az építkezés elkezdése előtt.

2013-ban elhatározta gyülekezetünk, hogy először csak a lelkészlakást építtetjük meg, ezzel a kistermet tovább tudjuk használni. A kétlépcsős építés többlet költséggel jár ugyan, de helyszűke miatt kénytelenek voltunk ezt felvállalni. Célként a lakás szerkezetkész megépítését irányoztuk elő, a munka befejezésének határidejét pedig az év végében. Komoly kérdés volt számunkra az is, Isten vajon hogyan pótolja ki a hiányzó összeget. Hitből, ismét egy akarattal indultunk neki az építkezésnek.

Tavasszal elkezdődhetett a munka. Hamarosan már álltak a tartófalak, és rövidesen a födém és koszorú betonozása következett. Év végéig - szakaszosan építve - elkészült a tervezett munka.

Anyagiakban is megtapasztaltuk Urunk támogatását. Ebben nagyon nagy segítséget nyújtottak testvéreink, akiket a kipostázott CD/DVD-ken, illetve az interneten megjelent videóval szólítottunk meg. Az ebből befolyó adományokból tudtuk kifizetni az építési vállalkozót, ezen felül megvásároltuk a cserepet, a teljes épületre, sőt, megrendeltük a külső nyílászárókat is. (Ezeket majd 2014-ben fogják beépíteni.) Jelenleg az építkezési kassza ugyan kiürült, de folyamatosan érkeznek az újabb támogatások, amikért elsősorban Istennek vagyunk hálásak, de az adakozóknak is.

2014-ben szeretnénk folytatni a lakás belső munkáit: villany- víz-, csatorna-, gázszerelés, belső vakolás, gipszkartonozás, burkolás, belső nyílászárók beépítése, festés, mázolás stb. Ehhez kérjük és hálásan fogadjuk a további anyagi támogatását mindazoknak, akiket erre az Úr indít!

Hisszük, hogy mennyei Atyánk továbbra is megsegíti építkezésünket, részben azzal, amit nálunk helyezett el, részben, amit más adakozóknál.

A Testvérek támogatását ezúton is megköszönve, áldott, békességes újesztendőt kívánunk!

A Csepeli Gyülekezet testvérisége (Gyülekezetünk számlaszáma: 11720026-20295992-00000000 OTP Bank)

Forrás: baptist.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr725730133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása