CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Értékőrzés a tarthatatlan helyzet megváltoztatásával

2014. január 04. 03:42 - csú

Munkasotthon.jpgA Csepeli Munkásotthon Alapítvány Kuratóriuma még augusztusban döntött arról, hogy a ház élére új ügyvezető igazgatót nevez ki Darvasi Ilona személyében. Benyújtott tervei, a közművelődési munkáról papírra vetett elképzelései alapján őt tartották a legmegfelelőbbnek, hogy az intézmény élén felváltsa a nyugalomba vonuló Nagy József eddigi igazgatót, aki a jövőben  a Csepeli Munkásotthon Alapítvány Kuratóriumának elnöki tisztét tölti be.

Az augusztusi kuratóriumi döntés nyomán Darvasi Ilona november 5-én foglalta el az ügyvezető igazgatói széket a Csepeli Munkásotthonban.

A Csepelen is megjelenő HírKomp című újság   interjút készített Darvasi Ilonával, a Csepeli Munkásotthon új ügyvezető igazgatójával. A 21. kerületi hírhatár szerkesztett változatot közölt a beszélgetésből, ezt idézzük most. Darvasi Ilona a következőket mondta: 

Darvasi Ilona - OK- CSMO ig-333.png„…Komoly elhatározásom volt, hogy megőrzöm az intézmény eddigi szellemiségét, a jó dolgok megmaradnak, s csak a rosszakat fogom elhagyni. Nem lesznek hirtelen nagy, látványos változások ( hisz ahhoz sok pénz kellene, s az sajnos nincs ), csak a mai kor követelményeinek megfelelően módosítunk – a csapattal együtt – a ház működésén. A csaknem száz esztendős múlt értékeit meg kell őrizni, hiszen a munkásotthont a csepeliek hozták létre, a ház története egyúttal a csepeliek történelmének része, s a kerületi lakosok ma is nagyon ragaszkodnak ehhez a közművelődési intézményhez. Szeretném, ha továbbra is a második otthona lenne ez a csepelieknek, ahogyan ezt eredetileg is szánták a ház alapítói.…

…A jelenlegi helyzet ugyanis tarthatatlan: a legnagyobb hagyományokkal rendelkező kerületi művelődési házat nem lehet magára hagyni, a Csepeli Munkásotthonnak szükség van  az önkormányzat segítségére! A Csepeli Munkásotthon Alapítvány közhasznú munkát végez, nem folytat vállalkozási tevékenységet. Nem lehet elvárni tőle, hogy a kulturális programok bevételéből tartsa fenn a házat! (Ehhez egekbe kellene emelni a jegyek árát.) Bízom benne, hogy az önkormányzattal sikerül kialakítani a folyamatos, kommunikatív kapcsolatot …”

*

A CSÚ megjegyzése: heppiend még nincs, de remény már van. Nem rég a csepeli képviselő-testület ülésén Németh Szilárd polgármester, aki korábban mindent megtett a Munkásotthon tönkretételéért, ígéretet tett 30 millió forintos támogatásra. Az ígéretből februárban a költségvetés elfogadásakor és 2014 folyamán lehet valóság... 

Forrás: 21.kerületi hírhatár, Hírkomp ésd CSÚ

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr275721104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása