CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szotyolát nem köpköd még

2014. január 05. 04:32 - csú

felcsúti betlehem.PNGAnnyira szép, annyira szárnyaló lett bizonyos tájakon a néplélek mára, hogy immár focit álmodik oda is, ahol annak látszólag semmi keresnivalója nincs. De lehet, hogy csak a szolgalelkűség jutott csúcspontjára az Orbán-uradalom egyik szép falujában, amikor nagyon nekiveselkedett a karácsonyi örömszerzésnek az ismeretlen alkotó Felcsúton.

Betlehemet utánzó idilli csendéletével sikerült ugyanis öngólt lőnie. Állítólag háborog még a falu népe is, hogy futball-labda éktelenkedik az angyalkák alatt ülő fiú (férfi?) kezében a Fő utcán, hogy lejáratják, nevetségessé teszik a falut ezzel a blaszfém giccsel. Van, aki már a stadionépítés kezdete óta menne innen, ha tudna hová, s ha nem ez lenne a szülőföldje.

Úgy véli: oda a település falusi jellege és mert fél az esetenként majd ideérkező sok ezer futballrajongóval járó megpróbáltatásoktól. A festett háttérben erdő szép sárga csillagokkal. A labdás fiú (férfi?) mellett ülő nőalak kicsit szép. Piros szalag lóg fekete varkocsából, előtte négylábú faasztal, gondosan vasalt kendővel letakarva, rajta adventi koszorú lehet. Felettük fenyőgallyak, az egyikről alighanem angyal csügg alá, jobbjukon egy ritkásan díszített fenyőfa áll – 2013 karácsony. A földön díszcsomagolású ajándékdobozok, elöl nyitott kosár szaloncukorral.

Hívom a helyhatóságot, ahol kérdésemre azt mondják, hogy nem az önkormányzat megrendelésére, hanem a falu díszére készült a dolog. Mikor azt kérdem, hogy bárki, akinek kedve van hozzá, felállíthat-e ilyesmit, az a válasz érkezik, hogy biztosan egyeztettek róla. Gondolom én is, hiszen ahol ez az alkotás látható, a rendelő és az előtte lévő terület is az övék.

Hogy ki egyeztetett és kivel, az homályban marad. Mindegy is. Pokolba a részletekkel. Hiszen ez itt a miniszterelnök bizalmasa, a bevételét e pár év alatt sokszorosára duzzasztó Mészáros Lőrinc vezette falu. Ahol a polgármester 800 milliós osztalékot vehetett ki idén csupán az egyik cégéből, és amely céget mint a miniszterelnök futballalapítványának képviselője egymilliárd forintos munkával bízott meg a stadionépítésnél. Itt minden összeér. Kivéve Kisjézust és a labdát. A vélhetően üres dobozokkal megalkotott installációt fémhálóval kerítették körbe, nem őrzik, de védik.

Szép ez az igyekezet. Ha a Kisjézus hiányzik is, a fiú (férfi?) legalább szotyolát nem köpköd még.

Ferenczi Krisztina

Forrás: nol.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr375730027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása