CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lesz-e fogadás balról?

2014. január 08. 13:44 - csú

Kérdőjeles-1_1.jpg"Az utolsó pillanatban vagyunk..."  Értelmiségiek felhívása a demokratikus ellenzékhez

Felhívást intézett több értelmiségi a demokratikus ellenzékhez, hogy akik érdemi közreműködői lehetnek az együttműködésnek, azok ne késlekedjenek, rendeljék alá érdekeiket a közös célnak, s ha kell, javasoljanak új miniszterelnök jelöltet, hiszen az utolsó pillanatban vagyunk, amikor még van remény a jogállam helyreállítására. Az aláírók között van többek között Ferge Zsuzsa, Heller Ágnes, Konrád György Csepeli György,  és Herényi Károly.
Nyílt levelükben azt írják, megkönnyebbülten és teljes egyetértéssel vették tudomásul, hogy végre elindult az a folyamat, amelynek eredményeképp megszülethet a demokratikus erők teljes körű összefogása. E nélkül ugyanis elképzelhetetlen a jelenlegi autokratikus hatalom leváltása, a magyar demokrácia és a jogállamiság újjászületése.


Egyúttal felszólítják mindazokat, akik közreműködői lehetnek az együttműködésnek, hogy rendeljék alá érdekeiket a közös célnak, s ha kell, javasoljanak új miniszterelnök jelöltet.

Akinek fontos a magyar demokrácia ügye, határozottan lépjen fel az együttműködés érdekében - fogalmaznak.

Az aláírók között van még, Csáki Judit, színikritikus, Heller Ágnes, filozófus, Konrád György, író Parti Nagy Lajos, író, Radnóti Sándor, filozófus, Vásárhelyi Mária, szociológus, Váradi András, biokémikus, Závada Pál, író, Balázsovits Lajos színész, rendező; Böjte József filmrendező-producer; Falus Ferenc orvos; Ferge Zsuzsa szociológus; Király Júlia, közgazdász; Krausz Viktória, újságíró; Majsai Tamás; Márton László; Mészáros Tamás, publicista; Papp János színművész; Sándor Anna; Somlai Péter szociológus; Sumonyi Zoltán, író, költő; Szunyogh Szabolcs; Ungvári Tamás, író és még sokan mások.
(Klubrádió)         
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr425746852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása