CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A rezsiharc bűze

2014. január 13. 04:56 - csú

Orbán-Németh-1_2.pngCsepelen is lesz rezsifórum. A meghívók Orbán Viktor és Németh Szilárd aláírásával megérkeztek. A levélírók figyelmébe ajánljuk a következőket:

"Arra kérem a rezsifórumokra igyekvő állami vezetőket és kormánypárti politikusokat, hogy a harcot a frontvonalban vívják meg: jöjjenek villogó (kukás)autóval rögtön a szemétért. Sokkal jobban fogunk örülni, mint ha tavaly március 15-e módjára újra kapunk a Belügyminisztériumtól egy SMS-t, amelyben azt tanácsolja, hogy ha nem vitték el a kukánkat, akkor vigyük oda, ahonnan elviszik."

Nálunk valami bűzlik. Meg is mondom, mi: a szemét. Mégpedig a kukámban. Nem vigasztal, hogy olcsóbban bűzlik, mint amennyiért az előző héten még elvitték. Úgy még a nyilvánvalóan a multik szekerét (pardon: kukásautóját) toló szocialisták is tudnának rezsit csökkenteni, hogy ezentúl kevesebbet kell fizetni a szemétszállításért, csak éppen nem lesz.

Nálunk is bedobta a törülközőt az eddigi szolgáltató, jó előre felmondta a szerződését, és a katasztrófavédelem kijelölte az önként jelentkező vállalkozást a szolgáltatás elvégzésére. Kell-e mondanom, hogy mindeddig egy papírfecnit sem kaptam arról sem az önkormányzattól, sem a szolgáltatótól, sem Bakondiéktól, hogy január elsejétől új szolgáltatóm van. Így azt sem tudatták még velem, hogy az mikor és mennyiért végzi a szolgáltatást.

Szemétszállítás.PNGDe az ember alkalmazkodik a körülményekhez, az önkormányzati újság egyik hátsó lapján rábukkantam a vonatkozó hírre. Az ebben közölteknek megfelelően, jó állampolgárként jártam el, és hétfőn kitettem a szemetet. Hiába. Egy nálam türelmetlenebb utcatársam felhívta az új szolgáltatót, hogy mi lesz már. Ott nagyon meglepődtek, mert a térképen szereplő utcánk létezéséről nem volt tudomásuk, de megígérték, hogy másnap elviszik a szemetet. Azóta reggelenként bizakodva kiteszem a kukát, este pedig szomorúan visszahúzom.

Igazán bonyolult azonban majd csak akkor lesz a helyzet, ha végre elviszik a szemetet. Nekem ugyanis (hasonlóan a település többi lakosához) jelenleg nincs semmiféle szerződésem a kukás céggel, így egyelőre a szolgáltató csak abban lehet biztos, hogy a kirakott szemetet el kell vinnie. De hogy ezért kitől, mikor és mennyit fog kasszírozni, arról fogalma sincs. Visszamenőleg számláz? Milyen szerződés alapján és mekkora kukára? Vagy ha nem, ki állja a költségeit és meddig?

Azt már fel sem veszem, hogy a településünkön a szelektív hulladékgyűjtés hónapokkal ezelőtt megszűnt, a nyilván pályázati pénzből felépült hulladéksziget bezárt. Így a szelektív hulladékgyűjtésre végre-valahára rábírt lakosok dobálhatják újra a kukájukba a papírt, üveget és műanyagot. Ebből nemcsak az következik, hogy több szemetet kell elszállítania a katasztrófavédelem által kijelölt szállítónak, hanem az is, hogy mindez valójában drágább lesz, hiszen nagyobb kukát kell rendelni a több szemétnek. Hacsak nem azt csinálják a lakók, amit én: beviszem a szelektív hulladékot az agglomerációból Tarlósnak, megkeresve a fogyatkozó budapesti hulladékszigetek valamelyikét.

Arra kérem a rezsifórumokra igyekvő állami vezetőket és kormánypárti politikusokat, hogy a harcot a frontvonalban vívják meg: jöjjenek villogó (kukás)autóval rögtön a szemétért. Sokkal jobban fogunk örülni, mint ha tavaly március 15-e módjára újra kapunk a Belügyminisztériumtól egy SMS-t, amelyben azt tanácsolja, hogy ha nem vitték el a kukánkat, akkor vigyük oda, ahonnan elviszik.

Tóth Levente

Forrás: Népszabadság

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr25753151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása