CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szabó Szabolcs: Építsük együtt a 21. századi Csepelt!

2014. január 15. 05:55 - csú

Miként tegnap közöltük, a közelgő országgyűlési választásokra készülve az MSZP, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció (DK) megállapodott a közös listáról, az egyéni jelöltekről és a közös miniszterelnök személyéről. Csepelen és Soroksáron, vagyis a 17. számú egyéni országgyűlési választókerületben - a korábbi döntést megerősítve - dr. Szabó Szabolcs (Együtt-PM) lesz a baloldali ellenzék közös jelöltje Olvasóink figyelmébe ajánljuk itt következő írását:

Szabó Szabolcs 003-333 OK.pngAz Együtt-PM múlt héten pénteken bemutatta programját.

A több mint 200 szakértő egy éves munkájával elkészült anyag nem ígérethalmaz: programunk minden eleme konkrét számításokra épül! Fő célunk, hogy olyan országot építsünk, ahol a törekvő emberek érvényesülnek, ahol a gyerekek megfelelő képzést kapnak az iskolákban, ahol 4 év alatt 220 ezer új munkahelyet teremtenek a vállalkozások, ahonnan nem elmennek külföldre dolgozni az emberek, hanem hazajönnek, ahol senkit sem hagyunk az út szélén.

Akit részletesebben érdekel a programunk, az kattintson a http://program2014.egyutt2014.hu/ oldalra, ahol elolvasható a teljes program, valamint megtalálható annak pénzügyi háttere is. Ezen kívül a „Te programod” feliratra kattintva mindenki megkeresheti azokat a programpontokat, melyek kifejezetten csak a saját élethelyzetére vonatkoznak.

Az országos program kidolgozása mellett az utóbbi hónapokban kidolgoztuk a pártszövetség csepeli programját is. Felmértük a helyi adottságokat, áttekintettük a kitörési pontokat, majd kiválasztottuk azokat, melyeket megvalósíthatónak tartunk. Mindezek alapján egy olyan csepeli jövőképet tudunk kínálni a választóknak, ahol van elég munkahely, ahol békében és biztonságban érzi magát az ember, ahol jó élni. Íme a programunk főbb elemei: 

  • Menedzseljük a Csepel Művek területét, ez által ösztönözve a munkahelyteremtést, egy virágzó gazdaság kialakulását. Elindítjuk a Csepel Művek ”Gazdaságfejlesztési körzetté” alakítását. A középtávú fejlesztési stratégiánk többfunkciós ipari, szabadidős és alternatív kulturális fejlesztést céloz meg.
  • A Fenntartható Csepel érdekben rezsicsökkentő programot a panelházak szigetelésére és a nyílászáró cseréjére, valamint programot indítunk a családi házak felújítására is. Támogatjuk a megújuló energiaforrások hasznosítását.
  • Népszerűsítjük az egészséges életmódot, támogatjuk a bringás turizmust kiszolgáló vállalkozásokat, hogy kiépüljön a Kerékpáros Csepel. Kezdeményezzük egy csepeli központú kerékpáripari klaszter létrehozását.
  • A fiatalokat vonzó lendületes kerületet alakítunk ki, felépítjük egy Fiatalos Csepel imázsát. Fejlesztjük a csepeli városképet, ösztönözzük a sport- és kulturális élet fellendítését. Felmérjük a kerület sajátos idegenforgalmi adottságait, támogatjuk az ezeket fejleszteni képes vállalkozásokat.
  • Független, kiegyensúlyozott helyi sajtót hozunk létre a mostani pártközlöny helyett. A csepeliek megérdemli, hogy az adóforintokból finanszírozott helyi médiában megjelenjen a helyiek sokféle véleménye, és így mindenki otthon érezze magát egy Szabad Csepelen.
  • Csepel Budapest legértékesebb, ennek ellenére jelenleg a főváros legszegényebb része. Innovatív és kreatív fejlesztéssel Budapest értékes szigetévé tesszük a kerületet, mely Példamutató Csepelként kerül be a köztudatba. Kidolgozzuk az északi terület fejlesztési koncepcióját, Zöld Csepel programot indítunk, rendezzük Háros sorsát, elindítjuk a Kis-Duna rehabilitációját, fesztiválokat és programokat szervezünk a csepeli identitás erősítése érdekében.
  • Visszaszerezzük a kormánytól az elvett közoktatási intézményeinket. A lakosok és cégek igényeinek megfelelő képzési programokat dolgozunk ki a helyi intézményekben.
  • A Civil Csepel eszméje jegyében helyi Civil Tanácsot hozunk létre az elsorvasztott civil élet és hagyományok felélesztésére, koordinálására;

Csepeli programunk teljes szövege hamarosan felkerül a www.egyuttcsepel.hu honlapra.

 

Szabó Szabolcs

országgyűlési képviselőjelölt

www.facebook.com/szaboszabolcs.e2014 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr985757605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása