CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A bukott jobboldal

2014. január 17. 04:56 - csú

Papagáj-kommandó_1.pngAz 1994-ben és 2002-ben megbukott, majd 2010-ben ismét kormányra került Orbán-Torgyán-Semjén jobboldal további hatalomra ácsingózó pártkatonáinak nevében megszólaló, nem éppen igazmondásukról híres szóvivők, (a papagáj-kommandó tagjai) szókincsük minden erejével igyekeznek támadni a baloldal észbe kapó és végre összefogó pártjainak vezetőit.

A bukott jobboldal úgy látszik kissé megingott esetleges áprilisi győzelmébe vetett hitében.

A szóvivő-papagáj- kommandó hölgy tagja rendre azt ismételgeti, hogy "a bukott baloldal egy újabb színjátékát nézhettük végig (...), már megint gőzerővel megy a sumákolás, mellébeszélés, hazugság hazugság hátán". Az Orbán-Torgyán-Semjén bukott jobboldal a vészharangokat kongatja, amikor azzal ijesztget: "A hatalmi alkudozás árát újra a magyar emberek, a munkavállalók, a családok fizetnék meg". "A baloldal minden egyes vezető politikusa a jelenlegi családi adórendszer eltörlését akarja. Adót emelnének, és a mostani 16 százalékos személyi jövedelemadó helyett 40 százalékos jövedelemadó bevezetésére készülnek" - mondta a minapi sajtótájékoztatón a bukott jobboldalt képviselő Fidesz szóvivőnő, hozzátéve: ez a fizetések csökkenését jelentené, az így behajtott adóból pedig a bankok terheit csökkentenék.

Sumákolás, mellébeszélés, hazugság hazugság hátán. Jól mondta a bukott jobboldal szóvivőnője, csak éppen a bukott jobboldal papagájai kénytelenek nyakra-főre hazugságokat hajtogatni. Jól tudjuk, a baloldali pártok nem a 'zemberek' fizetésére akarnak 40 százalékos (micsoda hülyeség!) adót kivetni, hanem a milliós jövedelmet kereső gazdagokat nagyobb áldozatvállalásra késztetni. Az elmúlt majd négy évben a bukott jobboldal hozta azokat a megszorító intézkedéseket, amelyek minden téren hátrányos helyzetbe hozták a bérből és fizetésből élő munkavállalókat, súlyos ezreket vettek ki az alacsonyabb jövedelmű családok zsebéből, hogy a csókosaik, a Fideszt pénzelő vállalkozók, az új földesurak, az ellopott trafikjogok bitorlóinak zsebébe tegyék. Sarcot vetettek ki a bankokra, a távközlési cégekre, akik aztán a felemelt szolgáltatási díjakban vették vissza 'azemberek' zsebéből, amit kivett a bukott jobboldal kormánya az ő zsebükből. Álságos módon csökkentették egyes szolgáltatások árát, amit egy másik csatornán, például a tranzakciós díjjal sokszorosan visszavett tőlünk.

A bukott jobboldal, Orbán-Torgyán-Semjén szóvivői egyenesen hazudnak, amikor azt állítják, hogy az alacsony adókulcs és a családi adókedvezmény eltörlésével évi 600 milliárd forintot húznának ki a munkavállalók zsebéből. Aki nemcsak arra figyel, amit a bukott jobboldal mond, hanem arra is, amit az ellenzék javasol, pontosan tudja, hogy kormányra kerülve a mai ellenzéki erők több pénzt hagynának a leginkább rászorulók zsebében, és visszavennék a legjobban keresőktől azt a majd 600 milliárd forintot, amit az egykulcsos adó bevezetésével a költségvetésen a bukott jobboldal hozzá nem értő közgazdászai ütöttek.

Selmeczi Gabriella, a bukott jobboldal szóvivője, szemrebbenés nélkül azt állítja, hogy a "baloldal politikusainak alkudozása csak arra megy ki, hogy megszerezzék a hatalmat, és a magyar emberek kárára kormányozzanak ugyanazok, akik Magyarországot egyszer már tönkretették". Kivételesen igazat mond, amikor azt állítja, hogy a baloldali összefogás célja a hatalom megszerzése. Mert a jelenleg kormányzó, Orbán-Torgyán-Semjén bukott jobboldal minden intézkedésével a magyar embereknek, az egész országnak okozott felmérhetetlen károkat. Elvették a jövő nemzedékétől a nyugdíjpénztárakban évekig kuporgatott forintokat, 3000 milliárdot öntöttek be értelmetlenül a költségvetés lyukas vödrébe.

Igazat mond, csak éppen ellenkező előjellel igaz: a bukott jobboldal politikusai minden szalmaszálat megragadnak, hogy megőrizzék a hatalmukat. Kétharmados törvényekkel korlátozták az utánuk következő kormányok mozgásterét, majd egy évtizedre bebetonozott kormánykatonákat hagynak állami kulcspozíciókban. Átírták a választási szabályokat úgy, hogy azok egy esetleges csalás lehetőségét se zárják ki. Ellenőrizhetetlen számú határon túl élő állampolgárt ruháztak fel a választás jogával, ugyanakkor gyakorlatilag kizárták az a több százezer honfitársunkat ebből, akik a munkanélküliség elől kénytelenek voltak a nyugati országokban keresni a megélhetésüket.

Egyre többen tapasztalták a saját bőrükön - legyenek rendőrök, katonák, leszázalékolt rokkantak, munka nélkül maradtak, 16 évesen az iskolából kitett, utcára került gyerekek, nélkülöző, "megélni kevés - éhen halni sok" jövedelemből tengődő családok, az állami földosztás során hoppon maradt gazdálkodók, megélhetésüktől megfosztott trafikosok, az ingyenes távolsági utazás jogát elvesztett nyugdíjasok -, hogy most kik és kiknek a kárára kormányozzák ezt az országot. Azoknak a jobbolodali utódai, akik 1990 és 1994 között tönkretették az ipart, a mezőgazdaságot, annak az Orbán-Torgyán kormánynak a reinkarnációi, akik 1998-2002 között 7 százalékos GDP növekedést ígértek, ehelyett föléltek minden növekedési tartalékot, amelyet a Horn-kormány rájuk hagyott, az az Orbán-Semjén kormány, amely 2010-ben egymillió új munkahelyet ígért, ehelyett kiszívott minden növekedési potenciált a gazdaságból.

Az Orbán-Torgyán-Semjén bukott jobboldal nem először tette tönkre gazdaságilag Magyarországot. Most még a demokráciát is megpróbálják elvenni tőlünk, csak azért, hogy hatalmon maradhassanak.

Somfai Péter

Forrás: Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr645761020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása