CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mesterházy Attila a közös ellenzéki kormányfő-jelölt

2014. január 25. 12:17 - csú

Mesterházy Attila-20140114.PNGAz MSZP rendkívüli kongresszusa szombat délelőtt titkos szavazáson 99,7 százalékos többséggel az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjévé választotta Mesterházy Attila pártelnököt, és egyhangúlag jóváhagyta az összefogásról szóló, korábban meghirdetett szövetségkötést.

"Munka kongresszussal” kezdte meg hivatalosan is a politikai kampányrendezvények sorát az MSZP szombaton. Erre azért volt szükség, hogy a párt legfontosabb döntéshozó szervezete is igent mondhasson a január 14-én megkötött ellenzéki szövetségkötés nyomán előállt helyzetre.

Így elfogadták az új országos listát, aminek első öt helyén Mesterházy Attila, Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor és Szabó Tímea áll. A közös lista első hatvan helyén összesen 9 Együtt-PM-es és 5 DK-s név szerepel. Két hely a Magyar Liberális Párt jelöltjeinek is jutott, a többi értelemszerűen az MSZP-é.

Az egyéni választókörzetekben a korábbihoz képest három további helyet adott át az MSZP a DK-nak és az Együtt-PM-nek, tehát a végleges verzió szerint 71 egyéni választókerületben MSZP-s, 13-ban DK-s, 22-ben pedig Együtt-PM-es képviselőjelölt indul. Kuncze Gábor a DK képviselőjelöltjeként indul Szigetszentmiklóson. Az MSZP nem engedte ki a kezéből Budapest XIII. kerületét, ahol 2010-ben sem tudott nyerni a Fidesz, az Együtt-PM viszont lemondani kényszerült a DK javára a budapesti VI. és VII. kerületből álló 5-ös választókerületről, amit szintén baloldaliként tartanak számon, itt Oláh Lajos, a DK parlamenti képviselője lesz a jelölt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr905780798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása