CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Megtámadtak egy csepeli önkormányzati képviselőt a sétáló utcában

2014. február 06. 11:36 - csú

Stop_2.pngAz egyik internetes híroldal, az ittlakunk.hu XXI. kerületi szerkesztőségének beszámolója szerint a Karácsony Sándor utca sétáló utcai részén kampányolt standja mellett kedden a Jobbik helyi alapszervezetének négy aktivistája, köztük Pákozdi József, a párt önkormányzati képviselője is, amikor megtámadták őket. A tudósításban többek között azt olvashatjuk, hogy délután fél három körül a HÉV felől egy férfi és két nő fenyegetően indult meg a jobbikosok felé. Szidalmazták, fenyegették Pákozdi képviselőt és társait.  A standolók figyelmen kívül hagyták a fenyegetőzést, ám az tovább folytatódott, és a három ismeretlen személy meg sem állt a tettlegességig. Pákozdi Józsefet megütötték, ettől ő a földre esett, ahol többször bordán rúgták.

A többi standoló megpróbálta megállítani a további támadásokat, de egyikük szintén a földre került, s őt is megrugdosták. Mire a rendőrök kiértek, az agresszív  társaság elhagyta a helyszínt.

Forrás: 21.kerulet.ittlakunk.hu

A hvg.hu a Jobbik sajtótájékoztatójáról így számolt be: 

Három cigány származású ember megtámadta, inzultálta és bántalmazta a Jobbik helyi önkormányzati képviselőjét és aktivistáit kedden Csepelen, kampányolás közben - fogalmazott Szilágyi György, a Jobbik fővárosi elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatóján. A párt szerint a rendőrség kihallgatta a három személyt, majd szabadon engedték őket.

A Jobbik budapesti elnöke azt mondta, azért hangsúlyozza az elkövetők cigány származását, mert egyértelműen rasszista és magyarellenes indokkal támadtak a Jobbik standjánál állókra.

A két nőből és egy férfiből álló társaság folyamatosan azt kiabálta, "rohadt jobbikosok", "rohadt magyarok" - mondta Szilágyi György, aki szégyenteljes esetnek nevezte a történteket és felszólította az államfőt és a kormányt, hogy emeljék fel a hangjukat a hasonló esetek ellen.

Azt mondta, a Jobbik nem ijed meg és még nagyobb intenzitással folytatják a közterületi kampányukat.

Lehmann Viktor, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje és budapesti alelnöke - aki maga is jelen volt a keddi esetnél - azt mondta, a bejelentésüket követően a rendőrség helyszínre érkező egységei egy órán belül elfogták a két nőt és a férfit, akiket kihallgattak, majd szabadon engedtek.

Hozzátette, a támadás során a Jobbik helyi önkormányzati képviselőjét megütötték az arcán és megrugdosták, így a rendőrségi eljárás keretein belül látleletet is vettek a sérüléseiről.

Forrás: hvg.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr825801388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Z0RR0 2014.02.06. 16:57:21

Szomorú, de nem meglepő az agressszívitás. Aki szelet vet vihart arat mondás ide a legtalálóbb.
süti beállítások módosítása