CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Idén volt az utolsó Jimmy-emlékkoncert? Mi az oka?

2014. február 09. 02:34 - csú

Jimmy-koncert-1.PNGZsúfolásig megtelt a Csepeli Munkásotthon színházterme. Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Zámbó Jimmy-emlékkoncertet, ami lehet, hogy egyben az utolsó is

További képek a rendezvényről, celebekről és celeb-jelöltekről ITT Beszámoló a műsorról és a parti-történetekről:

– Beteg vagyok, és hatalmas munka egy ilyen koncert megszervezése. Nem tudom, lesz-e még folytatás – mondja Jimmy nővére, Zámbó Marietta.
A tizenhárom alkalomból tizenkétszer itt volt Jimmy édesanyja, Anna néni is, de a betegsége miatt most már nem tudott eljönni.
– Felajánlottuk, hogy ölbe vesszük, elhozzuk, de szegénykém most nagyon nem érzi jól magát, így inkább otthon maradt – árulta el a távollét okát az egyik Zámbó testvér, Tihamér

Bemelegítés Viktorral

Csak kicsit izgatott Varga Viktor, aki idén a Zámbó Jimmy-díj nyertese, és egyedül érkezett a koncertre.
– Este fél tízre kétszáz kilométerrel arrébb lesz egy fellépésem. A sportkocsimnak ez normális esetben nem okozna gondot, ám most a hóban nem tudom, mi lesz… Pontosan ezért nem hoztam magammal Cynthiát, nem akartam kitenni ennek az őrült rohanásnak – meséli Viktor.

Közben a nézőtér őrjöng. Felállva, tapsolva tombolnak az emberek. A színpadon Jimmy legnagyobb fia, Krisztián énekel. Aki az X-Faktorból ismeri a fiút, most rá sem ismerne. Teljesen felszabadultan, parádés előadással csavarja az ujjai köré a nézőket. Miközben a nézőtér tombol, Krisztián egyre inkább elemében van. Hol térdelve, hol szívdöglesztő mosollyal énekli apja legnagyobb slágereit. A több mint ötszáz ember immár teljes eksztázisban énekel Krisztiánnal, a siker frenetikus. Krisztián pedig boldog. A színfalak mögött mindenki kap egy ölelést a szemmel láthatóan még mindig az átéltek hatása alatt álló énekestől, miközben a szerelme, Zsuzska mosolyogva figyeli.
– Most Jimmy minden bizonnyal elégedett, hiszen ő mindig azt akarta, hogy Krisztián énekeljen – meséli Csoma Verona, Jimmy első felesége. Köztudott, hogy sokáig Verona volt az, aki a fia mellett állt az édesapja halála után. Érthető hát a büszkesége, amikor azt látja, hogy végre révbe ért a fia. Egyébként Verát mindenki nagy szeretettel köszönti, látszik, hogy a mai napig jó viszonyban van volt férje családjával.
– Nagy boldogság ez nekem, na meg az is, hogy úgy látom, a fiam magánélete is révbe ért. Zsuzska valóban nagyon szereti, és jóban-rosszban kitart mellette. Örülnék, ha Krisztián elvenné feleségül – teszi hozzá búcsúzóul.

Tombolát vegyenek!

Közben a nézőtéren elszabadul a pokol, miközben Varga Viktor az ’Egy jó asszony mindent megbocsát’ című Jimmy slágert énekli. Csak akkor támad néhány pillanatra döbbent csend, amikor Zámbó Marietta arra kéri a nagyérdeműt, hogy vásároljanak a szünetben tombolát, mert ezzel a beteg gyerekeket segítik.
– Nekünk különösen szívügyünk a beteg gyerekek sorsa. Volt nekem is egy gyerekem, de meghalt – a nézőtéren dermedt csend lesz. Marietta azonban ügyesen oldja a feszültséget, és szünetben a nézők megrohamozzák az állófogadás helyszínéül szolgáló nagytermet.
Itt mindenki Varga Viktort és Krisztiánt keresi. Ám ekkor Viktor már messze jár, próbál elérni a másik fellépésre. Krisztián azonban itt van. Akárcsak hajdanán az édesapja, mindenkihez szól egy-két jó szót, mindenkivel készségesen mosolyog a fotókon. Szemmel láthatóan élvezi a rajongást, ami körülveszi. Persze, akadnak akik a kevésbé ismert nevekért rajonganak.

Micsoda hangjuk van...

- Ez a Tolnai András, vagy Tony is olyan Isten áldotta hanggal rendelkeznek, hogy az valami elképesztő. Ennek ellenére sem Andrást, sem Tonyt sem látni a tévében, hallani a rádiókban. Pedig micsoda torkuk van! – méltatlankodik egy középkorú hölgy, aki végre kiszúrja a kedvencét, Tonyt a tömegben, és megkéri egy gyors közös fotózkodásra.
Ekkor tűnik fel Kiszel Tünde is új lovagjával, Szabolccsal. Tünde még a legádázabb bírálói szerint is most remekül néz ki. Fogyott, az arcán sehol nincs nyoma egyetlen ráncnak sem.
– Nem, nem volt plasztikai műtétem, egyszerűen jók a génjeim – tiltakozik arra a kérdésre, hogy milyen szépészeti beavatkozáson esett át, miközben a legalább 20 évvel fiatalabb lovagja nem titkolt rajongással csüng minden szaván.
Az ismert jósnő, Müller Rózsa is remek formában van. Térd felett érő ruhájában, tökéletes sminkjében legalább húsz évet letagadhatna. Mivel mi tudjuk Rózsa valódi életkorát, így csak nekünk tűnik fel, hogy az ő partnere is jó néhány évvel fiatalabb.
– Zámbó Marietta a legjobb barátnőm, így természetes, hogy itt vagyok. Ráadásul én fogom átadni az egyik díjat - mondja a jósnő.


Bye, bye lány...


A koncert második részét a Zámbo Band nyitja meg. Árpy és a testvérei pillanatok alatt megőrjítik a közönségét, akik most ismét felállva üvöltik a zenekarral: Bye, bye lány, bye, bye lány, gondolj rám minden nap.
Miközben Árpy énekel, mögötte a kivetítőn Jimmy énekli ugyanezt a dalt. Hirtelen úgy űnik, mintha a színpadon is ő lenne, hiszen Árpy mozdulatai a testvérét idézik. A tömeg teljes extázisban van már, nekem meg Zámbó Tihamér mondata jut eszembe:
Jinmmy-koncert-3.PNG- Tizenhárom év telt el a testvérünk halála óta. És most még mindig itt vagyunk, és egy gombostűt sem lehet leejteni. Amíg őt ennyire szeretik az emberek, addig ő mindig itt lesz velünk.

Forrás: Kiskegyed

KÉPGALÉRIA AZ EMLÉKKONCERTRŐL ITT

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr245804185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása