CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szabó Szabolcs: Hol a „csepeli” Németh Szilárd?

2014. február 10. 03:45 - csú

Kérdőjeles-2_9.jpgAtrocitás érte a Jobbik kitelepülését Csepelen. A szélsőjobboldali párt azonnal telekürtölte a sajtót a szerinte rasszista indítékú, cigányok által elkövetett támadás hírével. A baloldali összefogás elítéli az erőszak minden formáját, de a hiteltelen és hamis vádaskodást is.

Azok kiáltanak most farkast, akik egész eddigi közéleti tevékenységüket a kirekesztésre és az indulatok elszabadítására alapozták. Hangsúlyozzuk: az erőszakot származástól függetlenül elítéljük. De megértjük az elkövetők elkeseredését azok után, hogy a szélsőjobboldal a zsigeri indulatokra játszva folyamatosan gyűlöletet gerjeszt a társadalom egyes csoportjai ellen. Az indulatok elszabadulásáért nem csak a Jobbik, hanem a szélsőjobbra kacsintó Fidesz is felelős.

Nem mehetünk el szó nélkül a XXI. kerület fideszes vezetésének mulasztása mellett sem. Németh Szilárd magára hagyta Csepelt: országgyűlési, fővárosi képviselő és polgármester létére minden energiáját az országos politikának szenteli. Pedig az átlagos és alacsony keresetű emberek Csepelen is egyik napról a másikra élnek és a biztonságérzetük is romlik.

Tavaly novemberben egy 16 éves lány, a rendőrséget is félrevezetve, hamisan állította, hogy megerőszakolták a kerület egyik leglecsúszottabb részén. A Jobbik, valamint a Németh Szilárd egyik alpolgármestere által írt csepel.info akkor is cigány elkövetőt sejtetett.

Kérdés, most kinek higgyünk? A térfigyelő kamerák rögzítették az esetet? Visszanézhető a felvétel, vagy azok elmondására kell hagyatkoznunk, akik szerint a cigányoknak munkatáborban a helye? Ha igaz, hogy a helyszínen több közterület-fenntartó is tartózkodott, miért nem intézkedtek? A baloldali összefogás a „csepeli" Németh Szilárdtól várja válaszokat.

Szabó Szabolcs,

az Összefogás csepeli-soroksári országgyűlési képviselőjelöltje,

Együtt-PM Szövetség

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr645807008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása