CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Itt az Európai Bíróság nagy bejelentése a magyar devizahitelekről!

2014. február 12. 11:01 - csú

Felkiáltójel-0_7.jpegA portfolio.hu gazdasági-pénzügyi szakhírportál nem sokkal 10 óra előtt kezdte közölni az Európai Bíróság iránymutatásként szolgáló bejelentését a magyar devizahitelekkel kapcsolatban. A hírt változtatás nélkül közöljük:

Megérkezett az Európai Bíróság devizahiteles ügyben iránymutatásul szolgáló bejelentése. N. Wahl főtanácsnok szerint azok a szerződési feltételek, amelyek a devizahitelek folyósítására a kölcsön törlesztésekor alkalmazandó átváltási árfolyamtól eltérő árfolyam alkalmazását írják elő, nem feltétlenül számítanak tisztességesnek. Az iránymutatásul szolgáló inditvány tehát mozgásteret ad a Kúriának arra, hogy a szerződéseket, ha kell, módosítsák.

A lényeg:
a Kúria vizsgálhatja a tisztességtelenséget
valószínűsíthető, hogy lesz mozgástere belenyúlni a szerződésekbe
a szerződések megsemmisítésére nem kell számítani

Az Európa Bíróság főtanácsnokának bejelentését folyamatosan fordítják a szakemberek. A mind teljesebb információ KATTINTÁS UTÁN INNEN LETÖLTHETŐ (porfolio.hu)

A devizahiteleket érint EB-döntéssel kapcsolatos további hírek, hírmagyarázatok, értelmezések ugyancsak kattintás után ITT ÉRHETŐK EL

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr305810790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása