CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rezsi-rizsa vezeti a harcot, hazugság felel neki

2014. február 17. 05:57 - csú

Kisbíró-333_4.pngAmi a Csepeli Hírmondóból kimaradt, azt mi közzétesszük

Németh Szilárd és csapata kizárja a nyilvánosságot ‑ Nem válaszolnak a legegyszerűbb kérdésekre sem ‑  A lakájmédiát közpénzből fizetik, de  egy szót sem szólnak a csepeliek életét befolyásoló helyi döntésekről, a képviselő-testület minősíthetetlen munkájáról

Rovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó február 15-én megjelent 3. számából:

1) A cikk címe: Rezsicsökkentés: fórum Királyerdőben

A csepel.hu-ban megjelent írással a szerkesztő teljesítette a kéthetenkénti kötelezőt, mi pedig hozzáteszünk egy alcímet:

Kötelező tudósítás a III. rezsiháború csepeli harcteréről, Németh Szilárd újabb hőstettéről.

Németh Rezsi Szilárd István, a fülkeforradalom rezsicsökkentési szakaszának kommandós parancsnoka, örök barátjának és harcostársának, Fónagy János államtitkárnak a társaságában február 5-én, még fáradtan, csatakosan az előző napi parlamenti csatározástól, ismét ellátogatott szűkebb hazájába, Csepelre. A Fidesz két, az első két rezsiháború poklában már megedződött, sok csapást átélt hősének, most a Királyerdei Művelődési Házban kellett saját csapatait lelkesíteni. „A balliberális ellenzék” ugyanis, mint a lernéi hüdra, újra felütötte kilenc fejét, és szörnyű támadást indított a rezsicsökkentés ellen. „A jelek szerint a csatának még nincs vége”. A két rettenhetetlen pártkatona felváltva bizonygatta a hallgatóságnak, hogy a hüdra, amelynek már a lehelete is mérgező, „hatalomra jutása esetén visszafordítaná a lakosság számára kedvező folyamatot”. Természetes tehát, hogy minden eddigi küzdelem, házról-házra vívott véres kézitusa, illetve az I. és a II. rezsicsökkentési hadjárat hallatlan sikerei ellenére, a Kedves Vezetőnek ki kellett adnia az újabb hadparancsot: induljon a III. rezsicsökkentési hadjárat. Erre már a fülkeforradalmi parlamenti többség is igent mondott.  Kész. Vége. Megnyugodhatunk. A két, szinte herkulesi teljesítményt nyújtó rezsiharcos kiállásának eredményeként biztos, hogy ez a harc lesz a végső. A fülkeforradalom szabadcsapatai, élükön Németh Szilárd majdnem kormánybiztos rezsi-kommandós parancsnokkal, megvédik a rezsicsökkentést. „Talpra áll…Magyarország”. A balliberális ellenzék és az általuk felheccelt nyugati barbár horda veresége elkerülhetetlen. De addig is, van egy kérdésünk:a Fidesz csepeli vezetői kifizették már a Királyerdei Művelődési Házban tartott politikai és kampányfórumok terembérleti költségeit?

A cikk hazugságai:

> „vásárlóparitásos alapon a magyarok fizették a legtöbb pénzt a gázszámlákra az Európai Unióban”;

> „A Fidesz-KDNP kormánya hatalomra jutása után rögtön ármoratóriumot vezetett be.”

Hazugságok, mert az Eurostat adatai szerint a lakossági gázár az uniós átlag alatt volt a korábbi években, míg a vásárlőerő-paritáson számított gázárban sem a magyarok fizették a legtöbbet, hanem a bolgárok és a szlovének, illetve a Fidesz-KDNP kormánya 2011-ben és 2012-ben több mint 18 %-kal emelte az energiaárakat.

2) A cikk címe: Bírálta a közoktatást a balliberális ellenzék

Szerkesztőségünk változatlanul nem hiszi, hogy egy közpénzből fenntartott kerületi önkormányzati lapnak – a választási kampány közepette – az lenne a feladata, hogy egy politikai fórumról a másik oldal politikai blogján olvasható vélemények közzétételével tudósítson.  Már nem várunk azonban tisztességes újságírói magatartást, kiállást a kiadótól és a szerkesztőségtől. Tudjuk, ezt várja el tőlük a helyi fideszes vezetés, ezért fizeti őket.  Többek között ezért tartjuk igaznak az index.hu-n február 2-án „Nagyot zuhantunk a sajtószabadság-listán” címmel megjelent írást, amely a Riporterek Határok Nélkül nemzetközi szervezet felmérését idézi: Magyarország a 2011. évi 40. helyről a 64-re esett vissza a sajtószabadság listáján. Magyarország, a Csepeli Önkormányzat lapja, a Csepeli Hírmondó tehát rosszul teljesít!

Kimaradt témák, események:

>A Magyar Narancs június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg„A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának

vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashatunk. Az önkormányzat vezetése, a Csepeli Hírmondó azóta sem reagál az MSZP csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére sem, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a legutóbbi testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott.

> Július 29-én, a csepelujsag.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> Október 18-án blogunkon kérdést tettünk fel: „Mennyit fizetett Csepelen a Fidesz a Királyerdei Művelődési Háznak, a Fidesz-hakniért?” címmel. A kérdésre, azóta sem érkezett válasz.

Január:

27.  Bezárták a csepeli drogtanyát. a házkutatás során a rendőrség több millió forint értékű amfetamint foglalt le és három gyanúsítottat vett őrizetbe.

29.  Három személyautó és egy tehergépkocsi ütközött össze Csepelen, a Weiss Manfréd úton. A balesetnek három sérültje volt.

Február:

1.    Milcho Vasilev, a bulgáriai zeneakadémia rektora, az Egressy Béni Zeneiskola vendégeként Csepelre érkezett.

3-4. A dzsungel könyvét mutatta be a Nemzeti Gyermekszínház a Csepeli Munkásotthonban.

4.    Nagy sikerű hüllőkiállítás és ásványbörze nyílt meg az ÁMK-ban.

5.    Megtámadtak egy csepeli önkormányzati képviselőt a Sétáló utcában.

       Együttműködési megállapodást kötött Tóth Bence csepeli úszó támogatására az Alpiq Csepeli Vállalatcsoport, amellyel a fiatal versenyző fejlődését akarja támogatni. 

6.    Spar Express üzlet nyílt az OMV Védgát utcai töltőállomásán.

       Közgyűlést tartott a Csepeli Munkásotthonban működő Réti Pál Fotóklub.

       Nyílt napot tartott a Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola.

       Graffitisek firkáltak össze a Karácsony Sándor utcai árkádoknál három oszlopot.

7.    Rendkívüli ülés tartott a csepeli önkormányzat képviselő-testülete. Kilenc napirendet tárgyaltak meg. Többek között elfogadták a kerület középtávú településfejlesztési  stratégiáját, 40 millió forinttal módosították a sátortetővel fedett 50 méteres medence beruházási előirányzatát, a 17. sz. Választási Bizottság összetételéről pedig zárt ülésen született döntés.

12.  Gárdonyi Géza: A hosszúhajú veszedelem c. vígjátékát mutatta be a Csepel Színház a Csepeli Munkásotthonban.

        Újraélesztő készüléket kapott a Nagy Imre ÁMK, a Sangvita Alapítványtól

       Szociális vásárt szervezett a Csepeli Vöröskereszt az Ady E. 61. sz. alatti épületében.

13.  Budapest 69 éve szabadult fel a náci rémuralom alól.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr405817327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása