CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd-szobrot avat majd a Szent Imre téren Németh Szilárd?

2014. február 28. 05:55 - csú

NSZ-átvágó-2012-07-17-kapu.PNGA Németh Szilárd polgármester vezette csepeli önkormányzat pályázatot nyert a városközpont szociális rehabilitációjára.

Az összeg nagy részét a Szent Imre tér parkosítására fordítják. - olvashatjuk a 21. kerületi Hírhatár Online cikkében

Nos, aki arra jár, már láthatja a parkosítás első eredményét: mintegy nyolcvan négyzetméternyi gyepfelületet tüntettek el a téren, s egyúttal a csőkorlát jelentős darabjának is nyoma veszett.

A fű helyét fehér murvával töltötték fel, s a murvába táblasorozatot ágyaztak.

A nem éppen idevaló szabadtéri kiállításon az 1956-os magyar-lengyel szolidaritás emlékét idézik fel. (Tehették volna a kiállítást mondjuk a CSM egyes kapuja közelébe, Teller Ede szobra és a csak nyáron működő faház-kocsma közé, arrafelé is sokan járnak.)

A teret meglehetősen öntörvényűen átalakító polgármester – háta mögött a szolgalelkűen gombot nyomogató fideszes mamelukhaddal – már a szökőkút elé biggyesztett revíziós emlékmű, a szökőkút mögé applikált Nagymagyarország-virágágy megvalósításával és a temetői urnatartókat idéző vármegyecímerekkel is kivívta a jóérzésű emberek ellenérzését.

Tekintve, hogy az önkormányzat előzetesen semmilyen tervéről nem egyeztet az érintettekkel, a csepelieket mindig kész tények elé állítják. Így aztán most még arról is csak találgatni lehet, hogy az első-világháborús emlékmű háta mögött készülő alapzatra kinek a szobrát állítják majd…

Németh Szilárd-szobor.PNGTalán csak nem Németh Szilárd emlékműve készül ott?

Forrás: 21. kerületi Hírhatár Online

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr745836178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felcsutisuttyo 2014.03.20. 08:59:12

itt áll majd egy lámpavas...ez a szilárd helye!
süti beállítások módosítása