CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kalocsai Imre: Akad a tű

2014. március 02. 04:04 - csú

Balatonőszöd vége-tábla.PNGTudom, hogy ez nem kívánságműsor, de most már szeretném, hogy a teljes őszödi beszédet idézzék. Újra hozzák nyilvánosságra és nem az önkényesen kiragadott részleteket szajkózzák, mert olyan az, mint egy agyonhasznált rossz lemez, amely mindig ott ugrik, hogy „hazudtunk reggel, éjjel és este” és véletlenül sem jut tovább, hogy „nem vagyok hajlandó tovább ebben részt venni”stb. Tehát az ex miniszterelnök leleplezve és kritizálva pártja és az egész politikai elit addigi gyakorlatát, szakítani kívánt a valóság elhallgatásával .Láttunk már más politikustól is megvilágosodást, csak az Pál-fordulás volt, csuhásokat elküldő liberálisból, csuhásbarát-barát konzervatív keresztényé vált.

Olvasva a teljes (25 perces felvétel) szöveget, bizakodva egy új korszak kezdetét, megtisztulást vizionáltam, nagy naivan azt hittem, a többi párt is követi őszinteségi rohamát és szintén önkritikát gyakorol, és végre visszatérhetünk a rendszerváltás igazi céljaihoz. (Természetesen azért Gyurcsány nyelvújító képességét nem kívántam a többieken számon kérni, csak a vaskosabb kifejezések vastagabb kiemelését).

Még ma is úgy látom, hogy senki sem értené félre (kivéve, aki akarja) az egész beszédet, annak ellenére, hogy nem nekik lett szánva. Nem kellene attól tartani, hogy az egyébként egymásra rontó Fradi, Dózsa szurkolók karöltve háztűznézőbe mennek újra a tv székházához. Annak is 0 az esélye, hogy a jelenlegi ellenzék, hasonló elégedetlenségre ragadtatná magát tőle.

Persze az a veszély fennáll, hogy kiderülne az egész beszéd egész másról szól, mint ahogy ezt az akkori ellenzék tálalta, meglovagolta és beletüzelte a spontán felháborodott és azonnal egymásra találó ilyen olyan rajongókat. Lényegtelenné válna, hogy ki volt az a jó akaró, aki a jó akaratát kifejezendő az akkori ellenzékhez eljuttatta, csakis attól a nemes szándéktól vezéreltetve, hogy az ellenzék is hasznosítsa a benne rejlő szellemi és erkölcsi tőkét (bűnbánat) és éljen vele. Kezd láthatóvá válni, igazából hogy éltek vele.



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr675838597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása