CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

T O L V A J O K

2014. március 02. 04:44 - csú

Ukrán kleptokrácia.PNGAhol a korrupció az alapállapot, ott a tolvajok uralkodnak. De mi van, ha a tolvajokat szabályos választáson ülteti hatalomba a nép?

Aki látta a Janukovics-palotáról a képeket (fenti fotónkon), az aranyból készült (néhol csak aranyozott) vécéket, fogalmat alkothat erről a hatalmi ízlésről. A most elkergetett ukrán politikai elit uralmát kleptokráciának, a tolvajok hatalmának nevezik. Ahol a korrupció az alapállapot, a tolvajok uralkodnak. De mi van, ha a tolvajokat szabályos választáson ülteti hatalomba a nép? Janukovics megválasztása ellen nem emeltek kifogást, legitim elnök volt. Közben milliárdossá lopta össze magát csődbe ment országában.

Törökországban is éppen sorra esnek ki a csontvázak a kormányzati szekrényekből. A török kormányzó párt, a miniszterelnök, akit jelentős elcsaklizási aktivitással vádolnak, legalább olyan legitim vezető, mint a miénk, ha nincs is mögötte kétharmados alkotmányozó többség. Erdogan bukása akkor kezdődött, amikor a korrupciós bevételek csábítása erősebb volt a környezetvédelemnél, a lakosok jó életénél, amikor a hatalom totális ellenőrzése erősebb lett az európai megfelelés vágyánál. Így lett demokratikus vezetőből keleti despota.

A kleptokráciában a hatalom tartós gyakorlásához elég sok embert kell tartósan lopni hagyni. Sőt egyenesen biztosítani nekik a lopási lehetőségeket. A kleptokrata vezető elosztja vazallusai között a harácsolási jogokat. Majd együtt az államtól, az üzleti élettől és persze a lakosságtól lopnak. A következmények nem maradnak el.

Ukrajnában azért mentek ki az utcára, mert EU-társulást akarnak, majd csatlakozást az unióhoz, bíznak benne, hogy Európa gátat vethet a tolvaj elit tobzódásának.

Forrás: nol.hu

Érthető, miért a harc Európával, miért nem jó az EU. A tolvajlás jogát kell megvédeni.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr105837719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása