CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás az órák előreállításával

2014. március 29. 10:35 - csú

Óraállítás nyárira.PNGVasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat hajnali 2 óráról 3-ra kell átállítani.

Magyarországon – az Európai Unió gyakorlatához igazodva – március utolsó vasárnapjától október utolsó vasárnapjáig tart a nyári időszámítás.

Az Európai Unióban egységesen alkalmazott nyári időszámítás lényege, hogy a szokásos ébrenléti idő minél inkább egybeessen a természetes világosság idejével, azaz reggel 7 és este 10 óra között a lehető legkevesebbet kelljen használni a világítást.

A mindenkori fogyasztási adatok alapján megállapítható, hogy a több évtizede bevezetett, 1980 óta működő gyakorlattal az ország egy napi átlagos villamosenergia-fogyasztását spórolhatjuk meg évente. Az energiatakarékos fényforrások elterjedésével ugyan csökken az egyes eszközök fogyasztása, azonban számuk növekszik, így a megspórolt energia mértéke állandónak mondható. (MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr345884264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása